Сирене..........1.90 кг

 • I
  Колеги днес бях в кауфланд и останах шокиран [:slap:] сирене в кофи 7-8 кг. на цена 1.90 килото.\r\nНезнам от какво е, но едно е сигурно - не е от мляко
 • M
  Много се дразня когато някой си няма и понятие от технологията на производство на бяло саламурено сирене,но пише и обяснява....Закваска и мая за сирене са две различни неща,които по технология се влагат в млякото за да се получи сиренето което ядяхме някога.Друг е въпросът че хората,които знаят и които са учили 5 год. как се получават качествени млечни рлодукти не са нужни на новоизпечените "бизнесмени".
 • Почти на сто процента съм сигурен че на кофите не е писало сирене а млечен продукт.И съдържа сухо обезмаслено мляко,палмова мазнина,калции,сол и забележете-натурална закваска което иначе може да се нарече мая за сирене.Но натурална закваска звучи каде каде по високопарно.Не си правете труда да ми отговарате щото попаднах случаино в сайта.Търся пазар на стотина кофи за сирене здрави,чисти и с капаците на цена 0.60 лв.броиката.Кофите се намират в село Ресилово близо до гр.Дупница.За инфо [email protected]
 • M
  Чувал съм и съм чел какви ли не глупости за вредата от млечните и месните продукти.За жалост тези платени лъжи хващат място в българското общество, защото културата му е много ниска.Хората навместо да почнат да четат независими источници и да раздъждават, слушат какви ли не лъжи и си плащат със здравето .
 • Z
  Искам да споделя с вас, че преди няколко месеца ядох истинско кисело мляко. Такова, каквото е когато си го направя в къщи или си спомням от детството в стъклените бурканчета. Единственото лошо е, че го ядох не в България, а в Япония. Да живее Българското !
 • Не приятелю.Тук работата опира до култура и хигиена на хранене.Тук трябва да се намесят именно медиите, но това да стане с положителна нагласа.Трябва да се разясни на хората-потребители за какво става на въпрос,а не да остава у тях впечатлението,че всички млечни продукти са боклук.От количествата на консумация на качествени млечни продукти зависим всички ние- растениевъди, животновъди и преработватели. А мога да ти кажа,че по тези показатели сме на последно място в ЕС. Българина консумира на година,колкото средния европеец за месец. И това приятелю не е за това че е скъпо, напротив най-евтино е, а защото нямаме култура на хранене. Не те ли учудва факта за цените на суровото мляко съпоставимо с цените на готовите продукти в БГ и ЕС. Цените по показатели за сурово са еднакви в БГ и ЕС, но до сега /а съм обиколил Европа/никъде не съм видял сирене на 1,50 евро/кг. или пък кисело мляко на 25 цента. И това,като имаш в предвид редуцираните им ставки за ДДС, движещи се от 5% до 9% за млечните продукти.В БГ 20%.
 • M
  Ето пак парадокс, значи търговците предпочитат да продават евтина и некачествена продукция, която даже е и вредна.Нали има органи които трябва да контролират това, те къде спят и как си оправдават заплатите?Прекръсне ли се това търговците ще трябва да продават качествена продукция и нещата леко полеко ще си дойдат на мястото.
 • За договори не може да се говори изобщо в БГ.Не знам да ли си виждал стандартен договор на хр.верига. Ами там има само задължения от моя страна,а те не се задължават дори с количество което да продадът.Е как да сключа подобен договор.Аз да не съм милионер.Големия проблем на всички нас е в търговците.Те определят правилата и казват кое да се продава и кое не.
 • Дейността си развивам в гр.Луковит. Не смятам че с такива предавания ще се получи някакъв ефект.Първо защото журналистите се интересуват от сензации,а не от проблеми.Сензациите продават,а проблемите натоварват излишно и без това изнервеното ежедневие.Журналистите това го знаят перфектно.Мога само да споделя моето наблюдение в/у пазара в БГ.От миналата година има спад в потреблението на млечни продукти с над 30%.И този факт се дължи донякъде на некомпетентността на журналистите. Просто хората спряха да ядат сирене от техните статии и обвиниха всички производители за колаци,мутри и кожодери.Нали знаете големите колелета,като се въртят,какво става с малките.Е малките в случая са фермерите.Има някои малоумници,които направиха така,че противопоставиха всеки срещу всеки и естествено резултатите са ясни.
 • M
