цена на водата ????

 • R
  моля някой да ми помогне да намеря в нета цената на водата колко ще бъде за следващата 2010 на дек поливна площ
 • R
  как може да имаме такава обирджииска държава ,каква е тази цена бе колега 78лв за помпено напояване като 1кВ е 0.20лв за фирмата направих справка за помпите 1час=260кв=500куб.м-вода,...260кв=52лв,500куб.м*0.23=115лв,но ако се плаща по 0.78 защо е това оскъпяване
 • R
  [:slap:] това са страшни цени ,но на вас благодаря за разясненията
 • При нас в южна България цената е 20,40лв/дка за поливка при норма 110 куб. м.,за гравитачно (за помпено е 78лв./дка), независимо ,че може да потребиш по-малко, първо плащаш 20,40лв./дка и тогава поливаш.Ето например как за поливане с пистлет ти слагат норма 70 куб.м. вода , а това се равня на 70 литра на квадратен метър.А в България средно месечните валежи са 30л/м2.Или 70л/м2 се равня на две средно месечни норми и тогава растенията направо ще плуват във вода, а при норма 110л/м2, какво става, растенията няма да се виждат от вода. Реално се потребява наполовина , но "НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ" слагат по-голяма норма за да си избият загубите и да си вържат заплатите.Ами ние как ще вържем нашите.Сякаш са дава ли пари на Господ за водата, че ни искат такива унищожителни цени за водата,а в ГЪРЦИЯ и ТУРЦИЯ я пускат без пари.А просто трябва "НАПИТЕЛНИ СИСТЕМИ" да се преструктоира в търговско дружество и да се финансира и субсидира със проекти от ЕС и тогава ще получаваме водата безплатно.Да, ама кой ще го направи, може би Бойко , а може би Калинка,а може би НИЕ, като ги притиснем.
 • S
  Виж колега, първо има разлика цената на водата в различните населени места, в зависимост през колко стъпала на изпомпване преминава. И водата не е 20 лв. за гравитачно доставяне, а е малко повече. И се смята: 1 поливка на декар = 100 куб.м. вода. Когато отглеждаш зеленчуци, ползваш 2 или 3 поливки по 100 куб.м. вода. Когато напояваш с пистолети, поливната норма пада на 70 куб.м. вода, от там и цената на една поливка за декар.
 • R
  здравейте и благодаря за отговорите ,но май нещо не ми е ясно тука . Как така 20 лв на дек за поливка ?Не се ли плаща на кубик доставена вода и има ли разлика в цената за различните посеви ?
 • S
  Чакай бе колега това беше девиза на комунистите, сега ще се променят нещата. Само че хубавите неща стават бавно, а за фермерите, още по бавно.
 • M
  Практиката навсякъде в България е една, колкото може и със всички средства да се прави заемеделските производители да живеят на ръба на оцеляването.
 • За сега за следващата 2010г., мисля ,че цената още не е определена, определят непосредствено преди поливния сезон .Но по-интересното , че трябва да се обединим и да поискаме от МЗХ за целия сезон да ни предостави безплатна поливна вода.Както е Гърция и Турция и дори ги субсидират 8-12 евро/дка, тука ни вземат по 20лв./дка на поливка.И дори ти слагат норма за поливане независимо, че може да потребиш по-малко.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Земеделска земя и цената й

Здравейте, Решил съм да купя земеделска земя с инвестиционна цел - да я отдавам. Им...

235 0

коронавирусът и земеделието

Стефан: Какво правим със земеделските базари пазари и т.н.? ? Тази възможност за реализиране на пр...

371 5

Цена на лавандулата

Здравейте,колеги! Нека коментираме цената на лавандуловото масло за тази година.Някой от...

984 0

Ориентировъчна цена на лавандулово масло през 2016 г?

: Здравейте, Изкупувам лавандулово масло за износ. При интерес от ваша страна ще се радв...

1608 2