Слънчогледова отсевка за овце и агнета

 • F
  колеги някои знае ли по колко е правилно да се дава и как е по добре. конкретно за овцете и агнетата
 • F
  мерси много момчета за инфото
 • W
  ОПППППС мене май ме хвана ментовката дето шмъркам!ама да дам 1 пропорция на ферди като пита момчето-ако е кюспе даваш 1 двойна шепа разкиснато към другата зоб на 10 овце!ако е шрот може и 3-4 шепи!шрота и да го киснеш и да не го киснеш файдата е същата!най-добре е със смляната зоб да даваш и смляна слама или ластунье!ако имаш възможност де!и след това им хвърлаш сено или люцерна в яслите да хрупат и преживят!опааааа-ТОВА ЗА ОВЦЕТЕ!ЗА АГНЕТАТА АКО СА ТИ НАД 28 КИЛА КАЖИ ЩЕ ТИ ДАДЕМ ПАК ПРОПОРЦИЯ!АКО НЕ СА........... КАТО ПОРАСНАТ ТОГАВА!
 • N
  Аз пък им слагам кюспе,слънчогледова отсевка,фураж,силаж и нищо им няма.Някой веднага ще ме критикува ,но няма да се обидя.За мен е важно ,че овцете ми се чувстват добре. Разбирасе не трябва да се прекалява с количествата.
 • I
  На ишлеме не дават много 30-32 процента при нас кат си платиш и за работа фаида никаква по добре да си го купиш от магазина.Забравих да спомена че имам още малко от слнчогледа ако някои не вярва за 43-процента да заповяда да му дам проба от Враца съм
 • W
  фен тва го помня от преди 20г. майка ми работеше в маслена фабрика и тогава прохождащите бизнесмени си вкарваха семето за ишлеме и им даваха около 38-42%(без екстракция)!а тогава добивите бяха 200 кила МАКСИМУМ!сега мисля че като раждат по 300--360 кила би трябвало и да има и някой процеент отгоре и за олиото!ама все пак зависи каква проба ще ти завърти лаборантката! и колко ишлеме ще ти даде маслената! за маслената 1-2%е много нещо!при положение че 1 преса преработва 100 тона семе за 24 часа!
 • I
  Прав е Валентин р64LE19 на пионер ми пуска на 100 кг.семе 43 литра олио слнчогледа не е белен само е превят сигорно и в кюспето ще има 7-8 процента щот пресата ми е за студено пресоване
 • W
  да неби да имаш "маслена фабрика" случайно!
 • M
  Абе Г-н Жалентин Ако се вадеше 40...44% сурово масло след пресоване на слънчогледа и 5...8 % след екстракция на кюспето, то тогава слънчогледа трябва да е с 50..54% масленост. Те таъв слънчоглед не съм виждал в България. Тази година масово слънчогледа е с 40...44 % масленост. Дано и такъв слънчоглед да се отгледа в България!
 • W
  тъй!1-во кюспето се получава от пресоване на белено слънчогледово семе,при което се получава 40-44% сурово олио и 30......и няколко процента кюспе!кюспето може вторично да се обработи чрез "екстракция" и се получава още сурово олио и ШРОТ!за процентите олио получено от "екстракция" не съм сигурен колко са!кюспе много трудно може да се намери-трябва да го вземеш след "пресите" в маслена фабрика!(и най-добре е да са от старите преси)!даже рибарите се избиват за кюспе от преса-то става на плочки!ако го вземеш след "екстракцията" значи е шрот!шрот може да даваш 1към1 той почти не е хранителен!но с кюспето трябва много да се внимава при каквито и да е животни!
 • N
  Колега не съм те определял като неук.Изказах мнение че това което пише Ники 70 е истината.Писал съм "ако даваш".
 • B
  niki_dobrev, аз понеже съм неук , и затова на мойте не давам. Давам традиционните жито, със ярма от царевеца, смесена с жито и ечемик в равни дози .
 • N
  Колега това което казва Ники е истината.Ако даваш кюспето като цялостна дажба може и да се случи нещо подобно на името което си сложил под профила си.А за по малки агнета изобщо не е подходящо ползването на кюспе и шрот.
 • N
  Давай им кюспе и ще видиш дали е едно и също.
 • B
  За мен е едно и също.
 • F
  много правилно ники

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Агнета 2020

Питайте управниците ни тази година като нямаше внос на агнешко стигнаха ли родните агнета...

163 0

Агнешки кожи

Колеги някой знае ли къде купуват агнешки кожи и ако някой купува да се свърже с мен 08763...

176 0

Овце без мляко

Здравейте, колеги имам следния проблем Овцата се агни има направен съд ,но няма никакво...

293 0

1 био ЖЕ

Агри.БГ: Здравейте, Няма промени в пресмятането (поне към момента не са упоменати). Съгласно § 2з...

126 1

Българска порода за месо

Здравейте фермери пиша ви защото имам един въпрос на който не мога да си дам отговор а и...

455 0