Червен Калифорнийски Червей

 • H
  Здравейте колеги,моля всеки който има някакви познания за този бизнес да драсне по някой ред.Изгодно ли е да се отглеждат тези гадинки и има ли пазар за тях и биоторът които произвеждат,ако някой каже и някоя ценичка ще е супер.\r\n\r\nБлагодаря предварително
 • M
  Привет,за повече информация относно червеите Ви давам мобилен номер на който да позвъните и дори могат да Ви продадат да си ги завъдите и отглеждате. 0878276768 Елена Георгиева. Мария
 • L
  Извинявам се за грешеното име в горният ми пост!
 • K
  Здравей! Благодаря за бързия отговор! Искам да започна леглата (най-вероятно 2 на брой) средата на април и началото на май да сложа червеите, другото Божа работа. По груби сметки 1 метър широко 35 см. дълбоко/високо и 3-4 метра дълго.
 • K
  Използвай цяло зебло а не от 2 части ако съм те разбрал правилно.В твоя случай ще ти трябва широко мин.2,1м. От долу подложи мрежа против къртици,може и от тази за шпакловане на изолация.Намери или си купи от някой сервиз отработено масло,накисни предната част на колчетата(ако са дървени),така ще изкарат много. Не разбрах и това,че искаш да направиш едно легло 1х3 м и да започнеш април и май да го приключиш или ще направиш няколко такива?
 • L
  Здравейте Колеги! Ще си позволя пак да отворя темата за ЧКЧ. Прочетох няколко статии и се амбицирах да направя 2-3 легла да видя как ще е. Представям си ги около 1 метър широки, 3 метра дълги и 35 см. високи. Смятам да ги направя като подложа зебло или някаква плътна мрежа на земята и отстраните да забия колчета които ще играят ролята да опъват страничните прегради които пак ще са от зебло или плътен непропусклив материал. Приемам всякакви предложения, мнения и критики. Смятам към началото на април да започна изграждането на леглата и живот и здраве май месец да наслагам червеите.
 • K
  Най-добре за полагане на червеи е началото на пролетта,а произвеждането на торта е пряко свързано с полагането на червеите.След една година може да започне ваденето и.
 • C
  Здравейте, ако може някой да ми каже, колко икономически единици трябва да са налице за кандидатстване по мярка 112 за червейте. Кога е най благоприятния период за полагането на червейте в леглата за размножаване и произвеждане на торта ???
 • G
  За съжаление нашата действителност погубва идеята и мисията на продукта който сме избрали!. Рибата започва да мирише от главата, а в случая главата са производителите. Биологичното земеделие е базирано на доверието. Доверието между човек, природа и връзките между тях. Отговорност, съвест, предцизност, знания, търпение са в основата на качеството и облика на биохумуса. Основата на всеки успешен бизнес е качествения продукт. Биохумуса е базиран на тези идеали. Без тази основа нито един сертификат няма тежест, нито един анализ неможе да подсигури качество на продукта. И не ме разбирайте погрешно! Важни и ценнти са за развиването на продукта, но все пак са листове хартия. Това обезценява (като не става въпрос за пари) биохумуса в очите на обществото.И докато не започнем да решаваме тези проблеми, ще се налага да търсим реализация на продукта зад граница.
 • B
  Zdraweite, kolegi uspqhme da preseem tortas mnooogoo usiliq v momenta e syhranenai paketirana , nooo nai-golemiqt problem nqmame pazar.... Dosta pritesnitelno e polojenieto ... Ako, moje nqkoe syvetche... otnosno pazara .... Чисто мое мнение от 3 годишен опит с червеите е че, готовата продукция не трябва да се преситва преди да има готов пазар. Когато мине през ситото трябва да се пакетира в пликове иначе губи качествата си !!! И по-точно нищо не става от нея после, ако се съхранява непакетирана.
 • P
