Комбинации на руска сеялка СУПН

 • M
  Здравейте колеги, ще се радвам ако споделите работата със руските сеялки за пролетници ! Кои са най добрите комбинации за слънчоглед ?\r\nАз използвам комбинация А 15,Б 19 и А 21,Б19 с дискове с 14 дупки на 3мм.
 • S
  Значи има изискване за захранващия маркуч на изхода от трактора.Ако вътрешния диаметър е по-малък от 16мм не може да се захранва помпата на сеялката.Маслото се дроселира и загрява дори кипва.От там пада налягането и много колеги си мислят,че помпата на сеялката или трактора не е в ред.Твоят случай може да не е такъв,но ти го казвам да си знаеш и да не си изхвърляш старите помпи.Вчера си правих експеримент на 62дка блок с царевица.А19-В15.Изсях 400000бр. семена.Идва по 6450 бр.на дка и на 18,5 см м/у семената.Това с тракторни гуми на сеялката.С оригиналните гладки изсяваше по-малко от 6000бр.Разликата идва от ефекта на приплъзване за който ти писах.
 • M
  Смених помпата на трактора и помпата на сеялката ! Оказа се ,че помпата на сеялката е била износена и е давала малко обороти! Сега се вдигна и вакума и е наред ! Поздрави !
 • S
  Не ти трябва никакъв прозрачен диск. За чистачите си има шаблон,който се поставя на оста за диска и скалата на чистачите на 0.Това ти дава гаранция,че при промяна на настройката на чистачите всички ще се придвижват еднакво.Трябва ти постоянен вакуум и дискове с подходящи отвори.За маслодаен отвори 2,5мм и за семкарси 3мм.За царевица 4мм или 5,5мм в зависимост от фракцията.Аз слагам чистачите на 3 или 4.Пишеш,че вече сее добре. Какво правихте?
 • S
  Скоростта ти е подходяща колега.
 • S
  Колега кажи горе долу с каква скорост е добре да се дърпа сеялката аз я карам с deutz agrofarm 100 с около 11-12 км в час
 • M
  Сеялкава вече изсява добре семената ! Само ако може да разясните как става настройката на чистачите с прозрачния диск ? Благодаря за съветите !
 • M
  Сеялката вече сее сравнително добре. Подобри се много изсяването на семената, само ако може да обясните кка става настройката на чистачите с прозрачния диск ! Благодаря за съветите !
 • N
  Дано не обидя някой но това е сеялка за колхоза.
 • S
  vij po gore kakvo ti pisah.ako ne sa dobre regulirani 4ista4ite i ima i dvoiki,tam niakade izliza.regulirat se s prozra4en disk ot perciglas.a za knigata neznam,no po tablicata e tolkoz
 • S
  Не разбрах дали ти е ясно как става регулировката на всеки диск с подложните шайби.Имам колеги,които дълги години сееха и с обърнати дискове т.е. с вакуум камерата на диска откъм семената.Така се запушваха отворите и семе не пада.
 • M
  ЮМЗ На втора скорост сея,а на байрите и на 1ва .
 • S
  Това с приплъзването си го обясни така-колелетата на сеялката се въртят,но същевременно и избутват пръстта под тях,понеже сцеплението е по-малко/рохкава пръст/, отколкото движение например по твърда настилка където няма избутване защото сцеплението е по-голямо.От това приплъзване се разрежда посева и затова трябва да се има в предвид това обстоятелство.Затова си сложи гуми с агресивен грайфер/тип тракторни/ за да намалиш този негативен ефект.Колкото на по-голяма скорост сееш,толкова посева се разрежда повече т.е. по- малко семена на декар.Затова и бройките семена зависят и от скоростта на трактора.Направи си експеримент с различните предавки на сеялката за да прецениш за в бъдеще на кои да сеещ.И един съвет- не сей на висока скорост на трактора.С какъв трактор сееш?
 • M
  Да за комбинацията се обърках, но колега не ми стана ясно за това приплъзване на това сухото ! И при комбинация А 19 Б15 ми се получава че сея към 7500 растения на декар,а на книга е дадено 6134 приблизително! Какво ще кажеш за А 21 Б19 за слънчоглед ! Благодаря предварително !
 • S
  Привет!В първата комбинация си объркал номерацията.На ос А са трите зъбни-12,19,21.Зависи и от скоростта на трактора/8,10,12км/ч./. Ако си с оригиналните гладки гуми на сеялката се получава от 5-10% приплъзване т.е. губиш от 300-600семена на декар.Затова си сложи тракторни като обърнеш обратно грайфера.Надявам се знаеш как се регулира с подложните шайби под дисковете за да има вакуум.При дискове с 3мм отвор се лепят понякога по 2-3 семки.Разпробил съм дисковете,които са в комплекта на 2,5мм.Аз сея слънчоглед на А19-В15. Царевица на А21-В19.Поздрави!
 • K
  Гальо ти четеш ли,или реши да се похвалиш?Тук се говори за сеялки които не са за слята повърхност. поздрави

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Болгар ТК 82 сеялка Kurt

Здравейте, Искам да попитам дали Болгар ТК82 ще се справи с пролетна сеялка Kurt 6 редова...

84 0

Amazon D30Super 7

Пламен: колко ти е диаметъра на гумата ?

64 1

Въпрос

Здравейте колеги! Мислим да си закупим житна сеялка Амазония 9D. Проблемът е че не е с д...

115 0

Избор на сеялка за слята повърхност- западна или турска

Здравейте колеги, искам тази година да сменя сеялката, тъй като до сега караме с СЗУ 3....

871 0

Мнения за пролетна сеялка Амазоне!!!

Мнения относно сеялка Амазоне ed 602k, ed 452.

316 0