дистрибутор

 • A
  Какви са условията да стана дистрибутор на фирми за семена и ПРЗ ?
 • A
 • Ne6to novo?
 • P
  Колега, не съм аз човека който ще те насърчавам или отказвам. Тъй, че може да си спестиш "ПОЖЕЛАНИЯТА", защото никой не знае какво може да му сервира природата и не е застрахован от суша или киша. Просто всеки си изказва мнението. А за пътуване до фирмите доставчици по 5, 10 или повече пъти можеш да си спестиш като си планираш нещата малко по-раничко, а не в последния момент. В първия случай ще ти доставят поръчаните семена, торове и препарати на място, а във втория може и да ги няма повечето от нещата, които желаеш. И ако не знаеш да ти кажа, че повечето фирми си поръчват семената и препаратите още преди Нова година и ако ние не си дадем предварително заявката какво ще ни трябва за следващата година, те могат само да налучкват. Естествено е и понякога да ни се наложи да вземем каквото е останало. По-горе колегата ти е пообяснил каква е схемата(от собствен опит). Точно за това те посъветвах да понавлезеш малко в нещата за да ти се проясни схемата. Иначе на мен ми е все тая дали ще продаваш или не. Аз си имам доставчик от който съм доволен и не бих го сменил за някой нов. Нека и други колеги да си кажат мнението. Аз съм до тук. У С П Е Х !
 • A
  [:drunk :]
 • Ясно е за какво говори човека-такива личности трябва да се насърчават.
 • A
  благодаря за отговора.аз въобще не съм мечтал да ставам официален представител каквито са вносителите напр. търся варианти продуктите да са "на място".това е по-скоро една услуга по търговската верига, която безспоро е по-удобна за клиентите. аз самият всяка година пътувам по сто пъти да складове и офиси на фирмите, от които купувам. а-за схемите на плащане-разсроченото такова е вече най-популярно и то от години. такава ни е държавата, бизнеса и всичко останало. запис на заповед, цени със срок на издължаване и т.н. практикуват всички фирми...
 • Здравейте, Идеята Ви да се занимавате с дистрибуция на препарати изглежда доста примамлива, но има и доста трудности. Аз лично съм от плевенския край и се познавам с доста земеделски производители в региона и си мислех по същия начин, че мога да пробия на приятелска основа и да правя бизнес с тях. Оказа се че повечето от тях работят с определени фирми от доста дълго време, вземат всичко на отложено плащане, даже понякога едрите търговци им заемат и пари в брой, нафта, торове и т.н. При мен цените бяха по-ниски, но условието беше плащане в брой и на практика почти нищо не спечелих и на този етап се отказах от тази идея. Вариянт е да сте поддистрибутор на някоя от мощните фирми, те ползват и по-добри отстъпки от вносителите, а и отложеното плащане е разрешено. Успех.
 • A
  Да ви се похваля-страхотна работа върши тоя сайт-вече започнаха да ми пишат и да се обаждат фирми ! На зломишлениците- пожелавам вечна нищета ! На съмишлениците-професионални успехи и лично щастие !
 • A
  именно-представителствата улесняват каналите на търговията.Не напразно споменах, ме в моя район няма МЕСТЕН представител...
 • P
  Според теб защо производители с мащаби от по 20 000-30 000 и повече декари не вземат за себеси и други колеги семена и препарати от основните вносители, а си ги купуват от представителите им от Добрич и региона? Дали нямат парички и финансови възможности?
 • Наистина конкуренцията е много силна и повечето фирми си имат създадени канали, но щом си имаш офис и база, това изобщо не е малко в сърцето на Добруджа. Моя съвет е пускай обяви, че предлагаш партньорство ... Всяка година има нови фирми, които се появяват на пазара и търсят партньори с изградени база и офис, но тук основен момент е това какви търговски умения имаш все пак.. Успех и от мен !
 • Агромашина - Силистра си търсят такава база в Добрич, потърси Иванов от клона в Силистра и говори с него
 • A
  благодаря за отговора, но всичко това ми е напълно ясно. аз питах конкретно какви стъпки да се предприемат в смисъл някой, който е изминал тоя път...всяко начало е трудно, но всичко е възможно-стига да си настойчив.А най-малкото за която и да е фирма е просто да ти даде шанс да се докажеш, нали?Дават ти продуктови и ценови листи-продай, колкото можеш...Не е ли така?
 • A
  не се занимавам с лихварство-това го написа някой мой фалшиф познат.. занимавам се със земеделие и с компютри.Защо ?
 • Антон, освен с лихварство, с какво друго се занимаваш?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Съхраняване на боб и предпазване от гъгрица

ТУНАЙ: растилаш един найлон исипваш боба върху найлона слагаш хапчетата (хапчетата се слагат сп...

411 2

Бели тикви и бял боб в междуредието?

Някой пробвал ли е? И как ще трабва да го очертавам като боб или като тикви

1972 0

Нахут сеитба - споделете информация за да разбера къде сбърках

L07uUz: Може да е от семената ако не са от предходната реколта, а по стари. Ние тази година също з...

2789 1

Какъв сорт люцерна да избера за сеитба, препоръчайте от личен опит колеги

Emofermer: ето една тема по въпроса колега http://www.fermer.bg/%D0%BB%D1%8E%D1%86%D0%B5%D1%80%D0%...

2632 1

Съвети относно пазара на боб

todorovtr: Стоката когато е качествена пазар има. Боба е трайна култура. Какъв ти е проблема?

3204 2