Има ли право НАП да блокира сметки на фермери?

 • D
  Как мислите , имат ли право от НАП да ни блокират сметките? Ако някой е имал такъв случай моля да сподели.
 • I
  "за кокошка няма прошка, за милиони няма закони.." ----------------------- А юристите от какво ще живеят? Който има проблеми и от двете страни - има да събира пари или са го хванали да плаща - Иванов е насреща, практик в областта!
 • D
  Разбрах че доста хора са минали и те по този път,с много перипетии и за това съм благодарна че минах леко.Ама и моята стана:"за кокошка няма прошка,за милиони няма закони.."
 • Z
  Добре де , ти ако имаш да вземаш и имаш инструментите за това , няма ли да ги ползваш :D
 • S
  да ви гонят щом така ви е добре.....жалко за нас
 • S
  ne metkite ama i egeneto 6te ti blokirat aki izkat
 • Z
  Миналата година имах същия проблем , и наистина Иванов е прав , няма прошка , гонят яко
 • S
  като ви слушам кви ги говорите почвам да си мисля че по-добре тея 100лв. да отидат в оръжейния за патрони отколкото в НАП.....кво става бе хора - всеки ден дрънкат по новините за длъжници с мильони дългове, аз лично познавам един с над 5000000 доказан недеклариран за лани който си живее като пич, а тая женица ше получи инфаркт за 100лв.....каде отиваме.
 • M
  Колежке, самия аз трябва да призная че това което ти написа в темата Иванов е самата истина, хич не те е плашел. За жалост имах подобен казус който се разви по сценария описан от "практика"
 • D
  Понеже обещах да ви пиша какво стана с моя данък:днес отидох в НАП, на касата си платих данъка+лихвите,занесох квитанциите в сектор "събирания" и след 2ч. ми махнаха запора на картата.Нямаше пари за съдии по изпълнението,няма и за банките и т.н. както ме плашеше Иванов.
 • Z
  въобще не се бави! за глоба 50 лв. от пожарникарите преди 2 год. след покана от НАП заплатих 200 лв.като ми казаха да си пазя документите с които съм платил,че не било изключено след време да ме търсят отново и ако не докажа че съм платил ще плащам пак. Абе мамата си е .....
 • D
  Ще те послушам и още в понеделник съм в НАП
 • I
  Казвам го, защото с това се занимавам по професия. Мага да ти ги дам по разбивки и пера. Отишло ли е при съдия изпълнител той си слага такси. След като са ти възбранили сметки значи са ги търсили. Добрия вариант за тебе е, ако от НАП са ги дали иначе банките в България са 24 и всяка проверка струва по 20 лв. така само търсенето на сметки струва 480 лв. не си спомням с или без ДДС и тези пари ги плащаш ти. Не съм бил от страна на държавата или срещу нея и не знам дали държавата е освободена от тези такси, ако е така няма да ги плащаш. Същото е с адвокатския хонорар, но по принцип НАП не си го начислява, там може са спестиш. Друг момент за който трябва да внимаваш е, че там се предявяват всички държавни вземания, т.е. може да са те погнали за 100 лв., но да са излезнали и други неща. Много е лошо, ако има възбрана върху имот, който е с ипотека, защото се уведомява банката и тя най-често реагира нервно. По принцип трябва да получиш писмо от съдия-изпълнителя със общото задължение и срок за доброволно изпълнение -14 дни, колкото пише в него, това ще платиш. Ако нямаш още заведено изпълнително дело, т.е. дългът ти го искат от НАП, бягай и плащай за да минеш само със 100 лв.
 • P
  Не са никакви фантасмагории а чистата истина за съжаление, от личен горчив опит го казвам!!!
 • D
  Ньдявам се изобщо да не си прав,защото пишеш някакви фантасмагории.Ще отида да проверя на място и ще пиша какво е станало [:slap:]
 • I
  Моме, моме! За съжаление и държавата нахитря! Знаеш ли какво означава като дължиш 100 лв. да ги дадат на съдия-изпълнител(правилното е "съдия по изпълнението")? Естествено, че не знаеш, но означава следното: 100 лв. дълг + 142 до 196 лв. за образуване на изпълнително дело + по 20 лв. на банка, където ти търсят сметките; могат да си сложат и такса за юрист-консул или адвокат, която за 100 лв. дълг ще е вероятно около 250 лв.(аз слагам това което е по закон умножено по 3). Така ще се събере една сума към 500 лв., върху която съдията по изпълението ще си сложи още 100-150 и при дълг от 100 ще се отървеш само със 600-650 лв.,което си е чист кяр. Абе живот ли е да го опишеш!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

217 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

295 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

145 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

286 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

705 0