сдружение за пасищата и мерите -как е при вас

 • S
  Ние имаме голям проблем тази година -всичко,което очертавахме и ползвахме досега като мери и пасища бе взето на търг от една софийска фирма и познайте ,нашите животни ще се налага да си ги разкарваме с влакови композиции за да ги заведем на паша и ще трябва да очистим нови мери,които да очертаем,Много ми е интересно софийската фирма за какво ще използва земята,освен да вземе субсидията за това ,а ние като нямаме пари да наддаваме на търговете -скляпаме ... аман !!! отново проблеми -така ли нямаха свършване.Вече имам чувството,че всичко може да ни се случи,даже и това за което не предполагаме,че съществува като трудност.Единственото нещо което искаме е да работим,да произведем нещо,но явно в България РАБОТА е мръсна дума
 • M
  Колеги, изход има, но е труден и изисква единство, средства и разбиране на нещата. Мерите и пасищата по закон се дават на животновъди, сезирайте раьонния съд за това, а после и обласния и така до европейския. В крайна сметка дръпнат ли им ушите от Европа, каката от София ще се омете яко дим, а може и глоба да плати.
 • V
  Колеги,при нас в община Ценово обл.Русе от пет години пасищата се стопанисват от сдружение, създадено без нито едно животно собственост на някой от членовете му и до момента нещо като субсидии , се раздават само на част от фермерите под формата на подаяние.Така, че нищо ново под слънцето.Моля някой от колегите, който е получил субсидии за пасища за 2011г., да посочи в какъв размер са, защото се спекулира и с размера на средствата?
 • M
  Снеже,аз знаеш ли от кога приказвам,че изкупната цена е малкият проблем,защото има много други неща,които трябваше да се отстояват при написване на редица документи.Когато исках за участие в търга за мери и пасища да се допускат само фермери притежаващи пасищни животни и с приоритет да са тези от 1 категория за кравите и за овце и кози тези,които са регистрирани като промишлени ферми,не като животновъдни обекти,но тогава никой не ме подкрепи.Сега интересите нама как да се защитят при положение,че не е опоменато никъде като изискване кандидата да кажем да притежава ферма в землището на съответното населено място.
 • S
  ами защото каката от софия веднага е платила наема за пет години напред и ги е вписала в агенцията по вписванията и общината не искат да плащат неустойки ,а сега ще се явяваме на нов търг за други мери предложени от нас,но искаха да вдигнат наема,но адвокатите и общинските съветници се застъпиха и ще остане да платим по старите цени,но дано отново не се намеси някой пришълец,че тогава наистина ще увиснем...
 • I
  Защо не каза на адвокатите на асоциацията в която членуваш или на адвокатската кантора с която имаш договор да те защити? За какво им плащаш пари като ги няма в такива моменти?
 • K
  За мери и пасища нищо не мога да кажа,защото при нас няма,пък и малкото които има са изорани и се обранотват,уш мери го дават на картите,никой не признава Но за значението на "работа" в България съм напълно съгласен,че е срамно нещо. С това животновътство един ден няма спокоен,все от някаде за нещо ще те подгонят.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта