относно проверките?

 • L
  Колеги някои има ли информация вече , какво точно трябва да се носи при тези нови проверки на земеделските стопани?
 • колеги,искам да попитам до кога ще търпим лансираните от разни министри и депутати лица,които със замах наемат и арендоват земеделска земя без да имат понятие от това?Появяват се с много пари и съсипват всичко и най-важното е , че са покровителствани и не им се търси отговорност за нищо?
 • Икономическа полиция прави проверки и разследвания на база подадена информация от Разплащателната агенция. За 2007г. никъде в подаденото заявление няма изискване да се представят документи за правно основание,дори в таблицата на използваните парцели няма колона за начина на ползване. Идеята на тогавашната кампания беше, всеки който обработва земя и може да я идентифицира по ортофотоснимките, да си я заяви и да получи субсидии за това. Икономическа полиция извършва разследване на тези стопани които имат голям процент наддекларирани площи / примерно над 50% /, а този процент се получава след утрояване на застъпените и непризнати площи, площите попадащи по код 6, извършените проверки на място и т.н. Ако въобще ходите в икономическа полиция да давате обяснения в никакъв случай да не казвате че не обработвате земята. Твърдите че работите честно и почтенно, но явно има грешка при очертаването или какво сте виновни че министерството е определило че обработваните от вас площи попадат в код 6 и то след като е извършена идентификацията. това с договорите е пълна глупост. Ако Ви бяха нужни, мислите ли че РА нямаше да ви ги изисква.
 • Не знам дали си забелязал,че тази година при подаването на Общото заявление за подпомагане,в декларативната част имаше две точки :1.Задължаваш се да осигуриш до 31 юли и представиш (при поискване)документите,доказващи правното основание за ползването на всички земед.парцели с които кандидатстваш.2.Съхраняваш тези документи поне 5 год.от годината за кандидатстване.Така,че европейците може да не ги интересува дали е твоя земята или не,но в България заради тарикатските изпълнения на някои ЗП ще страдат изрядните ЗП.
 • L
 • Щом действително обработваш земята и имаш изискуемите документи всичко ще е наред. Основното е ползването, затова ни дават пари. Успех!
 • L
  ние подготвихме всички договори, анкетни карти и ортофотоснимки.било е достатъчно.(не съм присъствала на проверката затова казвам ''било'')дано всичко е наред
 • Моите уважения Стояне, но в заявленията, които подаваме за плащане на площ има изрична декларация с няколко точки, които попълваме и една от тях гласи, че при поискване сме длъжни да представим документи за правно ползване на земята. Не е сигурно дали проверяващите ще ги потърсят, но ако ги потърсят??? Това са точните изисквания на европейците и ние трябва да сме изрядни все пак, за да не си блъскаме главите после. [:slap:]
 • S
  Това за договорите са пълни глупости и измишльотини на местна почва за да Ви рекетират.Ние имаме нотариални договори ,но ги направихме и похарчихме сума пари и нерви поради такива слуховеоще 2006 година. Европа се интересува единствено от това дали се работи земята и от кой се работи-затова са и ортофотоснимките. В информационен бюлетин на СИЗП е за писано"Ползователите на земята имат право да регистрират всички терени,които обработват ,независимо дали са техни,взети под аренда,или просто ги ползват."
 • Ако нямаш нотариални актове за земята или пък нотариално заверени договори ще е добре да сключиш едногодишен договор със собственика на земята, защото за едногодишните договори не се изисква нотариална заверка. Ако собственика е починал тогава договорът ти трябва да е сключен с всички негови наследници. Надявам се да съм ти била полезна.
 • Това пък от кога е? Те тия които взеха субсидии и направиха хотели са си опекли работата.Ще изгорят хора които са ги вложили пак в земята,ама не са сключили договор защото много от собствениците не желаят,др не са си оправили земите и т.н.
 • L
  благодаря за изчерпателният отговор. добре, че при нас всичко е само и единствено с договори.доколкото разбрах обръща се голямо внимание на застъпванията в опознаването. успех на всички, които ще са проверени.
 • I
  Трябва да представиш нотариално заверени договори за 2007 година. Имотите които си очертал трябва да съвпадат 1 към 1 с тези които са ти по договор. Ако не съвпадат някои от имотите които си чертал с тези от договорите веднага те обвиняват, за източване на фондове на ЕС. Най-важното: според наредбата трябва да си ги ползвал за ги заявяваш - според полицията трябва да имаш дог за тях, никакви комасации не минават.
 • P
  [:slap:] [:slap:] [:slap:] [:slap:] [:slap:] Че те пък какво ще ти проверяват? То пък като започнат и те да ни проверяват за субсидии, аман ти от земеделие, амн ти и от всичко. [:gun:] [:gun:] [:gun:] [:gun:] [:gun:] [:gun:] [:gun:] [:gun:] [:gun:] [:gun:]
 • L
  ами икономическа полиция за субсидиите получени 2007г.
 • зависи по какво и кой ще те проверява

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Кога мога да изкореня стара овощна градина?

Искам да изкореня стара овощна градина от сливи и на мястото да създам нова от череши.Тъй...

42 0

Млад земеделски производител

Някой знае ли кога ще изплащат субсидиите на младите земеделски производители? Според граф...

134 0

Обвързано подпомагане

Т: За сега пълно мълчание.Юоже би графика няма да бъде спазен.

240 1

Подпомагане за сини сливи

Р: Ами коя слива ,ако не синя,може би сливата на Мата Хари ще подпомагат.

260 1

Българско Сиво Говедо и Сиво искърско говедо

Здравейте имам няколко въпроса и ако някой знае ще съм благодарен да сподели информация. О...

177 0