Пшеница, брашно,хляб........

  • Z
    Тази сутрин за пореден път в сутрешния блок на bTV се поде темата за хляба. От това, което чух ми стана ясно, че проезводителите на зърно са виновни, защото в годините все повече нараствало производството на фуражна пшеница за сметка на хлебната и затова видите ли брашнарите и хлебарите са принудени да слагат подобрители, избелители, оцветители .............. и незнам си още какви дивотии. Лично аз смятам, че липсата на пазар и адекватна цена за хлебна пшеница накара хората да отглеждат фуражна, че поне от добив да го докарат. \r\nАко не сте гледали предаването ето ви линка http://www.btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=258&video_id=21513\r\nОтново се опитват да изкарат земеделците виновни за ниското качество на хранителните продукти, предлагани на пазара. [:duel:]
  • Z
    От моя хляб сухари стават.
  • Z
    Аз също не купувам хляб, защото имам хлебопекарна, но това не решава проблема с укриването на истината. А тя е, че никой не търси качествена пшеница на висока цена, за да произведе качествено брашно, а от него качествени тестени изделия. Белия хляб отдавна не се прави от бяло брашно от хлебна пшеница. Все още имам на склад 1000т пшеница с идеални качества. Лятото обещаха да я вземат на по-висока цена за брашно за производство на баници и кроасани. Оказа се обаче, че баничарите няма да купят на съответната цена брашното. Тогава ми отговориха, че на тях им е по-изгодно да си купят пшеница с не дотам добри показатели и да и добавят сух глутен, за да получат устройващата ги цена. Е тогава дали проблема е в зърнопроизводителите?! Май не.Е аз не се притеснявам, защото както и миналата година най-вероятно и тази ще я продам на добра цена, но в Турция. Проблемът обаче какво яде българинът и защо все повече боледува си остава.
  • От една година не съм купувал истински хляб.А пък БТВ въобще не гледам [:dance:]
  • bTV редовно пускат поръчкови репортажи за зърното и хляба. АБе - продажна, вредна американска телевизия
  • M
    Освен че в млечните продукти има най-много 10% истинско мляко, толкова е съотношението и на месото в колбасите/това разбира се е в идеалния случай/, същото е и с хляба.От 1 седмица се опитвам да си направя сухар от хляб, но той упорито отказва да изсъхне.Нямам си на идея какви подобритери, оцветители, омекотители, набухватели и какво ли не още са сложили в насъшния, но той отдавна явно не е просто обикновенния хляб.Жалко че си плащане да ядем боклуци.
  • S
    Priqteli,kolegi istinata e 4e darjavata ne ni e ka4estvena,upravnicite ne sa ni ka4estveni tuka e problema ne v proizvoditelite [:gun:]
  • G
    Е как разбира се че ние сме винивни - пшеницата не е качествена, млякото не е качествено... Зам. министъра изказа подобно мение - закон с който да ни задължава да сеем със сертефицирани семена та да може мелниците да купуват качествена пшеница на същите цени. Винаги съм искъл да мога да им кажа това: Търговците обясняват ниските изкупни цени с това, че такава е международната цена,ми нека тогава бълграските мелници да си купят на същата цена (180лв) вносна качествена пшеница и да намаля цената на брашното щото няма да влагат скъпи подобрители. Защо не го правят?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта