Асоциации за овце

 • M
  Колеги търся координати на асоциации за овце, към които и да членувам, моля дайте е мнения и предложения.
 • M
  Колега и си прав и не си.До момента на почти всички организации в България дейността им е да събират членски внос и да усвояват пари които под една или друга форма трябва да стигнат до нас.Дали това се прави сигурно го знеш и усещаш не по зле от мен.Затова има предложение на колегите във форума ние да се направим организация, но нещо за жалост ентусиазма спря, явно още не сме узрели за това.
 • D
  За какво ти е да членуваш?Каквото търсиш се намира и без посредници.Развивай се сам и ще успееш.
 • izkam da nayha za jivotnov.bg
 • M
  Аз съм се интересувал достатъчно и вярвай, няма подходяща в българия, що ми се струва че бързо отклони теманта към вълната, ако си препрочетеш по-предните постове, самия ти ще останеш с впечатлениеточе едва ли не си крепен фермер членуващ в отлична организация.
 • поитересувай се! нали това е важно за теб!аз не мога да ти помогна в случая.моето направление е вълната
 • M
  Е коя е тя, нищо по онова което те попитах не ми отговори?
 • знам че има само една такава организация с председател-фермер. Говорят че била най-голямата за овце
 • M
  Щом работиш в сферата на селекцията-отлично.Значи за момент забравяме за другите както се изрази ти направления.Посочи ми моляте, една развъдна организация, която наистина да се интересува от това българския фермер да води правилна генетика и да помага за това, а не само за членския внос.Ще сам ти благодарен, и на други съвети щом работиш в това направление.
 • Не държа да влизам в такава полемика,но какво точно ти се полага и не ти е дадено? Сферите в овцевъдството са не повече от 4-5,а аз работя точно в развъждането и селекцията. Овчар не е обидна квалификация,но фермер е професионаланата квалификация на мислещия овчар
 • M
  И може да не ме наричаш фермер, пробвай с овчар, аз не се обиждам нито се срамувам от това което правя.
 • M
  Всичко оново което не съм получил а ми се полага е смъкване от моя гръб.Списък ли искаш или да ти се отчитам,и точно в коя от 1 000 000 сфери на овцевъдството работиш?
 • в сферата на овцевъдството г-н Фермер.Кажи конкретно какво смъкнаха от твоя гръб
 • M
  Нихилизъм?Едва ли има фермер който да не желае да вдигне продуткивността ан животните си и който да не го прави, макар и бавно и трудно,условията са такива.Докато на фермерите се гледа като на някакви донори от които може само да се вземе нещо ще е така.Ти точно в коя сфера си чиновник г-н Анонимен?
 • Съгласен съм,че няма публичен регистър,но той е за животни не за фермери.Фермерите подписват договори със разв.асоциации и на база на тези договори развъдните асоциации ги проверяват обстойно.А що се касае за селекцията като цяло,това е резултат на дългогодишна дейност от страна на ИАСРЖ и нихилизъм от страна на голяма част от фермерите.
 • L
  до фермер: само слух, нищо точно... А за необходимостта от реформа съм твърдо ЗА. Намери ЕДНА публична племенна книга в България, за каквото и да е животно и порода. Нещо за семенен материал от такава организация, нещо за елитно стадо... Да не говорим, че няма и публичен регистър на "зачислените" в една организация фермери, та не можем да проверим дали не фигурираме вече в някой списък... А дали са много 36 организации - не са, но ако си вършеха наистина работата щеше да работим и да пеем.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

S

ПНДЖ3

Здр.платиха едни пари за някой а други не така че аз питам някой знаели нещо кога ще пусна...

259 0
S

Денимис

Здр.май тази година Денимис за животновъдите няма да има забравихани.Някой да е чул нещо

134 0
D
396 2
М

Агнета 2020

Питайте управниците ни тази година като нямаше внос на агнешко стигнаха ли родните агнета...

343 0
А

Агнешки кожи

Колеги някой знае ли къде купуват агнешки кожи и ако някой купува да се свърже с мен 08763...

421 0