Програма Mлад Фермер за пчеларство

 • C
  zdraveyte mnogo 6te sam blagodaren ako nqkoi pomogne chyh za nqkakva programa neznam ¨sapart¨ ili neznam tochno kak e vaprosa mi e nqkoi znae li nqkakvi programi za mladi fermeri po tochno za pchelari da davat sybsidiia za ravitie na fermata nqkoi ako znae da mi dade sait ili nqkakva informacia kade da dam dokymenti za da kandidatstvam
 • K
  Това по коя мярка е? Има ли някой, който да даде компетентна консултация?
 • G
  Колеги,я да попитам знаете ли какъв трябва да бъде статута на земя върху,която искам да изградя оранжерия. Нива ???
 • P
  Както ти е казал колегата, взе ми си намери таблицата за СПО и според представители от администрацията тя ще е окончателна, та по нея ти трябват 125 кошера за старт и пак според администрацията, следва да порастеш минимум с 62-65 кошера. Има някои "уловки" за които ша та светнат ако не тук, то в някой офис консултантски.
 • G
  Намери си таблицата за СПО, колега прояви малко самоинициетива , 125 е показатела за пчелно семейство. Мисля че 90 семейства са за началото.
 • I
  И в какъв срок дават парите?
 • I
  А колко пчелни семейства трябва на имам първоначално.
 • G
  За да те одобрят трябва предварително да си казал в проекта си с какво ще увеличиш своето стопанство, а как ще го направиш си е твоя работа. С парите си купи техника,но трябва да си направиш сметката как ще си достигнеш растежа без парите на 3тата или 5тата година,когато си отбелязал че ще си се развил примерно от 10 кошера на 35 кошера - ПРИМЕРНО.
 • I
  Здравейте,мисля да кандидатствам по програмата млад фермер въпросът ми е колко на брои пчелни семейства трябва да имам и ако евентуално ме удобрът само пчелните семейства ли трябва да увеличавам или може да купувам и техника с тези пари. Благодаря предварително.
 • G
  Здравейте, искам да ви попитам, тъй като имам 40 кошера и близо 25 кв.м. червен калифорнийски червей, 10 дка овощна градина. Решил съм да се регистрирам като земеделски производител и се интересувам за животновъдния обект може ли кошерите и червейте да са на един обект и върху този обект имам желание да си засадя кайсии. Също ме интересува с тези 3 вида: овощарство,пчеларство и животновъдство(имам предвид червейте) -какви осигуровки трябва да заплаща 3 отделни или ... ? Имам идея да се развия и към зеленчуко производство ( картофи или домати - 4-5 дка ) и съм се насочил към 112 Млад фермер, ако можете да помогнете ще съм благодарен.
 • S
  dexter, Това с колко да се увеличават кошерите са го измислили едни чиновници, които нищо не разбират от пчеларство. Те си гледат измислените икономически единици и се опитват да нагласят всичко по тях. Мой съвет - зарежи програмите.Те не са писани за пчеларите и те абсолютно не печелят от тях. От 10 кошера да ги направиш 50 за 1 година не е разумно. Няма да оцелеят през зимата. Освен ако не ги купиш готови.
 • R
  ако знаеш теорията добре, и имаш добра практика жертваш меда от тези 10 кошера, правиш по 5 отводки от всеки.сиреч, за 1 година стават 50, но трябва знания, практика, и не на последно място инвентар.( кошери, изградени рамки и т.н. вече е късно за тази година, началото на април делиш всяко семество на 2, след това яко подхранване и стесняване, и заповаш с отводките, ако си обезбечен с инвентар може и повече от 50.Успех ти желая в начинанието [banan-kufee]
 • D
  и аз имам един въпрос, и аз като него ще тръгна с 10 кошера явно по тези програми не се класираме никъде споменах те че трявба да тръгне с еди си колко кошера поне и те до 5 години ще станат еди си колко.Добре как го изчислихте това интерсно ми е.Аз с тия 10 кошера стартово с колко ще мога да ги увеличавам на година при положение че има много странична фактори то не е само да ги роиш.Въобще ако получа някаква информация по въпроса ще е добре дошло щото май наистина нямам представа с какво се захващам на теория е едно ама на практика?
 • I
  приятел ти нямаш никаква представа първо се по интересуваи тогава купувай кошери
 • L
  Цецко да кандидатствш по мярка млад фермер ти трябват 66 кошера които се равняват на 2 икономически еденици и до 5 години трябва да ги направиш 7 икономически еденици, което се равнява на 230 кошера.С 10 кошера няма по коя програма да кандидатстваш или купи 33 кошера и от тях направи 33 отводки или въобще не се занимавай, това е най-евтиния вариант който мога да ти предложа. Бизнес план ще ти изготвят в служба съвети в земеделието.
 • M
  пич с 10 кошера нищо не става програмата която наистина може да ти помогне е млад фермер но там трябва доста повече 10 са за лична употреба

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта