Аборт при коза

 • V
  Колеги имам проблем с една коза , абортира преди два дена - месец преди термина . Козата е спокойна храни се , преживя ,даже спусна и мляко . Въпроса ми е следния . Понеже излезе само едно яре , а козата е на 4 години , може ли да има още ярета които да са в друга плацента , да са здрави и да се родят когато е термина ? А ако са мъртви нямали козата да боледува да е унила и да не се храни ? Имали начин да се разбере дали има още ярета ? И ако има трябва ли да го доя млякото което спуска ? Благодаря предварително !
 • V
  Първо искам да благодаря на всички които откликнаха на молбата ми за съвет ! Има една много хубава думичка СОЛИДАРНОСТ , поляците много добре знаят значението и . Мисля , че и ние българите трябва повечко да наблегнем на този тип взаимоотношения . Аз редовно следя всичко което се пише във форума . Има няколко колеги на които искрено им се радвам на успехите и са пример за мен ! Желая успех на всички !
 • S
  Направо един кекс му забъркайте и това е,МНОГО Е ЛОШО ДА СИ КОМУНИКИРАШ С ХОРА КОЙТО СИ НЯМАТ И ХАЛ ХАБЕР ОТ ЖИВОТНИ.Аз приключвам с тази тема
 • N
  На мен ли говориш
 • W
  мирко като няма друга родилка наблизо мляко яйце и захар!ама не помня точната пропорция!това е краен вариант па ако рече природата да си държи новороденото и да си живее-ТО ЩЕ СИ ОЖИВЕЕ!
 • W
  и да ме блокират ми е през..........!ама тоя да си гледа абортиралите козеле па на лапето овците какви са си е точно проблем на МИРКО!начи кога ти се лигавиш с някого ти е кеф ама кога се лигавят с тебе почва да ти гърли нали!
 • N
  Какво става бре Мирко,да не би някоя от новите овце да излезе като кравата.
 • M
  А ако няма друга скоро родила ? С какво ще се захрани малкото ?
 • B
  Не е точно така Мирко - просто се кърмят под някоя която има още коластра за да може при следващите кърмения, в шердена да има какво да се подсири, с една дума коластрата освен че е много хранителна другото и качество е да служи като така да се каже мая на следващото мляко което приема сукалчето !В противен случай болшенството умират ако не забозаят поне малко коластра !
 • M
  Щом вие казвате ок няма да споря и аз . То щом нищо не може да замести коластрата значи животинките които останат без майка при раждането трябва да се премахнат и те . Няма значение . Спираме с въпроса за жълтъка .
 • S
  Мирко моля те не пиши глупости. Колкото за доктора казал че жълтъка заменя коластра му кажи да си изхвърли дипломата.Темата за коластрата е дълга но сега не искам да обяснявам
 • M
  Мирко,последното което написа са пълни глупости!!!Нито жълтъка,нито млякото притежават състава,който съдържа коластрата,още по-малко могат да я заместят.Коластрата има съвсем различно от обикновеното хранене значение.Първо не ми се спори и второ е дълго за обясняване,но това,че там някъде има оцеляло животно,просто е въпрос на време.
 • M
  Жълтъкът с мляко също действа както и коластрата . Целта на коластрата е да засили мъничето . Когато кравата ми се отели и нямаше капка мляко ни казаха да дадем на теленцето жълтък с мляко и в момента теленцето си расте напълно нормално държа връска с момчето което го взе . Ако няма нищо общо защо на птиците даваме като се родят жълтак ? Както при тях се дава жълтък така и при бозайниците може да се дава когато се налага . Разбирасе никой няма да трагне да дой коластрата и да дава жълтък на нейно място , но когато няма друг избор и той е добър да захрани първите 2-3 дни . Който не вярва да попита ветеринар и стари хора . Аз така съм чул , правил съм го и за това го казвам с цел да помогна .
 • S
  Мирко желтъка с мляко няма нищо общо с коластрата!!!
 • M
  Най добре е да извикаш ветеринар да и постави нещо за изчистване . Имал съм такъв случай лекаря и сложи нещо и след 1 седмица се заплоди пак ще роди малко по късно , но това не те барка после си се запложда нормално за следващото раждане . А колкото до коластрата се прави с жълтък и 200 гр. мляко . По принцеп казват ,че дори да се дой после когато роди се пресича на коластра за това не мога да кажа на 100% ,но така съм чувал .
 • V
  То май така ще стане най вероятно ще играе калъчката , тя ми я отвори тая беля ! Ем я държа отделно в клетка само за малко я пуснах да се разтъпче и направи белята . Аз по принцип съм фен на шутите кози и смятам да оставям занапред само такива . Благодаря за вниманието !

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Колко мляко дава една коза като ббм

От известно време мисля дали да не си купя малко кози да спра да работя за хората а да раб...

150 0

Кaкви сa цените нa млякото в моментa и кои облaсти?

Здрaвейте колеги, кaкви сa цените нa суровото мляко и в кои облaсти, зa Ямбол и окръгa ?

438 0

Окозване

Здравко: Препоръчвам ти на 3-ия ден да започнеш да й даваш по-малко храна от обичайното. Нека това...

172 1

Печели ли се от кози

Kolega!: Колега, моят съвет e бегай от козите. Не е просто стока да се гледат. Отглеждането е специ...

655 2

Моля за съвет

т: Не го прави, по добре проси в София, ще си по-добре, поне ще си на печалба. В момента в к...

794 2