спират националните доплащания от 2015 година

 • D
  вярно ли е това защото ако е означава,че отрасъл животновъдство остава без никаква държавна подкрепа/на практика без никакви субсидии/ от тази дата.
 • G
  ами какво се измисли за рефернта година, стна ли ясно дали ще е 2011 (миналата) или ще е 2012 - настоящата?
 • T
  Тъмна Индия е това със субсидирането [:slap:] Какво ще стане само бог знае.Дано да е нещо по умно от сега!!!
 • A
  И ако не си купиш права за плащане--няма да имаш право на субсидии,а тези права за плащане са отделни и независят от броя на обработваните декари!!! Значи обработваш 50дка--купуваш си 50 права за плащане!!!! Обработваш 10дка--купуваш си 10права-------като се откажеш от дейността си продаваш правата на друг мераклия!!!! И като кандидатстваш пред Общинската служба им показваш тези и по тях ти плащат--а не всяка година да се занимават да оразмеряват,мерят,очертават и тн.е..... права за плащане,нещо като винетки на автомобилите,ако нямаш този документ--няма права!!! тогава много хора ще се откажат--защото това са дъпълнителни разходи и ще намалеят заявленията по СЕЕП--нещо като ненужната застраховка за трактор,който неможе на полето да причини ПТП--само разход!!!! И тези права ще са допълнителен разход--затова се очаква земеделските продукти от 2014г. да поскъпнат!!!!И да се увеличат пустеещите земи!!!!!!!!!
 • M
  Именно за това смятам, че е най-добре субсидията да се обвърже с произвидството и мащаба на фермата.
 • N
  Ако спрат субсидиите е ясно какво ще стане, всички тези новоизлюпени земеделци ще изчезнат така бързо както и се появиха.Няма да е лошо да се измисли някакъв вариант на отсявана на имитаторите на дейност които ровичкат из полята само за субсидии и разните дето перат пари чрез земеделие.
 • M
  Нищо против нямам да спрат националните доплащания,да останат само европейски,но еднакви за всички в ЕС. Интересно ще стане ако вземат да спрат изобщо субсидирането поне за няколко години.
 • V
  драгон, тук във форума няколко пъти спорим с колегите,за това. първо да кажа, че освен една плюшена играчка на дъщеря ми не отглеждам друго.преди два месеца в търново имаше един семинар на които експерт от министерството ясно на няколко пъти разясни, че от 2014 т.е. след приемането на новата политика за субсидиите на европша няма да има национални включителнои за животновъдите. дали това е така или не бог знае!
 • K
  Без това след някоя година ще ги има тези животни само в зоологическата градина.Средната възраст на животновъдите мисля че е над 50 години в монета.Изчезващ вид и това е. поздрави
 • V
  trqbva dae ot 2013 che kolkoto jivonovadi se navadiha ot kol i vaje stanaha jivotnovadi

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Българско Сиво Говедо и Сиво искърско говедо

Здравейте имам няколко въпроса и ако някой знае ще съм благодарен да сподели информация. О...

40 0

Субсидия

Здравейте, някой може ли да ми каже, ще има ли фирми за продаване на орехи и да ми каже ко...

162 0

МЯРКА 11

Има ли информация за плащанията по мярка 11 за кампания 2019г ? По индикативния график...

238 0

oбвързано подпомагане

Колеги, на много от нас бяха намалени плащанията, знае ли се дали ще бъдат изплатени и ког...

108 0

Овце и кози

Боре Бомбата: Трябва ти бюджет около 30 - 40 бона, 1 - во трябва да се осигуряваш като фермер 1 2 години...

187 1