Ушни марки с чип

 • V
  zdr kolegi dnes idvaxa ot vetirinarnata imi slojixa na ovcete marki sas 4ipove za6to sa teia 4ipove niakoi znae li.a starite marki negi svalixa i ve4e sa sas 4 marki na u6ite [:slap:]
 • M
  Интересувам се за марките с чипове какво се плаща на животно питах ветеринарния така и не получих отговор . И не знам като дойде и ми ги маркира и като чуя цената да не се усмихна . Искам да имам някаква готовност .Благодаря .
 • J
  Нали изгореха с 200 000лв. в Благевградско , та сега може и джипиес да им сложат !!!!
 • M
  Колеги това ли са новите марки които се слагат на животните ?
 • M
  Колеги предстой ми да маркирам около 30 животни като в тях има както няколко месечни така и на 3-4 години . Та въпросът ми е били трябвало да плащам за марките и , ако е да по колко на животно ? Благодаря предварително .
 • I
  Това се прави защото има европейски регламент всички др.преживни да са с чипирани марки след 01.01.2010.В БГ тогава нямаше такива и затова сега се прави тая гимнастика.За сведение такава марка струва около 6 лв.
 • K
  Когато приемат измененията в закона ще се заплащат не само марките, а и всички имунопрофилактики, вземания на кръв и т.н. Както и ще трябва собствениците сами да организират извозването на животинските трупове до екарисажите или с две думи за абсолютно всичко фермера ще плаща от джоба си.
 • N
  Ние вчера маркирахме всички овце родени след 01.01.2010год. с чип марки ,не сме плащали нищо. Но разбрах,че след излизането на новия закон за ветеринаро медицинската дейност марките ще се заплащат. Така,че побързайте с чип марките.
 • B
  При нас в Самоков още от миналата година си плащам по 3 лева за марка. Ама тая година си платих и за разпечатка 25 кинта и за вкарване и изкарване на 5 жиотни от системата 9 кинта.Та станаха 34 лева. Иначе ако четеца хваща от 10 тина метра тия марки със чиповете ще е хубаво. Щото тия от РА неги интересува дали животните ще раждат важно е да ги гониме и да ги дърпаме зада ги снимат.Апък после и да хвърлят агнетата много важно. А и като се замърля някоя цифра трябва и да им ги мия. Та може и да са по хубави донякъде тия марки.
 • D
  Във силистренско премаркирват всички животни родени след 01.01.10 г. с електронни марки.Ветеринарния взема по 1 лев на марка.Добре де аз имам 250 животни овце и кози 97 от тях са за премаркиране,до сега кандидатсвах със старите марки за всичките животни сега само 1/3 ще бъдат с нови марки,другите2/3 със стари какъв е смисъла? Решили нови решили, да бъдат от тази година новите!А те сега животните на какво приличат и като тръгнат напролет из храсти и драки познайте на какво ще заприличат ушите им!
 • B
  Аз ще ти я обясня - тактиката е да речем след 3,4 години като минат на проверка да не те карат да хващаш животното и да го държиш докато излезне добра снимка за разчитане на номер , а като мине покрай баркодчетец, всичко да се записва на него .А що се отнася до цялостното маркиране с чипови марки си мисля че нямат нужното количество и време за да премаркират всички ! Все пак тва е мое лично мнение .
 • M
  Поредна глупост . Каква е ползата от новите марки които са с чип като животните родени преди 2010 си остават със стари марки ? Или сменят на всички животни да са с чипове или не смятят изобщо . Започват да ни се качват на главите ми се струва на мен . Хванаха ни за канарчета и си правят каквото искат с нас и вечно пари искат . Тези марки не ги слагаме да са ни красиви животните , а за тяхно олеснение . И трябва да са безплатни дават смешна субсидия и като дойдат за това 5 лв за онова 2 за трето 4 и субсидията си отива пак при тях . Пълна глупост и сега пък и това с чиповете . 10 овце да кажем ще са с чип а останалите 100 без и каква е ползата от тези чипове . Аз не мога да го разбера . Някой , ако може да ми го обесни .
 • M
  .....и колко излиза на овца смяната на марката
 • S
  premarkirat se jivotni koito sa rodeni prez 2010 gd s novite 4epirani marki a drugite si ostavat ka sa si ako imate padnali marki slagat ot novite 4epirani za koito ne pla6tame ni6to
 • K
  Това с новите марки е поредната глупост на тези по върховете и даже частно практикуващите ветеринари се чудят защо е всичко това. Доколкото знам даже е изпратено запитване от БВС до г-н Войнов за това премаркиране.
 • N
  Не само, защото ми сложи стари марки на 20 женски които няма да са за кланница.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

S

ПНДЖ3

Здр.платиха едни пари за някой а други не така че аз питам някой знаели нещо кога ще пусна...

248 0
S

Денимис

Здр.май тази година Денимис за животновъдите няма да има забравихани.Някой да е чул нещо

133 0
D
393 2
М

Агнета 2020

Питайте управниците ни тази година като нямаше внос на агнешко стигнаха ли родните агнета...

341 0
А

Агнешки кожи

Колеги някой знае ли къде купуват агнешки кожи и ако някой купува да се свърже с мен 08763...

421 0