Отново за цената на кравето мляко

 • S
  Не знам какво мислите по въпроса,но според мен това е единствената стока в България на която цената плавно и не дотам плавно пада.Предлагам да поразсаждаваме над един казус.Влизате в който и да е хранителен магазин и казвате :ТАЗИ КОФИЧКА КИСЕЛО МЛЯКО НЯМА ДА Я КУПЯ ЗА 80 СТ.КОЛКОТО Я ПРЕДЛАГАТЕ ,А ЩЕ Я КУПЯ ЗА 50 СТ.,ЗАЩОТО ТАКА СЪМ РЕШИЛ,ПРОСТО В МОМЕНТА СИ ИМАМ КИСЕЛО МЛЯКО...ТОЧНО ТОВА ПРАВЯТ МАНДРАЖИИТЕ С НАС -ТЕ ОПРЕДЕЛЯТ ЦЕНАТА,ТЕ РЕШАВАТ КОГА И КОЛКО ЩЕ ИЗКУПЯТ.ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЯХНОТО БЕЗОЧИЕ...
 • D
  При нас досега цената бе 0,65лв без ддс,но от 19.03.12 -0,60лв/първа група/
 • V
  0.55 лв. за първа категория, при положение, че започнаха да забавят плащанията.
 • R
  Каква ви е цената на млякото ,при нас 0.60 първа категория.Това е за регион Хас ково
 • V
  Колеги, ясно е , че нашата държава няма да се намеси в полза на производителите на краве мляко, защото те не пълнят партийните каси, а и да го правят някои подставени фермери, то делът им е незначителен.Ако има институция, която да се намеси, то това е НАП.Ако се съберат съответните данъци, ще има повече пари в хазната, което предполага и повече субсидии за производителите.Остава само да се намери политическа воля, да си свършат работата институциите,а лошото е ,че не виждам наличието на такава.
 • K
  Аз също съм ЗА мерки за вдигане цената на млякото,но преработвателите са чстници които много тругно биха вдигнали цената на млякото и да си намалят тяхната печалба. Давайте идеи!
 • G
  Млякото от няколко години насам нее мръднало но всичко друго-да не изброявам скочи драстично и нищо не правим по въпроса
 • K
  Така е сухото мляко което внасят убива всичко,мандраджиите до такава степан са нагли,че предопреждават че след месец цената ще падне с 3ст,след два с още 2ст да не си правя непланорани разходи,то взичко е бизнес ама те грам човечност нямат,ама никой не ни кара да им го даваме,но толкова много няма какво да го правим,разходите вървят,трудно е,те така като свалят цената взимат най-сладките 10 ст печалба,но нищо не можем да направим,трябва държавата да се намеси за цената,даже ако трябва и кравите щасливи-красиви да ги правим.
 • V
  Първо се извинявам за израза но това е истината. Не е луд този който яде баницата а този който му я дава. Не може само да се пише по форуми а да не се предприема нищо.
 • M
  има картелни споразумения между мандрите ама няма кой да ги разбута,в южна България мандрите се събират всеки месец и решават на каква цена да са млеката.За съжаление се очакват млеката да паднат тази година (за ферми 1-катег)до 0,50ст за литър.Като платим данъци и осигуровки цената на млякото пада на 0.40-0.45ст за литър,май е по добре да сме в сивия сектор отколкото да се набълбукваме всяка година(на втора категория цените на млеката са -0,50-0,55ст за литър -сега)
 • V
  Докато държавата не ограничи влагането на сухи млека в киселото мляко и сиренето оправия няма да има!Защото на документи и по етикет може да е едно но на практика е съвсем по старому!Аплодирам министъра за блестящата шах-партия "щастливи кокошки", цените на вносните яйца от години убиваха родното производство , ако завъртят и една шах-партия "щастливи крави" дали така ще ни свалят свободно изкупната цена със задна дата чисто по господарски-както мандраджията си реши, сякаш е някой Васал! Това и в Турско не е било! Просто тук нямаме свободен пазар който да регулира изкупната цена, заради неограничения дъмпингов внос на сурогатни-продукти!Нашето мляко го слагат за аромат !!!
 • B
  veseliakat абсолютно точно с една малка подробност.Тези 60ст ще ги платим друг път щото сега няма пари.Или както се казва в един велик български филм:Тати каза че ще ми купи колело,ама друг път.
 • V
  Не е точен примера, "Влизаш в магазина и си купуваш 15 дена кисело мляко на вересия и на 16-тия ден казваш аз кисело мляко ям от много магазини и в много ми предлагат и за това ще ти го платя не на 80 стотинки ами на 60, нищо че вече съм го изял

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Земеделска земя и цената й

Здравейте, Решил съм да купя земеделска земя с инвестиционна цел - да я отдавам. Им...

234 0

коронавирусът и земеделието

Стефан: Какво правим със земеделските базари пазари и т.н.? ? Тази възможност за реализиране на пр...

371 5

Цена на лавандулата

Здравейте,колеги! Нека коментираме цената на лавандуловото масло за тази година.Някой от...

984 0

Ориентировъчна цена на лавандулово масло през 2016 г?

: Здравейте, Изкупувам лавандулово масло за износ. При интерес от ваша страна ще се радв...

1608 2