Добив на семе от люцерна.

 • L
  Колеги дълги години работя с купешки семена за люцерна но тази,няма от моя сорт на БГ пазара/Пионерска/.Така ,че съм решил да си оставя поле за семе но не знам колко дка да оставя,понеже не знам какъв добив дава.Ще бъда благодарен също ако някой ме насочи към някой сорт който не е БГ,също така Европа и Еужения.Четох тук някъде за гръцка някаква но не знам,чудя се на какво да се спра пък времето напредва.
 • A
  Адресът на фирмата е гр. Пловдив, ул. "Брезовско шосе" №147, а телефонният номер е 0897 084 874.
 • S
  чета добри отзиви за семената от Зулямис и аз сея от тях , люцерната ми сега е в 5 година искам още да насея тази година ,но имам стария им адрес ,някой знае ли къде им е базата сега.Миналата година пускаха обява в вестник фермер ,но тази година не съм взимал вестника,ако някой знае адреса или телефона на Зулямис моля пишете ми.
 • S
 • Z
  сял съм люцерна XLOH американска ,взимал съм я от една фирма Зулямис , люцерната сега е седма година и добивите все още са много добри ,косенето е 6 пъти ,косил съм и повече .Имал съм и други люцерни ,но от тази съм най-доволен .Опитах се да хвана семе но люцерната е хибрид,но при тези добиви няма и смисъл.Препоръчвам я ,фирмата мисля беше в Пловдив Зулямис американски хибриди ,сега не знам каква и е цената ,но тогава не я взех скъпо.
 • M
  Тук ми заприлича на веес-телешоп. Според мен няма лоши сортове, има лоша година.
 • K
  Моята люцерна е бг,сорт приста,засега съм доволем от него.Първият и вторият откос които правя са много добри,но след това в повечето години засушава и откосите са по-слаби.Тази година ще пробвам още два сорта единият е този роли,а другият един американски(в в.Фермер има реклама),него преди 2 години бях го сял на един колега и той каза,че е много сполучлив. Надявам се да съм ти бил полезен.
 • L
  Коко благодаря ти за изчерпателната информация,но със непознати и неизпробвани сортове не искам да рискувам.Пиши лично ти от кой сорт си доволен.
 • S
  Колега сигурно няма да помогна много, защото не знам сорта, но ми донесоха семе люцерна от Австрия, цената и е 8 евро. поне толкова беше преди 5 години, засява се 3 кг. и се коси 5-6 пъти за годината ако се тори. Сламката и е много тънка и изсъхва много бързо за 3-4 дни. Стърнището не страда много след окосяването... и то до 5-7 дни се възстановява.. Искам само да кажа че има и по добри сортове. Предварително пиша че не искам да се споря...
 • M
  чувал съм че към 50 -80 кила на декар пуска,не знам дали е верно обаче
 • K
  http://izs-ruse.org/lucerna.php
 • K
  Най-новият български сорт на ИЗС „Образцов чифлик” Русе, признат през 2010 год. Сортът е синтетичен и се отнася към традиционните трилистни сортове люцерна. Растенията са високи 78 cm, добре разклонени и изправени. Цветът на листата е зелен, дължината на средното листче е 2,8 cm, а ширината – 1,0 cm. Съцветието е светло до тъмно лилаво. Резултатите от конкурсно изпитване показват, че сорт Роли превъзхожда стандарта Приста 2 с 9,8% по добив на сухо вещество и с 11,3% по добив на семена. В години с нормални валежи той прави по 4 - 5 откоса. По съдържание на суров протеин сортът превишава стандарта с 0,65 процентни единици. Сорт Роли е средно – устойчив на брашнеста мана и устойчив на кореново и стъблено гниене. Този ми казаха,че е добър,но и аз събирам още информация за него,виж и други на страницата на института образцов чифлик имат и други,които може повече да ти харесат.
 • I
  http://zouliamis.gr/4D745741.el.aspx

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Кое, кога , как в оранжерията?

Здравейте! От късна пролет на 2020 имаме оранжерия и сега за първа година ще я под...

41 0

Охлюви и плужеци

земеделеца: Начи имаш няколко възможности, - пепел, натрошени черупки от яйца, стърготини, натрошени м...

181 4

Капково поливане

Здравейте, Моля за помощ при избора на помпа за капково напояване. Разполагам с 3200 мет...

400 0

Пазар на тиквени семки?

Иван: Иди в ЛИДЪЛ там се продават опечени осолени и пакетирани тиквени семки има и цена.

1412 4

ЦЕНА НА ТИКВИ 2018г. ???

Има ли накой идея как ще тръгнт цените на тиквата в Силистренски регион ?

1828 0