  Хегел е казал, "Противоречието води напред".Аз винаги съм бил за открит и колтурен диспут по спор за да излезе истината.Ти колега си прав ние сме орел, рак и щука, всички от производители до консуматори страдаме но не правим нищо за това, шепа хора манипулират и си играят с нас като с пионки, но ние сами го позволяваме.Едно телевизионно предаване за онова сирене от палмово масло, и нещата ще са други.Няма качествената продукция на колегата да залежава в склада а ще е в магазина, и най-важното ще е полезна за консумация.
 • M
  Не смятам че съм обидил с нещо колегата, ако е така моля за извинение, да това е сириозен проблем със сиренето.Най вероятно трябва за това да се сезират съответните органи, щом това носи вреда на марката ти смятам че имаш юридическо право на това.Затова е хубаво да се подписват и договори.Колега може ли да те попитам от кой раьон си?
 • Z
  Тъй като всички в една или друга степен сме потърпевши и достатъчно изнервени от цялата абсурдна ситуация,предлагам да не си отправяме злостни забелжки и атаки, а да помислим как да обърнем вниманието на потребителя към качеството, доколкото това е възможно в бедна страна като нашата. Спомняте ли си преди няколко години какви дебати предизвика рекламата "Кренвиршите от месо". Май трябва да се предприеме нещо и за сиренето от мляко и белия хляб от бяло брашно, а в т.нар. ръжен да има поне някакъв процент ръж и т.н.
 • Естествено че не работя само мое мляко.Цената е 0,40лв.без ДДС за първа категория.За начален капитал не би трябвало да говорим.Все пак бизнеса ми се развива от 1994г. Ето днес ми отказа търговец да купи сирене от мляко,тъй като си купил на 2,45лв. от Севлиево с палмово масло. Нали се сещаш че ще го продава на мойта цена и под мойта марка. После клиентите псуват мен.В склада имам сирене на над шест месеца и какво от това.
 • M
  Приятелю от моя любителски бизнес се хранят поне още 10 човека, като работници говоря, съпоставено моята любителска бройка спрямо твоята излиза че осигурявам храна на повече хора.Наричаш бизнеса ми любителски доста първосигнално, няма да изброявам причините защо е такъв/всъшност ако те интересува бих ти обяснил/, но не всички са имали достатъчен начален капитал за да почнат мащабен бизнес като твоя. Радвам се наистина ако си колега животновъд и 300 ЕРД не са фантазия, а що се отнася до това че губиш от вноса на сухи млека, то съм убеден че е така и ти съчуствам искренно, щом преработваш прясно мляко.Позволи ми един въпрос само собствено ли мляко преработваш или и изкопувашот други фермери, и ако е така то на кокво цена? Разбира се не си длъжен да ми отговаряш на въпросите.
 • Да преработвам единствено сурово българско краве мляко.Потърпевш съм от вноса повече от колкото можеш да си представиш.Не мога да се откажа от нищо,тъй като бизнеса ми не е любителски,като твоя.При мен работят 70 човека,обработвам 3500 дка. и отглеждам 300 глави ЕРД.Първо станах преработвател,а след това останалите.
 • M
  Драги преработвателю, нещо топличко ли ти е от проверките, трябва да ти кажа , под секрет разбира се, че съвсем скоро на токива като теб ще им стане и горещо.Идва края на салама от рога и копита които внасяте, или по сторо от чужбина ви ги докарват даром и ви плащат че им чистите боклука.Така ще стане и със сухите млека, ако ме питаш от къде ми е информацията ще ти кажа, от първа ръка/ама наистина ПЪРВА РЪКА/.Освен това аз и колегите имаме толкова ангажименти че ни ни остава време да ревем, пък и достойнството не ни го позволява.И странно ми е, защо като при животновъди и зърнопроизводители е лапачката си станал преработвател?Нали се РЕВЕШ че ви проверяват постоянно, ми остани с само фермер и лапай на спокойствие.И последно, би ли ми казал какво преработваш?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Земеделска земя и цената й

Здравейте, Решил съм да купя земеделска земя с инвестиционна цел - да я отдавам. Им...

233 0

коронавирусът и земеделието

Стефан: Какво правим със земеделските базари пазари и т.н.? ? Тази възможност за реализиране на пр...

370 5

Цена на лавандулата

Здравейте,колеги! Нека коментираме цената на лавандуловото масло за тази година.Някой от...

984 0

Ориентировъчна цена на лавандулово масло през 2016 г?

: Здравейте, Изкупувам лавандулово масло за износ. При интерес от ваша страна ще се радв...

1608 2