Наредба 26 за директните продажби - възможности за София

 • M
  Здравейте, аз съм нова във форума и се регистрирах с една конкретна идея.\r\nИскам да се свържа с регистрирани производители по Наредба 26, които имат желание да обсъдим възможностите за реализация на тяхната продукция в София. \r\nСтава въпрос за създаване на интернет платформа, чрез която да се намират директни клиенти. Идеята е да се обединят по някакъв начин доставките и да се реализират икономии от мащаба. Аз имам желанието да се занимавам в организацията и рекламата, докато фермерите се занимават с това, в което са най-добри - да си гледат на спокойствие животинките и да изкарват качествена продукция. Това е накратко.
 • M
  Мая--само си губиш времето,който иска нещо да продаде--той си го продава на най близкият пазар и така спестява транспорт,съхранение и тн.е........В София има лидъл,Метро,Т-маркет,Фантастико,СВА,Европа,Кауфланд,Промаркет и тн.е.....кой ще се завимава да губи време???????????! За времето, което губи, Мая пари на никого не иска! Лично аз си докарах една тенекия мед това лято. На 300 км от София е мястото, ама като съм си го харесала, това е - друг не ща. Всяка седмица си карам яйца на 20 км от града - не ми тежи. Едва ли аз съм единствената луда калинка в тая държава! Преди 3 дни направих фейсбук страница на Село мое. До момента над 480 човека са я харесали и участват активно. Ако още има хора, които са скептични за моята идея, нека ме оборят! Аз очаквам повече производители, които ще се включат в тази безплатна реклама на своя труд и постижения.
 • I
  Дора например която има в двора достатъчно сливи и направила 100-200бурканчета сладко да ги продава да си изкара жената няколко парички --------------------------------------------------- Няма никакъв проблем, прави постройка и оборудване за има-няма един милион евро, отговаря на изискванията за производство на сладка и започва да прави! Нищо не става тука, не се хабете даже да мислите в тази жега за работа. Който има акъл да си търси някъде служба на заплата. Гледах подобен сайт тези дни, хората продават всичко, сладка, сирена, салами, сладкиши, ама в САЩ, не в ЕС. Тука може само да опаковаме правилници и наредби и да ги продаваме.
 • C
  Независимо от всичко пазарната икономика довежда нещата във вадата която трябва да върви.Цял свят пазарите в всеки град си го има в бг искаме да закопаем това и всичко да е в лъскава витрина но без значение качеството на продукта....никъде го няма това.Германия отидете и вижте какви големи пазари имат Франция същото ,продаваш си сиренето и кашкавала на пазара но тука не може защото сме тузари или много богати.Та всеки малък се мъчи да свърже двата края.В западна европа е модерно да се доят животните на полето но тука разни условия но няма нещо без условия и бюрокрация..Което и министерство да дойде на власт место да отвори вратите на народа да работи то го задушава с разни агенции /за да назначат свои хора/и правилници.Но до кога ще е това не знам. Това като идея е чудесно и много закъсняло дори.Тепърва ще се множат тези сайтове въпроса е кой прост чиновник ,ще удари продавачите от информацията от сайта и ще изплашат производителите.Какво пречи на кака Дора например която има в двора достатъчно сливи и направила 100-200бурканчета сладко да ги продава да си изкара жената няколко парички за внучето което и е пуснало обявата във вашия саит......дано да се случат нещата
 • S
  Ето и видео репортаж точно за млекомат в София http://www.fermer.bg/agro-tv?vid=255 Успех в начинанието!
 • I
  НО,което тези които не от вчера имаме търговски обекти си го знаем....целта не оправдава средствата,които трябва да се вложат. ----------------------------------------------------------------- Преди 3 години ги казвах тези неща, но всеки трябва да мине пътя сам. В момента единственото смислено е, да имаш млекомат на хубаво място, но пак не е изгодно да го направиш сам, а не сам чел в Наредбата дали е възможно да се кооперират няколко производители. Нищо не става в тази държава! Най-бързия и сигурен начин да затънеш е да работиш.
