Започнаха изплащането за НР(необлагодетелствани райони)

 • K
  Колеги,иска ми се да зарадвам тези от Вас,които са закъсали с парите с това,че преди половин час получих SMS,че имам преведени пари в банковата ми сметка.Предполагам,че са за НР1,защото изчислени за единица площ се падат приблизително около 25 лв./дк.Но пак Ви казвам,че само предполагам.
 • T
  prevejdani sa kolega po NDKM,kazvam go s sigurnost.
 • N
  По НДКМ мисля,че още не са превеждали
 • T
  zadaljitelno pone 10 br po malko za da moje6 da lavira6,az pisah 10 po malko i na proverkata 1 ne mi izleze namaliha mi 3br,no cse pak vzeh oba4e pri govedata golqma izdanka ot dfz i sega 6e 4akam pismata ot dfz kazaha mi qnuari 18br goveda imam proverka na mqsto vsi4ki do edna tam i otgovarqt, pla6tat mi za ndj1 a po ndkm2 ni6to .A kajete mi ima li drug kato men.Nqmam sanciq za bade6t period.
 • S
  Колеги,искам да ви кажа ,че тази година имахме проверка и понеже имахме овце с паднали ушни марки и няколко умряли,заклани ни наказаха да не получим субсидии.Когато се обадих по тел.ми обясниха,че имаме нарушение над 20%на заявените ушни марки.Като бройки овцете излизат,но ушните марки не съвпадат.Не сме знаели какво трябва да се прави с липсващите ушни марки и сега се чудя дали да не заявим 8_10 овце по_малко та да се застраховаме за следващата година,защото със сигурност ще имаме пак проверка а няма гаранция ,че някоя овца няма да умре или да се изгуби.Какво е вашето мнение по въпроса?
 • K
  to_mery-Това означава ли ,че сте кандидатствали с 30 броя животни или с по-малко? питам,защото миналата година имахме едентичен казук с вашият?Не,че тази година нямаме друг,но това е друга тема?!! Имам чувство,че винаги намерат за какво да се заядат!
 • M
  Колеги по М214 за пасища(ВПС)има ли някой преведени пари.
 • T
  Ами да изтървали сме и сроковете и точно 3 крави изпълват десетте процента аванс, който ни дава ДФЗ. Май няма смисъл да се занимавам, мислех да пусна молба за преизчисление, тъй като сме заменили липсващите бройки с други, но ще бъде загубена кауза май :(
 • K
  to_mery-да има срок ,в който трябва да отидете в РА и да представите необходимите документи и да направят замяната на животните,ако на тяхно място има нови бройки-по -точно нови ушни марки!Или ако тези 3 бройки не са над 10% от вашите общи бройки,би трябвало да ви изплатят за останалите налични. Само ако имате 90% от бройката ушни марки,които сте заявили при кандидатстването. Проверете си нещата,иначе срокът за РА е 14 работни дни,явно него вече сте го изтървали?! Но вижте процентът животни,който ви остава ,ако е над 90% ,се обадете отново в РА или напишете запитване! Успех!
 • T
  Благодаря за отговора, при нас е отказано финансиране, за липса на 3 животни, имам приемно - предавателен протокол от зоопарка в града ни за еднтата и екирасажни бележки за другите две, но се опасявам, че вече е късно, предполагам, че има някакъв срок след "събитието", в който трябва да го обявиш и да замениш кравата, нали така?
 • B
  to_mery, -Животните трябва да са точно с тези марки които си декларирал в началото на годината при регистрацията и да са толкова като бройка до 30.11.!!! При липси , умрели и т.н. се вади документ от ветринаря !
 • E
  Колега това означава ли че на всички парите трябва да са преведени на 23.12.? Защото аз нямам превод и се надявах до края на годината да го получа.
 • T
  Пари при нас няма, но разбрахме и причината, така че съвет: всички, които не са получили превод на 23.12 може би имате някакъв проблем, проверете за какво иде реч на телефоните на ДФЗ. А сега и едно питане, може би малко глупаво, но съм доста притеснен, а не мога да открия регламентите сега: Когато декларирани животни по НДКМ умрат, изчезнат по причина не зависеща от нас, какво следва да направим, или по-конкретно питането ми е: кое е важното бройката на декларираните животни да е равна на тази на отглежданите към 30.11 или трябва да бъдат точно определените животни с декларирарните ушни марки? Благодаря предварително>
 • P
  Много благодаря за инфото, не знам какво става при мен явно започва великото чакане! Само знам че в тази държава няма никаква яснота и сигурност! За планиране на бизнеса да не говорим - мисията невъзможна! Пожелавам на всички весели празници!
 • B
  АЗ ИМАМ ПАРИ В ДСК СЪС ЗАСТЪПВАНЕ ПОД 100кв.
 • N
  Petrana, да има пари и през ДСК. Познавам човек, който имаше застъпвания и ходи да си ги оправя, сметката му е в ДСК и получи пари на 23.12.11г.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Българско Сиво Говедо и Сиво искърско говедо

Здравейте имам няколко въпроса и ако някой знае ще съм благодарен да сподели информация. О...

38 0

Субсидия

Здравейте, някой може ли да ми каже, ще има ли фирми за продаване на орехи и да ми каже ко...

160 0

МЯРКА 11

Има ли информация за плащанията по мярка 11 за кампания 2019г ? По индикативния график...

236 0

oбвързано подпомагане

Колеги, на много от нас бяха намалени плащанията, знае ли се дали ще бъдат изплатени и ког...

106 0

Овце и кози

Боре Бомбата: Трябва ти бюджет около 30 - 40 бона, 1 - во трябва да се осигуряваш като фермер 1 2 години...

181 1