Запитване за овес

 • L
  Имам изорана през есента площ която искам да засея с овес.Не съм отглеждал тази култура,за това търся съвети за отглеждането и.\r\nКакъв сорт да избера,с какво се тори и пръска.Има ли време,местото не е култивирано.Миналата година нивата е била слънчоглед.
 • W
  може!тука при нас сеят само колкото за семе за смеските за другата година и който го закъснее винаги е на земята и поне 15-20 на сто е загуба!ама твоя е хубав иначе! хареса ми! и сламата е дебела!става за връзване!
 • L
  Качаков далече си ми.Ще сея 130 дк.,ако не намеря по Софийско ще те търся.Изпрати телефон за връзка на лични.И още нещо да те питам. Моята земя не е чернозем,но ще компенсирам с торове.Колко ти е нормата за семе на декар,и с какво пръскаш.Благодаря.
 • K
  Вальо сорта е австрийски и е нискостеблен сиреч не го вълнуват ветрове и дъждове посочения добив е без торене може да ви звучи като безпочвена реклама но това си е ваш проблем а дали е ГМО не мога да кажа нито ме интересува
 • K
  Наистина ще бъде интересно тези колеги,които имат опит с овеса да споделят:какви сортове отглеждат,какви добиви получават,върху какъв тип почва сеят,какъв и колко тор ползват и т.н.
 • L
  Големите имена като Лимагрейн не предлагат ли нови по високо-добивни сортове.Земята която споменах по горе е не поливна.Миналата година беше слънчоглед,сега единственото което ми остава е овеса а той наистина е един от най добрите фуражи.
 • W
  убав е качаков ама трябва да го вардиш да го жънеш преди да легне щот е по калпав от житото и като натегне 1 ветър и е на земята!
 • K
  480 кг минимум от дк продавам семе
 • I
  Овеса е най-доброто зърно за животните, но дава малки добиви, ако имаш поливна земя давай на смески и силаж или на царевица, която ще ти даде 800 - 1000 кг., след това продай половината и си купи овес. Така един декар ще ти даде 400 кг. царевица и 400 кг. овес. Царевицата може да се сее на редове със соя, а поливна соя дава 300 кг. на два пъти по-висока цена от овеса. може да се сее с тикви.
 • B
  Аз съм сял овес и даваше добри добиви.Стигала съм до 400 кг но много зависи от влагата.Рискова култура е-иначе иска само азот. Овес се сее кадето най-напред може да се влезе.Колкото по рано сееш по става ама сега ми се струва че си закъснял.
 • P
  ами нашите почви по принцип са слаби чакълливи песъчливи и тук там сиви аз обикновенно сея 300 400дка по малките парчета
 • L
  Лесев на какви почви го сееш.Можели да се сее и на по слаба почва,с повече тор например.
 • P
  lalio аз сея овес от 5 6години(не му знам сорта)торя го с амониева най много десетина кг(или колкото ми остане) пръскам само за пиявицата 2010г изкарах 280кг а миналата 200кг миналата година го продадох на един грък който между другото изкупи доста овес в нашия район на цено 350 360лв
 • L
  Никой ли не отглежда овес!Кажете поне какъв сорт да сея.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

К

Индустриален коноп/събиране на реколта

Здравейте , дали някой може да помогне с контакт на човек или фирма в София или покрайнини...

129 0
П

Пръскане на кориандър

delibaltov: Праксим 200-250 мл.-дка

343 1
М

Помощ и съвет !

Здравейте ! Разполагам с 100 декара земя в така известната на всички добруджа. Нямам никак...

215 0
B

Пазар на лимец

Agrouspeh: Аз знам, обаче ако го изтъргуваме трябва да искам комисионна от купувача. Оферирай ми на е...

318 1
B

Жътва на люцерна с claas dominator

Колеги какви сита ще ни трябват и какви са настройките за люцерната, че ще ни е за 1 път :...

299 0