  Здравейте колеги. Наистина проблема с пазара на ХУМУСА е много голям. В много голяма степен проблема идва от възможността да се кандидатства по мерки 112 и 141 с ЧКЧ. Без никой да се засяга,какъв земеделски производител си само с ЧКЧ??? Аз лично си реших проблема. Използвам ХУМУСА в овощната си градина,като торя, поливам и пръскам с него. Резултатите са страхотни. За 2-3 месеца имам приръст с около 20-30 см на овошките. НАчина за реализация на т.н. продукция е създаването на кооперативи и търсене на външен пазар. В нашата " МИЛА " родина няма как да се случат нещата. Искаме с трици маймуни да ловим,но няма как. Успех на всички.
 • J
  Zdraweite, kolegi uspqhme da preseem tortas mnooogoo usiliq v momenta e syhranenai paketirana , nooo nai-golemiqt problem nqmame pazar.... Dosta pritesnitelno e polojenieto ... Ako, moje nqkoe syvetche... otnosno pazara ....
 • M
  здр искам да попитам смятам да сложа едно легло с калифорнийски червеи в двора на баба ми , да пробвам , но се притеснявам дали няма съседите да ми направят някакъв проблем (от миризмата ако е силна), бихте ли сподели ли мнения благодаря предварително
 • K
  имаме проблем с пресяването на готовата биотор тъй като, торта е била оставена до последно в леглата , не е била отделена с червеите и в момента червеите са в готовата продукция ! От това аз разбирам,че биотора не е ваден въобще от лехите и имам предвид,че когато и да вадиш готова продукция в нея винаги има червеи,а след пресяването и дори да са останали червеи те след време ще избягат или умрът,изсъхнат и ще станат на прах. А колежката пита за по-лесен начин на пресяване,най лесен е с барабанно сито.
 • B
  Без значение колко е стояла в леглата готовата биотор в нея винаги остават червеи.Ръчното пресяване е наистина трудоемко скъпо(ако се ползва наемен труд)и не толкова прецизно.Дори и да ти останат червеи не е проблем.След 20-30 дни от тях няма да има и помен.Проблем е ако има попови прасета,те успяват да живеят доста по дълго.Но ако продукцията ще е над 20 куб.задължително електрическо барабанно сито. Не мога да се съглася с тия твърдения (казвам го от 11-годишен опит). Ако от готовата биотор са извадени червеите и продукцията е оставена в леглата на по-голяма купчина (добре завита, естествено) за период от над 1 година, след изваждането й за употреба, в нея НЯМА НИКАКВИ червеи. Което е естествено, колкото са останали, те нямат храна и рано или късно си намират начин да излязат от леглото в търсене на щастието... Ръчното пресяване е много неприятен и трудоемък процес, но е най-прецизно и с най-малка фира. Ако има останали червеи в пресятата тор, след 20-30 дни те къде ще са, ще се изпарят ли? След пресяването е НЕДОПУСТИМО да има попови прасета в хумуса.
 • K
  Без значение колко е стояла в леглата готовата биотор в нея винаги остават червеи.Ръчното пресяване е наистина трудоемко скъпо(ако се ползва наемен труд)и не толкова прецизно.Дори и да ти останат червеи не е проблем.След 20-30 дни от тях няма да има и помен.Проблем е ако има попови прасета,те успяват да живеят доста по дълго.Но ако продукцията ще е над 20 куб.задължително електрическо барабанно сито.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

T

Какъв е този вредител и каква е борбата с него?

Milena: Това е ларва на калинка, хищна е, и е безвредна за растенията. Да му мислят листните въшки...

230 1
Е

Селективни хербициди

Няма значение: Каква доза приложихте

256 2
Я

Проблеми с домати

Здравейте! Сложих разсад преди 4 дни. Никога преди не съм се занимавал и не знам точно ка...

471 0
I

Калиев сулфат и троен супер фосфат

От къде в Стара Загора мога да намеря Калиев сулфат и троен супер фосфат

3063 0
I

Споделете съвети при торене на лозя

syfury: Здравей, Като цяло калиевите торове в България са скъпа суровина, но за щастие нашите п...

3269 4