Мнения за праскови - избор на сорт за 10 дка.

 • K
  Колеги,обмислям да засадя 10 декара с праскови.С тях нямам никакъв практически опит.Дайте идеи и съвети към кой сорт да се насоча.Как е пазара на тази стока,кое е по изгодно сега,на консервните фабрики или за прясна консумация.
 • M
  Добре че се отказа,няколко години по ред в тази местност падаха градушки(миналата също). И аз се интересувам от праскови.Разбрах че в Сливен имат някакво сдружение и така по лесно продават продукцията си.Кажете нещо за това.
 • K
  Благодаря колеги. Мартине вий не сяхте ли праскови.През 2007г.идвах при вас да гледам ореховите насаждения,тогава имахте 50 декара риголвани до реката.Кольо казваше че ще ги сее с праскови.Сега се сетих и исках да го питам,но не се отваря профилът му. Лесев ще ти се обадя,но пиши и тук някой неща за прасковите.Как се справяте с болести,как торите,резидби те,какво е най важно в началото.
 • M
  Аз имам няколко дръвчета редхейвън за собствена консумация.Прекрасен плод дават и никога не са измръзвали.Само не знам какви други трябва да има за опрашване,но до мен съседите имат няколко сорта и нектарини също,та може да се опрашват от тях.
 • L
  В миналия брой на вестник фермер четох за нов сорт праскова на института в Пловдив сорт Ласкава ,пише че е много устойчива на болести и почти не се пръска.
 • P
  на 10дка е хубаво да насадиш 2,3 най много 4сорта,за мен най добрите сортове са редхейвън и глоухейвън много добри вкусови качества стабилни добиви не измръзват лесно и са устойчиви на болести,редхейвъна зрее 15 20юли а към края му започва и глоухейвъна леко зе застъпват, от нектарините ти препоръчвам нектаред4 и фантазия, тази година сложих 3дка роялглори много го хвалят като добър търговски вид ,има много нови сортове също с добър търговски вид като елегантлейди например но нямат никакъв вкус и измръзват лесно и заради това нямат стабилен добив ако имаш и други въпроси може да ми звъннеш на номера в профила ми защото темата е доста обширна
 • K
  Колега завършил съм аграрния в Пловдив.В института съм ходил на практики и имам контакти с тях.Мисълта ми е да разбера на практика как се получават нещата при вас.Търсене,предлагане,предпочитания към сортове,или информация за пазарна ситуация може да се получи най точно от производителите.Също и постигането на условия на отглеждане каквито са в институтите,не могат да се постигнат на сто процента поради куп причини.За това искам да споделите вашите наблюдения и разбирания за този вид овощни.
 • G
  хубавото на прасковите е че ако не ги продадеш може да свариш мноого ракия а тя се търси ако е хубава
 • P
  важно е да разбереш какъв сорт ще виреят във вашия регион . Аз моите дръвчета ги купих от института по овощорство в Пловдив дадоха ми и добри съвети мога да ти дам координати ако желаеш

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

S

Навесна пръскачка 200л.

Здравейте колеги, имам следния проблем с три мембранна помпа на навесна пръскачка. След п...

28 0
D

Kakvo shte kajete za praskovkite

minka1: И аз имам такива в градината си. Смятам първо да почистя раните ( да ги остържа). После ще...

1560 3
H

Какъв сорт праскови да избера?

Здравейте, Искам да засадя 10 дка праскови. Решил съм да посадя три сорта които зреят -...

2683 0
D

Въпрос относно кайсиево дръвче

marinov55: Здравей,колега! Обърни внимание,дали около въпросното дърво в диаметър на 100м.има други...

2371 2