Колко конски сили са необходими за теглене на ремарке 1 т.

 • G
  Предварително се извинявам за глупавия въпрос, но като не разбирам. по-добре да питам. Направил съм си ремарке на което ще сложа бидон от 1000 литра и ще използвам като водоноска. Смятам да го тегля с някакъв малък трактор. Предстои ми да си купя и заради това питам - колко конски сили трябва да е за да си тегли без проблем в нивата?
 • E
  Това е вече нещо. Идеята ти за японско тракторче не е лоша ама нека е с двойно предаване за терена и работата , която представяш ще ти върши перфектна работа , гледай да е над 20 к.с. Успех!
 • G
  Терена има наклон, но не е много голям. Ще поливам дръвчета - в началото ще е изорано, но впоследствие ще се отъпче пръстта и ще се върви по леко. Тъй като ще се ползва за поливка, няма да ми се налага в кално време да влизам в нивата. Водата е в ниското, разбира се, значи ще се изкачвам пълен и ще слизам празен, така поне със спирането няма да имам проблеми. Ще избягвам да се движа странично на наклона, за да избегна възможността да се преобърне. Също така и да кажа, бидона е кръгъл, широк и не много висок. Избрах такъв, за да не се плиска много водата в него и центъра на тежестта да е по-долу. Засега съм се спрял на японско тракторче втора употреба около 15-20 коня. Благодаря за отговорите дотук и дайте още малко акъл, моля !!!
 • T
  Една конска сила ще ти стигне независимо от терена стига да е жива и по якичка [banan-kitara] [banan-kitara] [banan-kitara]
 • T
  Коравия трактор тегли и малко и много!!!Преценявай
 • L
  вземиси един владимеровец 25 кс имам един такъв трактор исам доволен един от село го продава
 • E
  Хареса ми въпроса ,но зависи от терена по който ще го ползваш. Да не забравяме ,че един тон си е тежест при това качена на колела малко трябва да се замислим за начина на спиране. Не по-малък е проблема за дърпане по нагорно трябва да има съответната теглителна сила и противотежест защото склонноста към повдигане па предницата при теглене на ремарке по нагорно е голяма. И така конкретизирай района , където ще бъде ползвано.
 • M
  Вземай си колега един "Фотон" и си джиткай.При сухо време можеш и с кола да теглиш ремарке за кола с 1000лт вода,но ако ти е пресечена местност с падини(долове)и баири кола не ти върши работа или с 4.4 пак става.Избора е твой.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Газ 53

Иван Митов: Регистрация за газ 53

249 1

Регистриране на лека кола като земеделски автомобил

cihancihan5851: Здр.колеги и весели празници,тази тема и мен ме касае,защото съм по ДДС и не мога да отчет...

2728 8

Регистрация на ремарке - има ли промени?

Здравейте Колеги!Иска да попитам някой регистрирвал ли е скоро ремарке?Може ли да се регис...

2556 0

Направи си сам -кран за биг бег

throatvr: Здравей, ние направихме такова кранче още 1991година, когато купихме първия Болгар. Става...

16617 12