Мнения и препоръки за фунгицид Сопрано на Мактешим Аган при пшеница !

 • M
  Споделете мнения за този фунгицид ! Заслужава ли си парите и може ли да се смеси със хербицида Акурат за широколистни плевели! Ако някой го е използвал нека сподели дали е доволен .Благодаря предварително.
 • K
  Кой вид активно вещество най-добре действа срещу - брашнеста мана , ръжди и септориоза ? В таблицата дават че активното вещество на Сопраното - епоксиконазол действа на ръждите и на септориозата а по- слабо на брашнестата мана
 • I
  Само ако фунгицида е с дълъг карантинен период. Ако нямаш признаци на септория можеш да влезеш в края на вретенене за да хванеш фузариума и ръждите макар, че и те стартират от по-ранните фази. За съжаление след още малко време ще се наложи да се влиза два пъти с фунгицид. Просто болестите се натрупват и разпространяват.
 • M
  Благодаря за съвета ! А заслужава ли си да пръскам с фунгицид при тази суша и при положение, че патогените са слабо разпространени !
 • I
  Може да се смеси с Акурата, но обърни внимание на широкоспектърните фунгициди защото проблема вече не е само брашнестата мана, а ръждите и най-вече септориозата. Самостоятелно коназолите като активно вещество по-трудно покриват тези болести. За да си гарантираш добива обърни внимание на фунгициди като Дует Ултра, Танго Супер и Фалкон.За да имаш 100% ефект ползвай прилепител - Тренд или Спур. При фунгицидите и хербицидите е от голямо значение.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта