ПРОБЛЕМ С ЯРЕТАТА - Омекване на крайници и загуба на апетит

 • Z
  Здравейте колеги! Имам следния проблем - при няколко от най-живите и здрави ярета след десетина дни се получава омекване на крайниците, загуба на апетит и започват да примякват често,често. Моля за съвет! Имам и друго-любимото ми,което извадих чрез секцио,защото майка му умираше(от родилна треска според ветеринарите),което 10 дни се развиваше прекрасно и изведнъж омекна,храни се сравнително добре с биберон и спи денонощно,често пикае,но почти не ака? Благодаря предварително!
 • M
  Колега,за изхождането на ярето предполагам една от причините е състава на млякото при наличие на агалаксия в стадото. Масленото съдържание е прекалено високо и води да запичане.
 • M
  Чавдаров,ваксината внася обезвреден агент причинител на съответната инфекция.За имунната система си абсолютно прав но тогава идва не зараза а алергично действие което също е толкова опасно. Колега наистина е късно за ваксина,при вече съществуващо заболяване се прилага само лечение и карантина.
 • V
  Колега ваксина се слага само на здрави и обезпаразитени животни.Не си прави такива експерименти защото при тази тежка зима и бременността все пак имунната система на животните е отслабнала и направо може да си ги заразиш.Един старец едно време ми викаше- аз да ти кажа пък ти от акъла си се недели И все пак УСПЕХ
 • K
  и аз да попитам,някой правел ли е ваксини за агалкция последния месец преди ярене ,ако да, какъв е ефекта имали аборти...
 • M
  Веско така от разстояние е трудно,но и аз се съмнявам основно за агалаксия,за това и разпитвах за виметата,очите и ставите.
 • V
  Неискам да съм лош пророк.Но имаш проблеми в стодото потърси ме на същия скайп че много специалисти тук Вземи си тест-мастит и си виж козите как са.Има съмнения за агалаксия или ентеротоксимия това че си сложил ваксини незначи че немоможе да има пробив във ваксините на някои по слаби животни или с повече паразити.Взимай мерки бързо и отдели проблемните животни настрана.Ярето ти е умряло сигурно от некачественно мляко.
 • Z
  Благодаря специално и на mirchev, но какво се прави ако има разлика във вимето - имам няколко такива кози и на едната ярето умря. Тя има отдясно дори трета цицка, но дори двете взети заедно имат два-три пъти по-малко мляко от лявата. Иначе за ваксините слагал съм на всички два пъти през 1 месец за ентеротоксемия-испанска и на половината стадо за агалаксия-българска,но с тях сякаш имам повече проблеми? Вчера сложих на всчки по 4 мл. Вермитан за вътрешни паразити. Какво ще ме повесъветваш?
 • M
  Очаквам,колега да провериш и козите,за това,което ти казах.Провери очите и при тях!Опипай виметата.Ваксини слагал ли си?
 • Z
  Благодаря на всички за съветите! Това със селет и витамини го правя по 3 дни, но в по-слаба доза 0,5-1 кубик. Може ли наистина на едноседмично яре да се слагат по 2 кубика, при положение че го дават да се прилага след 14 ден. А това с очите наистина на някои им сълзят и се залепват - какво означава това? Чакам и други съвети!
 • M
  Колега,Веско ти даде много точни указания,но на мен ми се иска да те посъветвам да провериш козите имат ли равномерно количество мляко и в двете половини на вимето.Огледай очите на яретата-трябва да са бистри,опипай ставите им и гръбначният стълб за подуване и изкривявания.Есента правил ли си обезпаразитяване на животните и какви ваксини си им поставял?
 • V
  Колега какво значи омекване на крайниците.Селед с витамит Е се дава за мускулна дистрофия.Вдигаш ярето на 50см от земята и го пускаш да падне на краката си .Ако падне и неможе да се задържи на краката си действай със селет в комбинация с витамини АД3Е а ако има отоци по ставите питай УСПЕХ
 • S
  Селет 2 кубика мускулно и витамини пак мускулно 2 кубика АД3Е за 3 дена УСПЕХ
 • M
  Здравей колега.Мисля че твоя проблем е коленица.Три дни по един кубик СЕЛЕД през устата и би требвало да мине.И не ги чакаи да падат а още на третия ден след раждането требва да им даваш по един кубик.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Колко мляко дава една коза като ббм

От известно време мисля дали да не си купя малко кози да спра да работя за хората а да раб...

151 0

Кaкви сa цените нa млякото в моментa и кои облaсти?

Здрaвейте колеги, кaкви сa цените нa суровото мляко и в кои облaсти, зa Ямбол и окръгa ?

438 0

Окозване

Здравко: Препоръчвам ти на 3-ия ден да започнеш да й даваш по-малко храна от обичайното. Нека това...

175 1

Печели ли се от кози

Kolega!: Колега, моят съвет e бегай от козите. Не е просто стока да се гледат. Отглеждането е специ...

657 2

Моля за съвет

т: Не го прави, по добре проси в София, ще си по-добре, поне ще си на печалба. В момента в к...

795 2