Някой може ли да ми обясни как да си направя протоколи за комасация

 • P
  Колеги някои можели да ми обясни как да си направя протоколи за комасация че в нашата служба по земеделие не могат да ми обяснят
 • W
  Колега no_nik явно бъркаш нещата,заповедта на областната служба не е правно основание за да ползваш даден имот за който нямаш договор.Примера който дадох ,ако се позоваваш на такава заповед просто в съда гориш и такава заповед изобщо няма да ти помогне. А колкото до идиотщината която измислиха сега управляващите с това ,че до края на май трябва да пуснеш декларации за имотите които ще обработваш през следващата година просто не ми се говори. Защото ако имаш договори за наем за 1год,а не аредни много ще ми е чудно как ще знаеш май месец дали ще гледаш същите имоти следващата година?
 • N
  Най-добре питайте в службите по земеделие , трябва да са достатъчно компетентни за да ви обяснят. Но все пак- съгласно ЗСПЗЗ всеки Собственик е длъжен да подаде декл. по чл.69 в която да упомене дали ще обработва сам земята си или я е отдал по наем или аренда/което собствениците рядко правят, защото когато са я отдали на някой той подава декл.по чл.70 и собствениците не се занимават повече макар че би трябвало и те да подадат декл./.Бяло петно е имот за който няма ните декл. по чл.69 нито по чл.70.Законово след като се издаде заповед от обл. дирекция тя важи за една стопанска година и всички промени могат да са само за следващата ,т.е. на база подадени декл. за следващата година.Какво се плаща се определя конкретно за всяко землище със заповед пак от обл.дирекция. Не може да се появи собственик да си иска земята посред годината ,да е спазил закона и да си е подал декл. по чл.69 до 31 май. Заповедта е правно основание!!! Може би не го обяснявам мн.добре, но почетете малко закона и правилника за приложение и ще вникнете в нещата. А относно искането на нот.актове- когато си подаваш декл.пише че прилагаш договори , а какво си видял за да го подпишеш дали реш., нот.акт или удостов. за наследници си е твой проблем, подписал си си че носиш отговорност почл.313от НПК, а този който ти е подписъл дог. ако не е наследник и стане проблем да си носи отговорност че си е сложил подписа.
 • W
  no_nik Обясни на какво правно основание ДФЗ може да се разпорежда с частен имот и да определя някакво възнаграждение,защото всякакви действия с чужда собственост без знанието на собственика си е наказуемо според законодателството и подлежи на санкция. Пример: Дават ти по този начин земя ти я засяваш,но идва собственика преди прибирането на реколтата и я прибира той като и пуска жалба за самоуправство с личния му имот срещу теб.Как мислиш дали можеш да спечелиш едно дело в съда срещу него?Аз лично не вярвам че ще можеш ако ще и да имаш споразумение,но никой от ползувателите няма договор с този собствекик.
 • C
  ами ако имам договор а пък в земеделската служба не го признават това става бяло парче плащам рента на собственика и на общината така ли да го разбирам не ми звучи логично в нашата служба признават само договор с документ за собственост а всеки не си дава нотариалния акт в такъв случай какво се прави
 • N
  Никой не твърди че "бяло петно" означава че няма собственик, напротив има собствееник който нито си е подал декларация че ще си работи сам нито пък има договор с някой от ползвателите в землището.За т.нар. бели петна ползвателите внасят средно рентно възнаграждение по извънбюджетна сметка в общината и когато някой от собствениците се появи просто си взима паричките от там.Така никой не може да обвини ползвателя че ползва без да плаща ,цената се определя от ОСЗ, а парите непотърсени в срок от 3 години влизат в бюджета на общината. Че е незаконно могат да твърдят хора които не са правили споразумение.
 • W
  Колеги искам да ви попитам а какво става ако се появи собственика на някое "бяло петно" както ги пишат в поземлените комисии,защото това служебно разпределяне е абсолютно незаконно(по-голямата част от "белите петна" си имат реални собственици) а не знам да има национализация на земите за да може ДФЗ да се разпорежда с чужди имоти,които са частна собственост?
 • K
  Протоклите за комасация се правят година назат,от комисия от областан служба земеделия и ОР,сега неможеш да се спижеш в протокола за стопанската 2011-2012г. При нас лятото правим протоколите и тогава викаме комисията.
 • N
  Истината е една- можеш да искаш комасация ,ако си собственик на 80%от имотите в дадено землище. Ако не си -до 31.05 си подаваш декл. по чл.69 и чл.70 от ППЗСПЗЗ. След това сядате с другите които са подали декл. и се разбирате кой кой масив ще ползва и за колко бели петна ще плати.Ако не се разберете в срок следва служебна делба- масива се дава на този който има най-голям дял . Това е реда , всичко друго което се пише тук не е правно основание и няма как да мине.Най-хубаво си питай в поземлената комисия ,ще ти обяснят иначе тук някои само си дрънкат.
 • C
  ВЗЕМАШ БЛАНКИ ОТ ПОДЗЕМЛЕНА КОМИСИЯ МИШЕШ В ГРАФИТЕ НОМЕРА НА ПОЛЕТО И СРЕШТО НЕГО С КОЙ МАСИВ ЗАМЕНЯШ
 • T
  Прави се споразумение за ползване, но без заповед не ги признават. Ние си преарендуваме парцелите по масиви. Доста е пипкаво, но пък никой не може да каже защо си очертал някой блок дето нямаш и една нива вътре Успех!
 • L
  Лично аз за пръв път чувам за такъв протокол, ако може да обясниш по - подробно за какво точно ти трябва документа .... По принцип трябва да сте си направили споразумението да го подпишат всички ползватели и да ви бъде издадена Заповед от Областна дирекция Земеделие - това е.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

D

Прехвърляне на земя

Agroplus: Може

409 1
M

Конна база - регистрация на животновъден обект

Здравейте, Във връзка с обект конна база, в процес на строеж, се интересувам какво тря...

101 0
S

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

685 2
D

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

699 9
А

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

417 1