Отглеждане на люцерна или произвеждане на биотор?

  • I
    Здравейте, намислил съм да инвестирам малко средства в земеделието, но съм новак така да се каже, та много се колебая между това да засяда 50 декера с люцерна и евентуално да я продавам след това на животновъди, другият вариант ми е отглеждането на калифорнийски червей за пройзводството на биотор някъде към 40-50 квадрата, та въпроса ми към вас е за кое от тези неща има по-добър пазар, не ме притеснява толко инвестицията , колкото реализирането на вещата след това,\r\nблагодаря предварително за отговорите и лек ден.
  • L
    Ти сам си отговори. на въпроса.Проучи пазара и тогава се гмуркай под вода.За 50дка люцерна ако държиш на добър сорт/говоря ти за Пионер/цените почват от 12лв за кг.на дка минимум 4кг.на дка ти смятай нататък.Ако нямаш вода да я полееш тая година по-добре не я сей.При добра година вадиш от 60-80 бали от дка.Ти преценяй.А за червеите само за риба ги ползвам.Успех.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

M

рента

lz1gsi: Имаш право.Ако си с годишен договор имаш правно основание.

372 3
R

Билки, липов прашец

Стефан: Аэ правя липов прашец

433 3
R

Малини и ягоди

Здравейте,искам да попитам малко,който е на ти с нещата.Рентабилно ли е отглеждането на яг...

122 0
D

Двигател на Same Titan 160

Здравейте: Сблъсках се с ремонт на двигатела на трактора . Но никъде не откривам на колко...

66 0
Z
812 21