Хранене на ярета със сухо мляко

 • L
  Интересува ме след 5 дена яретата дали мога с сухо мляко да ги храня като не им давам мляко от козите дали ще се получи нещо само на сухо мляко споделете вашите мнения по въпроса.
 • S
  Аз съм гледала с краве и става..но комшиийката гледа сега с мляко заместител за телета, 3 мъжки ярета.Отначало им даваше по 200мл.3 пъти на ден.след 15 ден започна да им слага и смески за агнета до 3 месеца по 1 ч.лъжичка и пстепенно увеличи до 1 с.л.Сега през втория месец им дава 2 пъти по 400-500мл.и по 1 супена лъжица смески,слага им и отава и те вече по-малко започнаха да я хапват.Дава им вода и чай от шипки и коприва.Отначало по 50 мл.сега по 100-150мл.Чая и водата ги започна да ги дава след като навършиха един месец.Не се е подувало нито едно от 3 ярета.и са доста весели и игриви.Трябва много да се внимава да не е затоплена сместа повече ,защото получават разстройство но не силно.и за ден минава.Желая Ви успех.
 • D
  Преди две години се пробвах да гледам яретата така обаче:1 много трудоемко,2въпреки че спазвах пропорциите и температурата като се одрискаха и половината измряха-по този начин гледах само мъжки,женските при майките и оттогава с мъжки ярета не се разправям.А пък това дето с 100-150л ще стане и ще вземеш от него 90лв е бошлаф работа.
 • I
  Аз като практик не разбирам много от теория, но това защо ще го правиш? Според породата и начина на отглеждане до отбиването ярето/тата сучат по 100-150 кг. мляко, т.е излизат по 60-90 лв. от храната, които покриваш от продажната им цена, ако имаш пазар. Въпрос на избор дали ги ще ги продаваш или махаш след раждане.
 • M
  Колега,след коластреният период е възможно да отгледаш яретата само със сухо мляко,без добавка на козе,но трябва строго спазване на температурата на млякото и начинът му на приготвяне. Проблема е ,че сухото мляко е по-скъпо и по-трудно се намира.Обикновено в търговската мрежа се предлагат млекозаместители,при използването на които аз задължително съм добавял първите 10 дена две трети краве или козе мляко,след 10 до 20 ден петдесет на петдесет и от 20 до 30 ден една трета мляко,две трети млекозаместител.След 30 ден за няколко дена намалявам млякото постепенно,като преминават изцяло на млекозаместителя.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Колко мляко дава една коза като ббм

От известно време мисля дали да не си купя малко кози да спра да работя за хората а да раб...

128 0

Кaкви сa цените нa млякото в моментa и кои облaсти?

Здрaвейте колеги, кaкви сa цените нa суровото мляко и в кои облaсти, зa Ямбол и окръгa ?

424 0

Окозване

Здравко: Препоръчвам ти на 3-ия ден да започнеш да й даваш по-малко храна от обичайното. Нека това...

168 1

Печели ли се от кози

Kolega!: Колега, моят съвет e бегай от козите. Не е просто стока да се гледат. Отглеждането е специ...

642 2

Моля за съвет

т: Не го прави, по добре проси в София, ще си по-добре, поне ще си на печалба. В момента в к...

789 2