КОГА ДА ЗАПОЧНЕ ПРОЛЕТНОТО ТОРЕНЕ

 • R
  ИМА МНОГО СТАНОВИЩА, КОГА ДА ЗАПОЧНЕ ПРОЛЕТНОТО ТОРЕНЕ.МОЛЯ ЗА СЪВЕТ.
 • V
  Искате ли по висок добив?С доказаното качество на птичата тор www.ecoreltd.com производство на органична тор насипно за листно подхранване и гранула за основно торене.тел. 0884799337 ПРЕДИМСТВА НА ПРОДУКТА - минералните торове,както и композитните се усвояват от растенията с 30-40 процента т.е. при съдържание на полезни елементи(N , Ph, Ka) 20 % ше се усвоят не повече от 7-8%,а в съшото време предлагания от нас продукт се усвоява от растенията 100 %.Действието на минералните торове е краткосрочно,действието на нашия продукт е дългосрочно.При използването на минерални торове се образуват химични съединия , които са вредни,а понякога и опасни за здравето на човека.При нашия тор няма този проблем
 • V
  ECORELTD.COM E SAIT ZA ORGANI4NA TOR .KAKTO I DAVAME BEZPLATNA KONSULTATZIIA KAK DASE TORI I KOGA TORTA KOIATO PREDLAGAME E NASIPNO ZA LISTNO I NA GRANULA, RESHAVAME I PROBLEMA S KISELI PO4VI A TE V BALGARIIA SA 50 %
 • I
  Колеги някой сял ли е слънчоглед с румънско НПК,ако не то какво ползвате аз миналата година ползвах руско НПК със сяра но хванах само 260кг.
 • I
  При положение, че дори през декември в двуметровия почвен слой нямаше достатъчно влага е ясно, че стопения сняг ще попие, а няма да се стече в деретата. Топенето не е толкова бързо, че почвата да не може да поеме водата. За това не се притеснявай дори за димитровградската амониева.Притеснително ще е ако през следващия месец започнат интензивни дъждове. Тогава със сигурност ще има отмиване на торове. Аз не мисля, че това ще се случи. Като гледам движението на циклоните валежите ще се разредят и е възможно и друго развитие на нещата. Дано не съм прав. Трябва да сме готови за всичко.
 • K
  а при положение че хвърлих на един блок димитровгратска а.с върху 15 см. сняг и сега снега се стопи за 6 часа на ненаклонен терен всичко ли е заминало или някакъв процент остава
 • A
  Благодаря ти, точно от тези сутрини смятам да се възползвам и определено за март месец ще вкарам още тор
 • I
  Асене, можеш да направиш и този вариант стига да можеш да ги смесиш добре. За тази година по-доброто е САС, но никой не може да предвиди дали следващите месеци ще бъдат влажни или ще започне засушаване. Нали знаеш, че при нас всичко е възможно. Води се от влагата и терена. Ако имаш по-наклонени терени дай предимство на САС. Имай впредвид, че при равните терени при преовлажняване торовете се придвижват към повърхността. Затова пак повтарям нормата на торене трябва да се раздели на две внасяния. Второто за края на март.Просто трябва да се преценява на място. В следващите 3-4 дни ще има благоприятни условия за торене рано сутрин по замръзнало - не ги изпускай.
 • A
  Тъй като снега се стопи внезапно в нашият край, а преди това беше невъзможно стигането до нивата, възможно ли е да торя ечемика с обикновенна амониева селитра и САС едновременно? Идеята ми е обикновенната амониева селитра да отдаде по-бързо активно вещество в предвид закъснението? Не съм наясно, така че ще се задоволя само със съвети, а не с нарицания и обиди, както стана напоследък в тази, така полезна тема!
 • I
  За съжаление един от ефектите на елементарната сяра е точно този и води до допълнително вкисляване. При карбамида сярата забавя разпадането на гранулата и води до по-бавно разтваряне на карбамида, а от там и опасността от отмиване значително намалява. По принцип карбамида е физиологично неутрален тор и не влияе върху рН на почвата, но самия той се влияе от реакцията на почвата. Това го установихме и с опити на големи площи заедно със САС при сиви горски почви - рН-5. Резултатите при карбамида са по-лоши както при добива, така и при качеството, въпреки по-високото съдържание на акт. вещество при карбамида. Просто в кисела среда е по-неустойчив или самия механизъм на действие се променя. Това предстои да уточним. По принцип усвояването на азота се влошава както при рН под 5, така и при рН над 8.
