Осигуровки за ЗП - задължителни ли са?

 • V
  интересувам се задължителна ли е осигуровката като ЗП ?Пита защото се осигурява от 2009г а не получавам никаква помощ.
 • K
  Абе вий големи лисици излязахте,постоянно интрига да има,хайде стига сте ме занимава ли вече,за десити път ви казвам къде,кого да питате(за моя закон). Тука и правопис и всичко оправих да ви обяснявам като на 5 годишни момиченца.
 • A
  Ако не е представил УП2---те не знаят,че е осигуряван като ЗП и затова са му определили социална!!!Тия години все едно не съществуват!!!
 • R
  В момента ако са я вдигнали но не знаем те я превеждат на карта, иначе решението беше 115 лв. и се пенсионира март 2010.осигурявах го от 2002 редовно-8 год.и има 7 год 1980-1987 --като предадеш земеделска продукция за 1500 лв.плащаш такса от 42 лв.и ти дават една година стаж. а другите години са му като дървосекач-извозвач-2 категория добре че е предприемчив и работлив и не е стигнало до пенсията. Не се оплаквам само споделям опит
 • A
  Ако от 1997-98г. е работил като ЗП--сигурно не са внасяни вноски--тогава нямаше изисквания и остават само тези 13г. работени в предприятие!!!!!И се е пенсионирал за навършена възраст на 67г.----на тази възраст работил-неработил държавата дава пенсия по старост и навършени години!!!!!Ако е имал реален стаж--тогава е трябвало да се пенсионира на 64г.с 13г. +12г.ЗП и общо трудов стаж 25г. и хваща точките за пенсиониране!!!!!!
 • A
  Социалната пенсия е 115лв-когато нямаш трудов стаж,а се пенсионираш за прослужено време и старост!!!!тази информация не е вярна----??????
 • V
  А-а-а-а, може да го е прочела, ама ако са били много правописните грешки, криво да го е разбрала. [cry]
 • A
  А пък апофис да каже що не са му признали "категорията" като ЗП веси,а навярно държавата не е дала на човека щото още не е прочела новия закон-Закона на коко
 • V
  Айде сега Коко да каже колко му е дала като бонус държавата. Давай, Коко, изяви се. Сега ти се е паднало.
 • R
  Здравейте,моя баща е роден 1945 год.,миналата година се пенсионира има 13 години стаж 2 категория и 15 години ЗП и познайте колко му е пенсията..... 115 лв.пенсия [banan-kufee]
 • K
  Тука вие сте посли печелите,но все пак бях прав там за пенсионирането,ти попита ли там в одит.инфо,че да кажеш с какво са ти отоговорили. Имам с какво да си играя ама в момента е на изпити.
 • A
  коко, изчерпа ли си вече хората дето можеш да питаш? Или ги уволни всичките? Що, бе, миличък не си намериш друго с което да си играеш
 • K
  Ех,умната тя,че знаеш пет члена каде да ги намериш и каде да ги сложиш,не те прави велика. Питах,зашото много се беше учидила за пенсионирането,пък нали казах къде кого да питаш,пак отговор не получих.
 • V
  Ми умничка съм си, кво да правя. Господ дал. От тебе явно е взел, щом нищо не си разбрал. Пък и отговора не беше насочен към теб. И това ли не разбра? А пък като дойде време за пенсия ще разбереш дали си прав. Драсни тогава един ред да ни уведомиш.
 • K
  Ти много умничка излезе браво,още ме боли главата дето ти четох работите. Аз прав ли бях или не,ще от това дето си писала нищо не разбрах.
 • A
  При ЕТ и ЕООД----- собственика заплаща само здравни осигуровки,ако е придобил право на пенсия за осигурителен стаж и възраст!!!! При КСО---задължително се осигуряват всички наети или работещи над 40часа през един календарен месец!!! На основание чл.40 от Закона за здравното осигуряване се осигуряват всички работещи лица!!!!!!!!!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

210 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

289 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

137 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

283 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

697 0