Хапчета за кошери THYMO-VARO-SAN

 • G
  здравеите\r\nходих на пчеларското изложение в плевен и видях едни сърби . те предлагаха едни билкови хапчета които се слагат в пушалката и се опушват самите пчелни семеиства . понеже са билкови нямат страничен ефект нито на пчелите нито на меда, няма и срок на годност и може да се използва по всяко време \r\nта искам да питам някои ползвал ли е тези хапчета THYMO-VARO-SAN ,защото ако всичко е вярно изглежда хубава оферта особено като като и цената е много ниска (с хапчета за 12 лева могат да се обезпаразитят 300 кошера)
 • N
  Благодаря!Аз бях разбрала по 8-9 капки
 • G
  за оксаловата киселина съм чул хубави работи , но и че трябва да се внимава защото ако не се внимава е опасна както за кошера така и за пчеларя. тези билкови хапчета мисля да ги изпробвам като се сгрее времето и да видя дали ще падне някои акар . после ще сложа сръбски ленти апихелт за всеки случаи. надявам се да не им стане много на пчелите
 • S
  По 3-4 капки на картонче.ЕВРОТОМ продават машинка за опушване на пчелните семейства-40лв
 • K
  а инжекци нимали да измислиат за пчели Аз сьм против тези хапчета [:bee:]
 • L
  Колеги аз третирам с оксалова киселина от 2 години пролет и есен по 3 пъти през седем дена и проблеми с акара нямам,а и вече на варостоп и варотом доверие нямам.
 • M
  "една варотом и две варостоп" сега резултата е 100 кошера загуба , щото акара им взема акъла. относно сръбските хапчета - аз също си ги купих. препоръчаха ми ги 3-ма пчелари които не се познават помежду си.
  • Г
   Три години третирам със Супер стрийт сръбски лентички,дано не бъркам името,нямах никакви загуби. Тази година до сега два изчезнаха. Закъснях. За 9 кошера не ми стихнаха лентите, които бях взел пролетта и докато намеря други закъснях с 10 дни. Според мен това е причината
 • J
  тия хап4ета на основата на някви билки сам ги пробвал преди 3 год и резултата бе6е 60 ко6ера загуба през зимата и ве4е само една варотом и две варостоп есен и пролет
 • N
  Може ли да попитам как ползвахте Варамит, по колко капки на картонче ? Имам шишенце но упътването липсва. Благодаря предварително!
 • N
  Колега третирай с окасалова края на октомври,има голям ефект с оксалова.
 • G
  Не съм пчелар ине разбирам нищо но много обичам мед,есента ме помолиха да махна един кошер от двора на една баба не бил отварян от години кошера е стар но висок и много тежък та на рамаркето и в къщи сега като се постопли излизат доста пчели та какво да правя с него
 • G
  аз също не съм доволен от срубските ленти , затова търся нещо алтернативно . есента сложих от българските варостоп и съм доволен ,но за да не привикват акарите към тях трябва да се редуват различни препарати (поне така се говори)
 • S
  Есента сложих ленти Варотом по две на кошер,никакъв ефект.След това опушвах с Варамит на Евротом и всичкия акар падна на дъното.
 • S
  Използвал съм също и сръбската примамка за рояци Апимам. Закачих няколко на дърветата около пчелина. И зачаках там да се хване рояк. Дръжки! Двата рояка, които излетяха изобщо не обърнаха внимание на примамките. Подминаха ги като бърз влак малка гара.Хванах ги на други дървета.Нищо сръбско за пчелите вече не купувам.Абсолютни ментета.
 • S
  Напълно съм разочарован от сръбските препарати за пчели. И те започнаха да правят ментета. Миналата година ползвах варотом за акарите. Никакъв ефект. На дъното не падна нито един акар. Добре, че се усетих навреме и ги изхвърлих и си сложих от нашите - варостоп.
 • S
  Трябва да се пробват може и да имат ефект.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Обучение

От тези безплатни курсове към Тракийския университет, по пчеларство издадения сертификат н...

102 0

Обучение по пчеларство

Здравейте, моля за отзиви и препоръки за лицензирани дружества предлагащи обучения по пч...

186 0

Идеи за защита на кошерите

Трифон: Преди време четох за един кошер , който беше снабден със защитна система. Май го представи...

362 1

Какви са изискванията за пчелин?

Здравко: Здравей! Тук можеш да прочетеш полезна информация - https://www.naas.government.bg/bg/...

523 1

Полезно ли е подхранването със захарен сироп през пролетта?

Mitko: Зависи от много неща. Например в моя район си трябва. Даже не чакам да дойде пролетта. Зап...

682 3