Запитване за телета Лимузин

 • L
  Някой отглеждали тази порода в чисто състояние?\r\nОтглеждане, предимно пасищно,но през зимните месеци и оборно.Дайте съвети колеги.
 • D
  Продавам мъжки телета (2бр.) - порода Симентал !!! Снимки : - http://dosev.fermer.bg/image/21213/1/0%20/simental2.html - http://dosev.fermer.bg/image/21212/1/0/simental1.html тел:0889254558 3.50 кг. някои ако иска да пише,породата е чиста
 • L
  Във момента има сериозен недостиг на телета.Цените тръгват от 3.50 нагоре. Стунджи хубавите месодайни телета винаги имат по добра цена,особено ако имаш бройка.Познавам човек във Странджа има голямо стадо Херефорд,на него дори кланиците му дават по високи цени но работи с договор.
 • S
  Има ли разлика в изкупната цена на чистокръвни херефорди и др и обикновени и кръстосани телета .И съответно има ли реално търсене и пазар .
 • G
  Иванов сега да имаш на тази цена да видиш какво става.Аз броя луди пари за 100кг. телета които не се знае дали ще оживеят.
 • I
  Добре де, защо се ослушвахте като ви продавах преди 2 години заплодени юници лимузин, аклиманизирани, с документи, за 1800 лв.на 4-5 месеца бременност и 2000 - 2200 1-2 месеца преди да родят. Нали ви обясних, че това е жива делавера и всъщност не ги продавам, а ги подарявам. Вие тогава от 1000 кладенеца ми носехте вода колко скъпи били и как ще си купите от Троян и Синода, щото там ги давали без пари и кой не вземе го бият. Пък после се сърдят като им кажа, че са теоретици!
 • M
  Колега,институтите продават разплодни животни,което от своя страна опредля и цената.Аз поне до сега каквото и животно да съм вземал от институт,винаги е било перфектно.Естествено трябва и правилно отглеждане в последствие.Като човек чете,какви странни кръстоски между отделните породи се извършват от липса на елементарни познания,наистина се убеждавам,че в България свястно животно трябва да се търси само в институтите.Жалко,че капацитета им не може да задоволи търсенето.
 • G
  д-р Янчев бихте ли ни предложили някаква литература за породата Лимузин.Предполагам че имате.Благодаря предварително.
 • N
  Григоров от институт животно не се взема да го угоиш за кланица,взима се за да създадеш основно стадо,после осеменяваш изкуствено и тогава на кланицата.
 • N
  От дребните месодайни породи говеда,херефорда и абердин ангус са с най добра икономическа ефективност за отглеждане в България.Месото на херефорда е най хубаво до 18 месечна възраст,докато при ангуса е обратното.Лимузин е средно едра порода,месото и обаче на истина превъзхожда предните две породи,както при телешкото така и при говеждото.Като издръжливост и спокоен нрав на първо място се нарежда херефорда,но всяка порода си има специфичности за отглеждане.Някой твърдят че Лимузин е със лош характер,но според мен ангуса е още по непредсказуемо животно.Всичко е добре само дето времената в България не са за месодайно говедовъдство.И все пак успех на всички
 • G
  Лимузините в Костинброт са по-добри от тези в Троян, но и цената им е много по-скъпа.За 7-8 месечно биче искат 2500лв.Тази година женски не продават, а миналата ми искаха 3000лв. за женско теле.В Троян миналата есен ги продаваха 1440лв. на бройка за теле около 120кг. Помислете си да ли си заслужава да угояваш чистопородно теле от институтите.
 • L
  Иванов хвърлил съм не повече от 3/5 кг. лой.Моето магазинче е в България и няма да ме обесят .Имам клиенти на които трябва да угаждам,за пет кила лой не си прецаквам работата. Стунджи аз продавам месото в моят си магазин,и както казах на Иванов търся качество.Може би Херефорда е по не претенциозно животно,но месото му е с по ниско качество.Ама пред другите мелези Херефорда си е супер.
 • I
  Това е нормалния рандеман на Лимузина, около 62-63%. Прираст от 1.7 кг. на ден може да даде при някакви особени условия и за кратък период, около 0.9 - 1.0 кг. е нормално. Лальо е изхвърлил лойта, заради което в страните където се яде телешко щяха да го обесят на първото дърво, на тези породи лойта не се маха, месото се пече с нея.
 • S
  Благодаря ти за отговора колега lalio.И на мен ми се върти една идея за огояване на телета на паша ама ми се иска да разговарям и да видя на мсто някои ,които го прави това на практика и работи с породисти животни .Можеш ли да ми дадеш някакви кординати на въпросния човек ,може и на лични съобщения .Чудя се от херефордите и лимузините ,кои са по-подходящи за отглеждане на свободна паша ама ще проучвам това имам познати в институтите по животновъдство и ще пробвам да споделят мнение.
 • L
  stundji телето беше Лимузин.Баща ми го купуваше не познавам човекът от който го е взел,но животните му са внесени от вън и осеменява изкуствено ,така поне казва.Точната възраст не я знам, мисля че е 14 месеца.Пашата е основна но и ги хранил с фураж.От този човек сме вземали телета канадски херефорд,но тези Лимозини са страхотни.
 • I
  Колега, Сайта не сте го догодили! Нямате никакви публикации! Нали се пишат за да се публикуват, както показва и името! Няма информация какво се продава и на какви цени. Тези неща не стават по телефона, човек иска да види цени, да помисли известно време, да сравни и т.н.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Санкционират

Иван: трябва до 30.09.2020. продажба и тези 3 животни не трябва да си ги подавал за субсидии

78 1

ЖИВОТНОВЪДНАТА МАФИЯ / лъжите на пишман "животновъдите".

Ако търсите работа във ферма /животновъдство, бягаите далече от тая обява: "Търся 1 или 2...

204 0

Фолио и мрежа за балиране

dipl.eng.Yordanka Nacheva: Здравейте г-жо Петрова Ние ПОЛИФОЛ ЕООД предлагаме мрежа и фолио за балиране Продуктите...

58 1

Проблем със влизането на скоростите на ЮМЗ 6-Л

Тодор: Най вероятно съединителя да не ти отделя добре

83 1

Българско сиво говедо

Kris1973: Ако някой може да помогне Благодаря.

187 1