Асоциирани овце раждат като зайци!

 • I
  И за четирите години от съществуването си представителите на асоциацията са извършили чудо, от 11 000 животни са ги направили 80 000 http://fermer.bg/news/3491/1/unikalen-po-roda-si-sybor-organizira-asociaciiata-na-mlechnite-ovce-prez-mmaj.html\r\n\r\nДокато вие дремете по форумите от асоциациите научиха овцете на раждат на 6 месеца по 3 зайчета, пардон агнета.
 • I
  Аз дълбоко се съмнявам, че тука някой си върши работата както е по света. Опитват се от асоциацията на маришките, може и да има други, но да не знам, което пак е тяхна грешка. Само за пример - в Чехия се регистрира всяко родено агне и се следи историята му от раждането до смъртта, без значение дали ще е на 3 месеца или след 5-6 лактации. Прираст, млеконадой, раждаемост и тази информация е публична. Аз няма защо да си пиша с някой във форумите, а влизам в сайта на асоциацията, името на собственика и там излиза цялото му стадо и така е навсякъде. В Хърватска търсиш фризийски и излизат всички под бройка с млеконадоя и родените малки. Там никой не те кара да си доиш овцата пред него, защото данните за нея е, че е дала за 3 лактации средно 346.8 кг. мляко.
 • M
 • K
  на овцете, както и на асоциациите, е резултат от някакви сметки и изгоди. няма лошо да имаме много животни под контрол, нали? но тук вече идва въпроса кой какво контролира, какви практически резултати е постигнал и, как всъщност си гледа работата. т.е. - ако е свършено нещо - какви са резултатите от това - повече агнета, повече мляко, повече месо от агне или повече чистопородни животни се намират в контролираните стада? за да привлечеш някого за една идея, първото условие е да докажеш, че не очакваш да спечелиш за негова сметка.
 • I
  В момента основен консуматор и изкупвач на пазара е Турция, но от 2 месеца тя спря вноса си на български животни. Некоректни търговци прекупуват по-евтините румънски агнета, махат ветеринарните марки, премаркират като български и продават. А южната ни съседка харесва българското месо, което се консумира целогодишно при тях. Друг потребител на българско овче месо са Хърватия, Италия и Гърция. -------------------------- Това също са недостатъчно измислени изказвания, но за съжаление характерни за народопсихологията ни. Никога няма да кажем, че нашето е хубаво, ние твърдим, че чуждато е лошо. Какви румънски агнета, какви сменени марки? Ще се направим, че за проблема е виновно международното положение и ще чакаме межденародното положение да го разреши.
 • M
  Нищо лошо не виждам в това,щом субсидиите на асоциациите се отпускат на брой животно,какво пречи овцете да раждат два пъти в годината по 3,4,5,агнета? Предполагам се е увеличила членската маса,от там и бройката на животните.За мен поне асоциациите в този си вид умряха още преди две години.
 • N
  хахаха.... е какво лошо има да раждат на 6 месеца Аз също имам които раждат по 2 пъти

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

(*_*)Lost love back by vashikaran=91-98158-84889

world Famous Astrologer many Gold Medals in Jyotish Shashtri, Jyotish Acharya, Jyotish Bha...

4 0

Гъбарник

Цецо: Другото което искам да попитам е от една торба вярно ли е че излизат от 2 до 3 реколти

267 4

Кой трябва да се сигнализира за неидентифицираните животни?

Кой трябва да се сигнализира, за да се вземат навреме адекватни мерки, когато има неидент...

778 0

Държавата да поеме разходите за заплати и осигуровки, данъци

cenko: Като се замисля, наистина това са си чисто поемане на разходи за заплати и осигуровки ......

1713 2

Градушки - До 90 ст./дка такса ще плащат фермерите за противоградова защита!

htz180limited: Нищо догодина ще си платиш по 1 лв на декър (покрива няма да го плащаш.Покривите и бетонни...

2305 4