Бадемова градина

 • D
  Искам да направя бадемова градина с капково нарояване и директно торовнасяне с водата !!Искам да знам при това положение какво е оптималното разтояние между дравчетата в реда и какво в между- редията!!Целта е да се получи максимум добив за най-кратко време от минимум площ!!
 • D
  Ами много лека\ бяла песъчлива \ и губи влагата при разкопаване за това казват че е добре да се отглеждат на зачимен терен!!!
 • P
  че какво и е на почвата
 • D
  Там долу от хотели повече няма!!!Ама градини няма -така че сякаш градината е по-добрата идея!А уискито върви с бадеми нали. Колкото до изораването или риголване и аз така смятах,че трябва да се направи но хора практици на място ме убедиха,че тук е по-добре да не се оре заради почвата!! [:slap:]
 • P
  дори е задължително
 • P
  добре е да се риголва преди това
 • K
  То като на е на 800м от морето каква градина,прави един хотел . Тертипа на работа си го избираш ти,почвата каква е?,Хубаво е да се изоре пак после пак го остави да се затриви и го коси.
 • D
  Аз сега се уча в движение!!Съвета на човек от РЦНПО-Поморие бе 4 в реда и 5 между-редие като оптимално!!Иначе и те държат на 5 на 6 ама много се губи в бройките а от там предполагам и в добива !Кой знае дали ще ги гледам 40 години че да се задушат!!За мен истината е да се получава добив на МАХ дори само за 10 год,Това ще компенсира всичко мисля!!Добре е да се знае че градината е в Приморско на 800 метра от морето и терена е бил ливада дори засаждането ще е директно без да се оре и градината ще се коси между дръвчетата!! !
 • K
  Растояниятията са каквито ги казва момчето,но всичкото торовнасяне само с капковото?! Преди да направиж градината е добре да ториш с оборски тор,при повечето овощни видове е 1т/дка при бадема не се сещам колко беше,това се прави преди оранта,след като стъпи в плододаване,може пак да се натори с оборкса тор,какпковото с торовнасяне е добре за зеленчуковите,понеше изискават по малко тор вравнение с овощните,но това не значи че не може да се прилага при овощни,просто при тях трябва да се внася тор и без капково, Целта ти най-ми хареса ,за кратко време и на малко площ всичко на макс да е,дано ти се получи.
 • T
  Най добрата схема за бадема е 5 на 6 метра.Независимо дали ще си на капково или не!!!Така влизат 33бр в декар.Даже и в проектите така ги искат от РА.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Унищожаване на корените на трънки от веднъж без препарати.

Здравейте, искам да унищожа 500квадрата гъсти ама гъсти корени на трънки. 2 месеца съм ги...

153 0

Препоръчайте ми ръчна пръскачка

Генов: Ако още не сте решили, само акумулаторна. Имам от 4 години турска, мислех че е китайска з...

124 1

Сортовете орехи Идеал и Чандлър

Някой има ли наблюдение върху сортовете орехи Идеал и Чандлър кой бихте избрали и защо?

207 0

1 декар празен двор - съвет

Йорданова: Не мога да ти дам съвет, защото и аз съм пред същата дилема. Един декар лозе в местност Бо...

266 2

Обвързано подпомагане

Колеги,има ли сред Вас такива на които не е им изплатена цялата сума по обвързано подпомаг...

138 0