 • D
  Аз също имам въпрос към izhel, защо се смята, че при кисели почви има загуби при приложението на карбамид? От това, което аз съм чел за уреята, загубите на азот са по-големи при ph над 7.5. Колкото до Yara Amidas, него го дават с по-ниски норми норми на торене в сравнение с карбамида, точно защото съдържа елементарна сяра, която при окисляването си в почвата води до понижаване на ph, което пък намалява загубите на азот при хидролизата на уреята. Така си го обяснявам аз поне...
 • K
  Господине моята цел е не да ви подвия опашките,а да ви кажа че може и по други тертипи да се работи и пак да се печели. Но теб спецялно те каня юли месец да дойдеш ще ти запазе стая на хотел няколко дена да останеш да видиш,какви ги вършим.Ще те запозная и други арендатори които има по 2-3 агронома,не искам да им споменавам имената без да знаят,че да ти кажат В ГОДИНА КАТО ТАЗИ КАГА СА ТОРИЛИ.И че ако имат хвърлена тор февруари месец,ефект минималел. Но дано да не си като повечето специалисти само банкети да чакат,че сме се нагледали на професори които от колите казават много хубава пшеница и после ядат по половин агне на софрата. Аз съм завършил в тракийският университет,специалност агрономство,сега ще завършавам и магистратура,така че не се тревожи за бала ми. Всички сме селенчета ма не ме обиждай,аз живея в град.
 • V
  да сняг има още около 25 см.именно заради това се забавих защото беше почти 50 см.и беше невъзможно торенето.ph е в норма благодаря ти отново.
 • I
  Вальо, не е късно за карбамид. Сутрин рано по замръзнало е напълно възможно да се тори. Ако има сняг върху нивите ще е още по-добре. Целта е карбамида да навлезе бързо в повърхностния слой за да не е под въздействие на слънцето и по-високи температури по-късно. Ако почвите ти са с кисела реакция, не е подходящо за торене с карбамид поради големите загуби които дава при рН под 5,5. От карбамидите най-доброто е карбамид със сяра, какъвто е Амидас на КВС.
 • V
  Колега izhel имам един въпрос към теб мислиш ли че е вече късно нивите да се торят с карбамит или е по добре да се тори вече със амониевасилитра?Благодаря.
 • I
  Коко, я кажи от кое село си около Добрич, за да ти дойдем на посещение и да видим върховните ти достижения. Говоря съвсем сериозно. Съвсем скоро си завършил. Със сигурност съм бил на връчването на дипломите ви. Ти от коя специалност си? Вероятно полевъдство, защото там приемаха с най-ниския бал. Само върховен талант би имал такова самочувствие. Защо да не видим какво можеш. Може да научим нещо. Сигурно ще си тръгнеме с подвити опашки, но нищо - ти ни покани. Да видим какви таланти създава Добруджанската земя. Не се опитвай да отговаряш в познатия тон. Просто кажи село и дата когато трябва да дойдеме и да видим нещо.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

T

Торене със Уреа (Адблу)

Здравейте колеги. Предполагам повечето от вас знаят че адблуто всъщност е 32.5% уреа и 67....

347 0
I

течен азотен тор /uan при слънчоглед и пшеница

колеги споделете технология за внасяне на уан при слънчоглед и пшеница. може ли в 5-6 двой...

1399 0
F

Торене с карбамид

lupo_93: Темата я има във форума

3364 2
A

Торене на слънчоглед след сеитба

htz180limited: Колеги,някой влизал ли е да тори с торачката слънчоглед след сеитба,с амониева?Има ли изо...

5649 7