Някой отглежда ли патици и какви породи?

 • I
  Някой отглежда ли патици и какви породи? \r\nНе говоря за мюлъри, а за редови патици за месо и яйца.
 • С
  Ние продаваме порода "Пекинки" за месо и понасят след 4-тият месец. За повече информация 0879422252
 • I
  може да се купят от пазарите и някой, който отглежда, но това е само за лично ползване. Специално гъсета едва ли продава някой, защото се оставят за Нова година. Може да се вземат мюлари от някой, който ги гуши и да ги гледаш за месо, но те не стават за възпроизводство. Ако искаш да се занимаваш сериозна с отглеждане на патизци или гъски трябва подготовка, определени знания и закупуване на оплодени яйца или малки, което тази година не може да стане, но може да се подготвиш за догодина.
 • S
  от къде мога да купя патици или гъски малки и на каква цена
 • I
  За да има нещо цена трябва да го има на пазара, а на пазара няма нито патици, нито гъски. Не говоря за тези за черен дроб, които са отделен случай. Гъските се продават с пуйките за Нова година на кой колкото свари, патиците са съвсем малко. Иначе по света гъските са с пъти по-скъпи от бройлерите, а тука около 2 пъти. Много хора мислят, че най-много яйца снасят кокошките, но всъщност снасят патиците при това значително по-тежки. Има няколко породи, които снасят над 200 яйца на година с тегло 60-80 гр. Патицата расте и по-бързо от кокошката и месото й е 1.5 -2 пъти по-скъпо. Пилетата са се наложили, защото при тях се постига много голяма производителност, която е невъзможна при патици и гъски. Яйцата не се налагат на Европейския и американски пазар, защото са много мазни и защото е трудно да се отглеждат промишлено. В останалия свят патешки яйца се консумират масово, а и от стари хора съм чувал, че са много по-вкусни от кокошите. Промишленото производство е довело и до изоставането на Европа и Америка при патиците и гъските. Напр. в Азия има породи гъски, които снасят по над 100 яйца с 60% люпимост и тегло от 3-3.5 кг. на 60 дни, т.е. една гъска дава над 200 кг. месо на година, а има и стопаства с над 400 кг. месо от една гъска, т.е. колкото една крава.
 • S
  а на какви цени ги купуват патиците и гъските и дали има кои да ги изкупува ???
 • M
  Ако тук няма в съседна Сърбия има и Пекинска,Мускосни и няколко Френски породи които са си почти като дивите патици.Тези Мюлъри можете и сами да си ги създадете.Според мен Пекинската ще е най-рентабилна заради високата си носливост.
 • K
  мюлари недостигнали определено тегло за принодително угояване/гушене/ се предлагат за грил и тн.
 • I
  С мюлърите съм добре запознат от времето когато се въвеждаха. Няма как мюлър да тежи стандартно 2.4 кг., теглото на всички патици. Те и не стават за консумация на "труп" защото са с много подкожни мазнини, продават се транжирани. Това бяха обикновенни бройлерни патици, отглеждани в Германия, най-вероятно хибрид. С такива не можем да се състезаваме, но има породи и за месо и за яйца, които са на сметка и за молки стопанства. Напр. най-обикновенните неми и пекински патици се отглеждат по цял свят като допълващи животни и то в немалки количества - по 100-300 бр., та явно им намират пазар. Има породи дето снасят като кокошки - по 200-300 яйца, но по-тежки. Има и други, рядки породи където се търсят оплодени яйца на 6-7 лв., а снасят по 20-50 айца. Говоря за масово разпространени породи домашни патици, а не за някой декоративни, които могат да струват стотици лева чифта.
 • K
  това патешко което си видял на 4.4 е от мюлари и не отговаря на стандартите за износ а относно яицата те са от родителски стада
 • I
  Какво ще ги правиш 20-30 бр.? Ако имаш крави 20-30 патици ще ти загубят времето за отглеждане на още 5-6 крави. Промишлени в България няма, но по света има и ачевидно работят добре след като патешкото в Лидл е 4.40 и и винаги свършва, а на борсите в Сао Паоло и Ню Йорк пилешкия бройлер е станал 60 цента или 90 ст. килото. Тука излиза двойно жив във фермата и пак се жалят. Има породи патици на които яйцата за мътене са твърдо 2 лв., а месото с неограничен пазар. Естествено, че е неразумно да се прави ферма за стотици хиляди в ново направление, но някой дават по толкова за напълно погребани от времето дейности. А и като гледам тук могат да се продават години наред различни високопродуктивни породи патици само като разплоден материал, защото ситуацията си е същата като при Тошо, неми, диви и тук-там по някоя Пекинска, ако е останало нещо чисто от вноса на ЦКС.
 • K
  патици за месо и яица може 20 30броя до някоя бара но в промишлени количества трябва да си камикадзе
 • M
  От тези които гушеха останаха малко,след като минаха бури като Марио Николов много народ фалира. Има сметка и още как!Сега най-рентабилни от към производство на яйца и месо са породи като пекинската,но темата е сериозна и може да се дебатира доста обширно.
 • I
  Сетих се за потици защото в момента пиша по една поръчка и като ги сравних с кокошките са двойно и нагоре на сметка. Навремето съм правил опити с патици - неми, диви, някакви местни мелези, просто нямаше избор на породи и ми стана интересно дали нещо се е променило, но не вярвам.
 • M
  Често се шегуваме с Иванов,но има моменти в които трябва да се замисляте върху думите му.Има си пиниз които трябва да се хващат на момента.Могат да се получават добри доходи именно в отглеждането на птици и зайци.Който го проумее няма да съжалява.
 • M
  Иванов пак си в час!В момента има сериозно незапълнена пазарна ниша.А и патицата е доста рентабилно и сравнително лесно отглеждаща се птица.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Изисквания за отваряне на ферма за Пъдпъдъчи яйца

Здравейте,разполагам с една сграда която мога да стегна и да превърна в ферма за пъдпъдъци...

82 0

Помощ за болен пъдпъдък

Здравейте! Моля, ако някой разбира от лечение на болни пъдпъдъци да ми пише. Имаме един б...

52 0

Инвестиция в птицеферма

Екатерина: Не е от най-добрите инвестиции;)

235 1

Болна кокошка

Здравейте! Имам следният проблем - отглеждам 4 кокошки, колкото за домашна консумация, хра...

340 0

В Ферма за гъски 500кв.м-колко птици мога да се гледат?

вячеслав: 1м2 на една гъска от 4 месяца за родителите . а за малките . до 4 месяца може 0...

384 2