Промени изисквания на агенцията по храните

 • N
  По новия закон за тържища и борси производителите на зеленчуци нямат достъп до тържищата.Колеги никой ли не го вълнува,че ще сме принудени да продаваме стоката си на търговците,и веригата става много дълга.Производителите няма да могат да продават стоката на борсите . Трябва да имат затворен обект ,нямат право както досега от превозно средство.
 • A
  Вече няма такова изискване за регистрацияи като ЗП и по Търговския закон,отдъхнете си
 • A
  на познати с директни доставки----каква борса,какви глупости--там трябват тонове продукция--а големи количества да се произвеждат в момента не е изгодно!!Европа произвежда и се субсидира и за нас и за много други като нас!!!!!големите количества са за била,Каурфлант,метро,фантястико и други СБА,Т-маркет--а те си ги внасят от Европа!!!защо да се трепем да произвеждаме големи количества и да фалираме--с малки количества е по лесно!!по лесно се пласира,става за лична консумация,разменни начала и по малки са вложенията!!!!сега господата картофопроизводители какво ще правят тонове картофи,като в Полша са произвели субсидирани качествени картофи на ниска цена???
 • A
  "Това пише в Наредбата, тогава как са кандидатствали и по програмите , нали в документите пише че може да си ЕТ или аз не разбирам нещо тези точки " Това означава най-просто казано, че- ЕТ е физическо лице също както и земеделския производител.Поради тази причина едно физическо лице не може да има 2 регистрации. Може да си регистрирана само като ФЛ и отделно да имаш ЕТ.Но решиш ли да направиш регистрация за ЗП като ЕТ ти се закрива регистрацията като физическо лице-ЗП.
 • K
  Аз лично 3та година произвеждам зеленчуци и като не ме устройва цената на борсата си подарявам продукцията на бабите от панелките. Но мога да си го позволя. Ако се занимавах само със земеделие и разчитам единствено на този доход, не знам как бих постъпила. Истината е че пазара не търпи празни пространства.
 • W
  До npk1962 колега дали ще сте регистрирани или не производителите сами си свалят цените на произведеното,защото действат на принципа да продам на всяка цена независимо дали ще ми излезе накрая сметката.За дребния производител е важно да си продаде стоката без да го интересува дали цената покрива разходите които е направил и докато се разсъждава така никога няма да има печалба.
 • A
  § 11. (1) Земеделският производител, регистриран едновременно като физическо лице и като едноличен търговец, прекратява една от регистрациите си в срок до 30 дни от влизане на наредбата в сила. (2) В случай че в срока по ал. 1 земеделският производител не прекрати една от регистрациите си, областната дирекция "Земеделие и гори" служебно заличава регистрациите. Това пише в Наредбата,тогава как са кандидатствали и по програмите ,нали в документите пише че може да си ЕТ или аз не разбирам нещо тези точки
 • A
  Не е ли възможно да се рег и като ЗП и по Търговския закон,защото ако не сме на борсите,продукцията ще се изкупува без пари и ще ни извиват ръцете?
 • P
  http://fermer.bg/30287-Po-malkite-fermeri-vse-oste-ne-mogat-da-doblizhat-tarzhistata
 • P
  http://www.mzh.government.bg/mzh/bg/home/12-05-04/-2939187367.aspx Ето това е новото обещание,чакаме да видим какво ще стане.
 • N
  Колега твърдя ,че изопщо не познаваш проблема -накратко проблема е такъв .Всички производители на зеленчуци и плодове продаващи та тържища са длъжни да са регистрирани по търговския закон -окей .Направихме фирми ,а забравих да ти споделя ,че от 2008г работим с касови апарати на борсите и издаваме всички необходими документи. Но дори и като фирми в момента не можем да си продаваме продукцията защото продажбата не може да се извършва от превозно средство както досега -трябва павилион.А павилионите са заети -и какво правим производителите продаваме без пари на еди търговци ,който ще продават на други търговци и така до като стигне нашата стока до крайния потребител ще струва пари ,а ние само ще си работим ,ще си купуваме семена и препарати на европейски пари ище продаваме на възможно най -ниски цени. Е затова иде реч ,а никой не е против правила ,но когато са смислени.
 • I
  Естествено, че съм запознат! Първата работа на всеки производител е да почне да обяснява как търговците трябва да плащат данъци, да попълват по един куфар документи и да ги преследват навсякъде. Само дето не се сещат, че търговецът ще си избие данъците от тях и ще иска документите от тях, а не от попа, защото попа не копае на полето. Няма магария, която да е била възможна за правене и поризводителите да не са я направили, а после да почнат да се жалят от същата магария. Сега вдигни телефана и се обади на председатула на асоциациацията на черешарите и го питай дали е наясно с нещата, а не мен! Вие искате ред, а реда е следния: вие произвеждате, търговецът изкупува и продава на едро, от него купуват магазините и продават на дребно. Всички документи и изисквания по трасето се удържат от вашите пари, защото крайната цена се определя от вносното.
 • N
  Колега що за отговор само колкото да кажеш нещо ,запознат ли си с проблема ,че изказваш мнение?
 • I
  Абе вие няма ли по изключение да си седнете на дирниците? Сутринта главния черешар пищи, че навсякъде трябвало да има ред и дисциплина и всеки да отговаря на изискванията, после изискванията ви виновни!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

D

Прехвърляне на земя

Agroplus: Може

497 1
M

Конна база - регистрация на животновъден обект

Здравейте, Във връзка с обект конна база, в процес на строеж, се интересувам какво тря...

105 0
S

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

690 2
D

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

706 9
А

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

425 1