На каква възраст се заплождат агнетата?

 • J
  колеги ако може накои да ми каже на каква възраст се заплождат агнетата. един приятел ми дава 5бр. ноемврийски агнета от месни овце и казва че тази година щесе замрлят . благодаря на общивите колеги.
 • B
  А и сега иванов за храненето - ми кът искаш с малко разходи мноо приходи въри пущай тото бре !!!! Нали затва се субсидира отрасъла бре (едва се сдържам да не те обидя ) и нали тва е целта да се оедри стопанството ,а пък той човека в крайна сметка ги е взел за да ги гледа , а не да мизеруват !!!Когато не може да нахрани 5 шилета за какво говорим въобще ???? [:slap:]
 • B
  Желев, не слушай на иванов глупостите да продаваш шилетата ! Ако са от добри майки отбрани ги запази, защото като ги продадеш ще обереш на някой отпадъка , а пък така каквото си създадеш ! Пък и те ще са по над 40 кг за Влекден бре иванов- говорим за ноемврийски агнета !!!!
 • I
  Начинът на отглеждане е такъв, че да няма разходи по овцата и да се вземат максимално пари от нея. Когато се роди нормално, расте от пашата, а след това от най-лошия фураж, защото не се търсят килограми, ще става майка, после излиза на паша, трупа маса и се запложда. В това е смисълът, защото с този концетрат и люцерна кравата ще даде по 1-1.5 кг. мляко или по 25-30 лв. на месец. Няма как да печелиш от овце при разходи, те се отглеждат само защото по-голямата част от храната им е без пари. Като парктик мога да посъветвам човека да ги угои добре и да ги продаде за Великден или после за Байрама и с парите от две агнета да си купи три овце.
 • J
  kolega kade okolo plovdiv jivee6
 • B
  А бе той да им дава сега по полвин кило зоб, и хубава люцерна на корем , па нека останат малки !!! Ще останат - ама друг път !!И другото преимущество на ноемврийските агнета е че който е регистриран на другата година веднага я зачита като овца-майка , а няма да чака за тоя момент 2 години !!!!
 • B
  А бе той да им дава сега по полвин кило зоб, и хубава люцерна на корем , па нека останат малки !!! Ще останат - ама друг път !!И другото преимущество на ноемврийските агнета е че който е регистриран на другата година веднага я зачита като овца-майка , а няма да чака за тоя момент 2 години !!!!
 • I
  Винаги е хубаво, а понякога и полезно една практика от 4-5 хиляди години да се промени. Още повече ако се проследи продуктивността и стопанското използване на ранно заплодените овце. Естествено и ако се отвори дума за какви породи става дума.
 • N
  тази година ще се заплодят вярно но ще останат малки
 • M
  Ако ги гледаш добре догодина по туй време 100% ще имаш агнета от тях.Аз всяка година оставям женските агнета и едно най-малко 80% от тях се агнят и нямам никакви проблеми за сега.
 • B
  Не го слушай иванов.Ако са родени ноември , и добре се гледат ще се заплодят септември и ще родят февруари ! С години наред я правя тази практика - дори сега имам оагнени шилета !И ако е живот и здраве за Велик ден агнетата им ще са за продан ! А що се отнася до следващото им заплождане ще е нормално с другите животни !
 • I
  Породите в България са къснозрели по обясними причини, селекцията е била насочена другаде, а не към ранно заплождане, защото е безмислено. Така е навсякъде с тежък климат. Тези щи ги заплодиш следващия ноември и ще ти родят май-юни, после? Народът така е направил нещата, че овцете да раждат януари, агнетата първо да сучат и като излезе тревата да пасат, да ги продадат за Великден и Гьоргьовден, а женските да продължат да пасат още 5-6 месеца, да изкарат зимата с малко фураж и следващата година да ги заплодят. Освен това ранното раждане изтощава овцата. Може да се прави с вносните породи, където им е в гена и е важно получаването на много женски, а не продажбата на агнета в началото.
 • J
  никаде във форома не виждам от овцете които се отглеждат при нас от най старите мисля че породатае марижка с качулка на главата
 • B
  добре е - взимай ги !
 • J
  като пари ми идват по150лв броиката
 • B
  Ако добре се гледат на 7-8-9 месеца е нормално да се заплодят !

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Агнета 2020

Питайте управниците ни тази година като нямаше внос на агнешко стигнаха ли родните агнета...

167 0

Агнешки кожи

Колеги някой знае ли къде купуват агнешки кожи и ако някой купува да се свърже с мен 08763...

179 0

Овце без мляко

Здравейте, колеги имам следния проблем Овцата се агни има направен съд ,но няма никакво...

295 0

1 био ЖЕ

Агри.БГ: Здравейте, Няма промени в пресмятането (поне към момента не са упоменати). Съгласно § 2з...

129 1

Българска порода за месо

Здравейте фермери пиша ви защото имам един въпрос на който не мога да си дам отговор а и...

460 0