 • M
  Сега излиза на мода всеки успял що-годе фермер да има и магазин,както и собствен млекомат,като има и такъв проект за кандидатстване-възстановяват част от сумата,но има едно НО,което тези които не от вчера имаме търговски обекти си го знаем....целта не оправдава средствата,които трябва да се вложат.Това за опашките от клиенти са празни приказки.Народа търси евтини продукти и поне за сега хич и не се интересува от състава им.Когато подсириш млякото и дори да е перфектно сиренето много трудно се продават количества.Най на края когато теглиш калема излиза,че все едно си го дал млякото на мандрата.Първите няколко дена-като в Мола-има интерес и продажби,после всичко бързо затихва,пък за 1кг.продадено сирене не си струва да се прави магазин,защото и по него има разходи.Все пак .който е мераклия-нека опита.Желая успех!
 • A
  Мая--само си губиш времето,който иска нещо да продаде--той си го продава на най близкият пазар и така спестява транспорт,съхранение и тн.е........В София има лидъл,Метро,Т-маркет,Фантастико,СВА,Европа,Кауфланд,Промаркет и тн.е.....кой ще се завимава да губи време??????????? Освен това го знаеш движението в София--хората пазаруват от там където им е най близко,а не на 2-3км. или 100км. Имаси тържища на Дружба,Люлин и Слатина за продукти и там идват-продават и си заминават---има и пазари!!!!!!!!! такава идея досега не е развита--защо--- напр. при дефицит на яйца,как ще доставиш 30 яйца от село Х в София,нали ще се излюпат докато пристигнат!!!Тази търговия става между познани---напр.:::::когато имаше ддефицит на яйца края на зимата,една позната ми даде 30бр. яйца да ги докарам в София,защото ми беше на път на нейна позната!!! Ако се търгува между непознати--нали ще стане оле-ле----първо не се знае точният адрес,второ не е сигурно и тн.е..... Една баба от трилистник-Пловдивско се опита да търгува с корени от Ягоди -Еверест--по подобие на френска компания--ама нищо нестана--пращала еди къде си по куриер,те не и ги взели и тн.е.върнали ги,тя само правела разходи и тн.е..---ОТКАЗА СЕ!!!!! на мене през есентта ми продаде читави корени--ама пролетта чме измами и ми продаде изсъхнали.......................така,че бизнеса върви между познани или на тържище ръка да пипне--око да види!!!!!!!!!!!!!! Иначе само хвърляш труд и усилия на вятъра---мисля,че подобен сайт правех те---ама кой ще се занимава да купува от там------------като търговската верига е на 500м. от дома!!! Ако са трайни стоки или предмети по става--ама с нетрайни хранителни продукти,никой няма да се занимава да купува!!!!!!!!!!!!!!!
 • M
  Аз да ви кажа. Хората са го измислили. Пазар на производителите. На определено място всяка седмица примерно петък от обяд до вечерта производители свободно да си продават на някой пазар на цена по висока от изкупната и по ниска от на търговците. Всеки може да отдели един следобед. Това ще се хареса и на купувачите ще купуват на по ниски цени стоки които знаят от къде са брани. Това също е добра идея, но иска повече работа с администрацията, а и кой знае колко разрешителни и разправии ще има. У нас всяко нещо трябва да бъде изцедено през такава бюрокрация, че да не му остане живот накрая. Преди може би месец, един грък беше направил фурор във Фейсбук - беше събрал купувачи и продавачи на някаква земеделска стока и беше успял да реализира към 100 тона само за един ден. Принципът беше същия - събират се купувачи и продавачи за една изгодна сделка. Продавачите дават стоката на цена на едро, но си вземат парите веднага (а не да ги чакат със седмици или месеци), а купувачите получават евтино това, което искат. Нещо като аграрно групово пазаруване. Много ми се иска и тук да направим нещо подобно. А наскоро попаднах на една американска платформа за фермерски пазар и страшно се зарадвах, че в моята идея има бъдеще - ако не сега, по-натам. Пускам линка - там всяка точица е дали производител, дари пазар на производителите, дали място за хранене/ магазин, в който можеш да си купиш органична храна: http://www.localharvest.org/ И малко от това да успея да реализирам, ще е супер...
