сдружение или кооператив

 • S
  предлагам за обсъждане: индивуално производство,формиране на общ стоков ресурс,обща продажба. Цел: по-висока цена
 • M
 • H
  аз пуснах сьщата тема само че за животновьдите."сьздаване на ТКЖС".Ако изкате намерете я и прочетете коментарите.Там ще се убедите,че ние Бьлгарите сме се отказали още преди да сме започнали.Или по-точно започваме нещо с нагласата,че то няма да стане.
 • K
  Има логика в това което казваш.Дано ме разберете правилно,но тук някъде във форума видях,че темата за охлювите е много голяма.Според мен има много точни мнения.Това,което знам със сигурност е,че при тях ( Франция,лидерите в производство и консумация на охлюви ) схемата е следната: има около 3-4 асоциации в които има много членове.Всеки от тях произвежда сам според заложените критерии и технология.Там при тях стриктно се спазват тези неща.В момента в който продукцията е готова за пазар,отделните членове на съответната организация се събират и преговарят за цена и пазар.По този начин те си осигуряват по-добри такива.Такова е положението и с козевъдите,например.Давам тези груби примери за да обрисувам положението там.Има и нещо друго много важно.Шефовете на тези организации здраво защитават правата на своите членове.Обяснете ми тук в България как става това? От създаването на нашата държава има една легенда за хан Аспарух и неговите синове.Всички я знаем,но не я спазваме.
 • S
  в югоизточна Б-я условията за бизнес са специфични(климат,почви,добиви,ренти,отстояние от пристанище). Класическите култури са слабоконкурентни на Руско и Укр-о зърно.Мисълта ми е за по-сухоустойчиви култури, общ голям по обем ресурс и постигане на сигурност и по добра цена. М/у другото мисля, че това е рецептата за продажбите на БГ кориандър през годините.(в последно време цените паднаха защото според мен се раздробиха количествата) Проблемът най-вероятно е организационен,ако не го решим сега ще бъдем принудени да го направим по късно.
 • K
  Идеята е добра,но стигне ли се до реализация... нищо хубаво не излиза.Като индивид българина е силен,но като колектив сме пълна нула.Такива принципи ползват всички съсловни организации от развитите западни страни.Произвеждат сами.В търсенето на пазар за стоката се обединяват,за да могат да намерят по-добра реализация и по-добра цена.Съмнява ме дали подобна идея би могла да се реализира с успех в нашите условия и с нашия начин на мислене.Дано не обидя никого защото не това е целта ми,но ние не сме дорасли за такъв тип взаимоотношения.Колкото сме по- разединени токова сме по-слаби.Това се доказва навсякъде.Вижте как ни лъжат разни прекупвачи и търговци.Те обират най-вкусните плодове на нашия труд!
 • S
  Направи един семинар на живо ,да обсъдим темата - За и Против.
 • M
  Що е комунизъм и има ли почва у нас.
 • P
  каква е целта на тази тема
 • A
  Когато се предлага нещо за обсъждане първо предлагащия дава своето виждане.А така с 2 думи какво очакваш? Моето лично мнение, че такова "животно"като сдружение в България не може да живее...за сега и за съжаление.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

P

Увеличение на осигурителния доход на 2022 на ЗП

аграр философ: Целта им никога не е била да събират приходи за бюджета, а да разкарат малките от баницата...

300 1
Ц

Гъбарник

Цецо: Другото което искам да попитам е от една торба вярно ли е че излизат от 2 до 3 реколти

397 4
D

Кой трябва да се сигнализира за неидентифицираните животни?

Кой трябва да се сигнализира, за да се вземат навреме адекватни мерки, когато има неидент...

875 0
C

Държавата да поеме разходите за заплати и осигуровки, данъци

cenko: Като се замисля, наистина това са си чисто поемане на разходи за заплати и осигуровки ......

1758 2
A

Градушки - До 90 ст./дка такса ще плащат фермерите за противоградова защита!

htz180limited: Нищо догодина ще си платиш по 1 лв на декър (покрива няма да го плащаш.Покривите и бетонни...

2403 4