Независимост от мандрите

 • N
  Какво става с прословутата наредба за директните продажби.Някой работели за постигане на изискванията.
 • M
  Много е трудно да промениш народопсихологията на българина.Едни знаят и могат,но нямат средства,други го правят от немай къде наистина,но и не желаят да възприемат нищо съвременно.Съчувствам на хората,които си обичат животните и се стремят да постигнат нещо,но безпаричието ги блокира.Трябваше подхода на държавата към този отрасъл да е друг.Наляха се пари в мандри за чудо и приказ,но за тези,които произвеждат суровината не се задели почти нищо.Някои млекопреработватели се захванаха и с млекопроизводство,но дочувам,че не са доволни от резултатите.Не е същото да купиш млякото по 40ст. и да го произведеш с такава себестойност!
 • N
  Трябва да изкореним определението " препитание от немай къде" за животновъдството.Това е бизнес и професия които си имат своето място в икономиката ни.Време е да спре начинът на отглеждане и селекцията при животните ни прилягащ по скоро за зоологически те градини,и тогава да поискаме подкрепата на онези юнаци дето ги избрахме да създават наредби и закони в наша полза.
 • N
  Важно е че се постави началото.От тук нататък трябва инициатива.Наредби и закони се променят и подобряват.Българските животновъди оцеляха в още по трудни времена.Сега трябва да се мисли в посока на развитие.
 • N
  Важно е че се постави началото.От тук нататък трябва инициатива.Наредби и закони се променят и подобряват.Българските животновъди оцеляха в още по трудни времена.Сега трябва да се мисли в посока на развитие.
 • M
 • I
  Наредбата е мъртво родена защото ке прави от некомпетентни хора от страна на животновъдите! Направи се едно голямо нищо, което не действа и за съжаление изчерпа възможностите нещо да се направи в тази област. Единственото, което остана е да се кара по старому, всеки да продава нелегално и като види представител на асоциация да му върже една тенекия отзад и накъдето му видят очите.
 • M
  Тази наредба я написаха,като по-скоро си измиха ръцете.Нямам против изискванията,но разрешеното количество(за краве мляко)прави трудна възвращаемостта на инвестицията.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

N

Болна коза

Здравейте! Ще съм много благодарен ако някой може да ми помогне със съвет за да спасим жив...

107 0
В

Построяване на козарник

Здравейте, понеже увеличаваме капацитета на стопанството и ни е нужен вече голям обор с вс...

325 0
M

Колко мляко дава една коза като ббм

Nikolay: Миро , аз също обмислям този вариант , но съм в процес на развъждане на животните и засега...

805 1
С

Кaкви сa цените нa млякото в моментa и кои облaсти?

Здрaвейте колеги, кaкви сa цените нa суровото мляко и в кои облaсти, зa Ямбол и окръгa ?

814 0
В

Окозване

Здравко: Препоръчвам ти на 3-ия ден да започнеш да й даваш по-малко храна от обичайното. Нека това...

347 1