 • B
  Аз да ви кажа. Хората са го измислили. Пазар на производителите. На определено място всяка седмица примерно петък от обяд до вечерта производители свободно да си продават на някой пазар на цена по висока от изкупната и по ниска от на търговците. Всеки може да отдели един следобед. Това ще се хареса и на купувачите ще купуват на по ниски цени стоки които знаят от къде са брани.
 • S
  идеята е прекрасна...съжалявам че съм малък производител,Винаги има място за нещо ново и хубаво да се направи за фермерите.Започнете с предлагането ,вярвам в успеха.А и да не успее..пак е успех-знаеме къде сме сгрешили и няма да се повтаря грешката.Имам желанието да бъда уведомявана за развитието на продажбата чрез нета. Аз като малък производител-продавам предимно млечни продукти на близки приятели,които ми правят заявка с два-три дни педварително..но моето не е нищо..седмично 10 кг сирене,30-40 буркана кисело мляко и по 30 литра прясно мляко мляко..след като аз се издържам по този начин ,защо и другите не го направят..стеснява се кръга и прескачате някой неуредици в законите.Вярвам в идеята ..и е приятно да има повече оптимизъм в нас и да вярваме в себе си повече. Вълкът сам си търси прехраната и прескача оградата за да хапне и за това врата му е дебел.Затова смело напред и да не мислиме за ,,ако това или онова се случи,,по този начин още в началото си слагаме тояга в краката сами и се препъваме и падаме....
 • M
  Ето тук поместих малко по-подробна информация за какво става въпрос. Струва ми се, че повечето от вас са скептични и се колебаят да се включат: http://www.hranite.net/news/intjernjet-platforma-svrzva-blgarskoto-sjelo-s-dirjektni-potrjebitjeli-/ Изпробвах и една малка рекламна кампания във Фейсбук - тръгна преди няма и 5 минути, а в момента има 6 човека едновременно, които четат статията. Отделно 4 човека са гласували, че харесват страницата. По-смело, ще се получи!
 • M
  Благодаря за идеята! Когато съберем набор от стоки, със сигурност има на кого да ги рекламираме по подходящ начин. Платформата е само базова, към нея ще добавя и други "джаджи" - географско обозначение на фермите, бюлетин за известия, обмислям и рейтинги на фермите... само желаещи да има
 • K
  Хубаво е да търсиш и чужденци,те повече оценят този вид стоки!
 • M
  Платформата е готова. Може да се види на www.selomoe.webnode.com, а до 2 дни ще има собствен домейн - www.selomoe.com. Моля veni5353 и всеки друг, който се интересува да се включи, да ми изпрати информацията, която се иска в секция "Контакти". Включването е безплатно.
 • V
  zainteresuvan sam .....skype veni5353 , predlagam zemna iabalka,taka nare4enata gradulia

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Площи в добро земеделско състояние

Някой има ли вече качени парцели. Не знаем как са минали тези проверки. И дали сме изрядн...

65 0

Отглеждане на женшен в България

Ние сме южнокорейска организация, основана през 1990 година в България. Проект „Българска...

182 0

Списък с животновъди

SVB: В сайта на БАБХ - регистри, има списък на животновъдните обекти по населени места (отделно...

138 2

Балопреса

Здравейте колеги имам проблем с балопреса sipma 4010.Ако някой има такава преса моля да п...

29 0

Дезинфекция на транспортни средства

solun1: Вероятно с това с което се и пръскат складовите помещения - Нуреле, Децис и др подобни.

37 1