как се прави плаващото положение на плуга от разпределителяна ТК-80

 • B
  Колеги, моля ви помогнете аз сам новобранец с тракторите.Нямам плаващо положение на разпределителя и ми казаха че без него няма да мога да направя никаква оран.В момента разглобих разпределителя,за да търся липса на нещо.Имало някакви сачми които служели за задържане на лоста в различно от неутрално положение но такива не намерих. МОЛЯ ВИ ДАЙТЕ МИ СЪВЕТ!!! БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
 • W
  плаващо на винтовете
 • B
  ОК.БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТА!!!!
 • W
  за навеса не ти трябва плаващо на разпределитела!навеса си има плаващо на винтовете-от долния край дето са захванати страниците има едно издължено и прорязано там вкарваш болта дето държи страниците!плаващо ти трябва за ремарке например или ако прикачваш някоя машина към трактора!ама първо поразпитай за цял разпределител и го ръчкай преди да го вземеш да видиш с колко положения е!щото не съм сигурен ама и да смениш тия вретена (пръчки) не съм сигурен какви са каналите вътре в разпределитела!
 • B
  Благодаря на всички за съветите имате право , доста работи не са ми ясни но и трактора ми е в едно малко село където няма майстори които да помоля за помощ.Затова и се обръщам към вас във форума.Сега доста неща ми се изясниха само незная дали да не пробвам да сменя само трите пръчки и дали изобщо се продават или да сменя само една и да свържа навеса към нея .
 • W
  ми неутралното къде го забрави
 • B
  4 ръчки има само булгара и 4-тата е само за украса.Защото от ХЦП само тече масло и файда няма-трябват ти 3 положение-вдигане,спускане и плаващо.
 • L
  Веселяка е прав ако няма нищо под седалката слагаш разпределител за юмз иначе ще пръсне помпата.На моя болгар е така,слагай нов ,ремонт на бутилката и няма да ти пада навеса.http:http://opticom-bg.com/shops/search.php?phrase=%D0%AE%D0%9C%D0%97&x=0&y=0
 • V
  Всички големи разбирачи сте, само че не казвате на човека че ако си купува нов разпределител има два вида разпределители при Украинеца- единият е с тръбичка\байпас за излишното масло на самият разпределител и работи автономно , имаш само помпа и разпределител със изхвърлена всичката карантия под седалката- разбирай хидроусилвателя, а другия няма тръбичка и работи паралелно с хидроусилвателя под седалката и през него връща излишното масло, ако вземеш без байпас и всичко под седалката ти е изрязано помпата се насветлява до червено щото няма от къде да връща маслото и за 10 минути прегрява и отива на кино!
 • V
  колега щом досега неси разглабял распределител се съмнявам дали ще го сглобиш сам.Бих те посъветвал вземи си един нов и забравяш.Успех
 • E
  Уважаемий колега. Явно не си в час с тия неща. Не се отчайвай! Мнения много ала файда - йок! Не знам от къде си. Консултирай се с колега с по голям опит от района ти. Та три , та четри положения това са само догатки. Ако си близо до мен Благоевград ела да видиш моя и всичко ще бъде ОК!
 • W
  и си вържи маркучите на ВДИГА да са ти на долно положение на всички ръчки!или към тебе като натиснеш!така е най-удобно и лесно за тебе!и ако вземеш друг разпределител и го сложиш на трактора го вържи за 1 ремарке и го вдигни!като вдигнеш легена с малко газ трябва разределитела сам да се изключи в положения НЕУТРАЛНО-В СРЕДАТА!ако не се изключва трябва да отхлабваш клапана дето е отзад там дето си свалил капачето на тия пружини!
 • D
  да отбележа за протокола,вальо днес е много културен
 • W
  да си търси друг разпределител!тва си е калама вретено от едно втулка от друго!а разпределитела опуска не от пружините а от износването на вретеното като му се надраска гладката част дето затваря и от там опуска!пружините се натягат за да държат вретеното в постоянно положение и за по-леко или по-трудно преместване!
 • D
  Този е разпределитела Р80
 • W
  МОЯ БОЛГАР преди беше багер 1 ръчка е с 4 положения 2 са с по 2!ползвам само 2 ръчки!тая с 4 положения ми е за ремаркето щото има плаващо!на плуга е с 2 положения!ама съм на плаващо и на страниците!и няма проблем!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

M

рента

lz1gsi: Имаш право.Ако си с годишен договор имаш правно основание.

313 2
R

Билки, липов прашец

Стефан: Аэ правя липов прашец

432 3
R

Малини и ягоди

Здравейте,искам да попитам малко,който е на ти с нещата.Рентабилно ли е отглеждането на яг...

122 0
D

Двигател на Same Titan 160

Здравейте: Сблъсках се с ремонт на двигатела на трактора . Но никъде не откривам на колко...

66 0
Z
797 21