Съвет за унищожаване на бадеми

 • L
  Здравейте, колеги,\r\nимам стро лозе което не е гледано от години,буквално вътре не можеше да се влезе.За щастие при пожар миналата пролет всичко изгоря и сега старите лози са напускали едни млади птъчки от които мога да формирам нови лози.Та въпроса ми е след като съм изчистил всичко(стари лози, капини,шипки,трънки и бадеми)как да продължа борбата с техните издънки.Ще стане ли с хербициране или трябва кирка и лопата ? Питам за редовете, в междъредовото пространство трактора ще си свърши работата. Благодатя ви предварително
 • V
  колеги като чуя 100 грама раундъп на гръбна пръскачка и ми иде да ударя някого.няма нещо дето да устиска на глифозат въпроса е в нормата.пръскал съм с 6 литра глифозат на пръскачка-ама пръскам 7 декара убииствен ефект. със 100 грама трябва да поливаш един ар за да има някакъв ефект.
 • V
  колеги като чуя 100 грама раундъп на гръбна пръскачка и ми иде да ударя някого.няма нещо дето да устиска на глифозат въпроса е в нормата.пръскал съм с 6 литра глифозат на пръскачка-ама пръскам 7 декара убииствен ефект. със 100 грама трябва да поливаш един ар за да има някакъв ефект.
 • L
  Колега кажи ми повече за ашладисването на зелено, например с какво се съединяват дивата пръчка и новия калем ?
 • A
  Това за бадемите мислех ,че е объркано.Пробвай да намажеш отреза с раундъп без да го разреждаш.Есента сокодвижението е към корените.Отреза трябва да е пресен.Мисля,че ще успееш.Ние къпините и шипките ги пръскаме с раундъп и има ефект.След като се разлистят лозите пръскаме с баста 2 пъти.Края на май и началото на юли.Аз по принцип не харесвам раундъпа заради натрупването на активното му вещество в корените,прискам с него много внимателно.Троскота тази година го пробвах с един турски препарат и съм много доволен мога да ти покажа снимки колко красив стана като слама.Напръсках и няколко лози за да видя как действа на лозите.Нямаше следа от препарата.Ашладисването на зелено е прекрасно нещо.Брат ми го прави.Май до края на юни.
 • L
  Колега, както вече казах изчистил съм всичко(стари лози, капини, шипки, трънки и бадеми),оставил съм по 2 , някъде и по 3 питомни пръчки.Но сега на пролет всичко ще напука от опит знам ,че хербициди трудно унищожават троскота, а на капините само им пожълтяват най-младите 3-4 листа.За това се чудя дали ще има някакъв ефект върху бадем с дебелина 10см.?!?!?!? Относно ашладисването - разясни ми малко как става на зелено, чувал съм че е много ефикасно и резултата се вижда веднага(след около час) при неуспех може да се поправиш.Също съм чувал ,че се прави късно,не винаги новите пръчки успяват да узреят и понякога измръзват, така ли е ? При нас всички ашладисват на разцеп, но е много трудоемко.
 • A
  Колега,с кирките ще излезне скъпо.Вдигни питомките като оставиш по една,може и две лозички на китук.Изрежи с косачка всички трънки и шипки.Имам предвид косачка ръчна тип щил с диск(може и с ножици с големи рамена),след това при височина 10-20 см. пръскай насочено с гръбна пръскачка с не повече от 100 грама раундъп или подобно на 15 л. вода.Достатачно е .Старите лози от които имаш само дивачки ашладисай на зелено.При добро гледане на вторта година ще имаш 100 % ново лозе.Много е важно лозичките да ги филизиш по стъблата наврем.Аз не чакам да станат и 5 см и ги чистя.Става идеално гладко стъбло.Не се притеснявай да оставяш по две пръчки на китук(в случй,че имате бактериален рак).Лозата колкото повече я товариш по силна става.
 • L
  Пробвай с Космик.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

I

Грозде липа

Lupo93: Иска пръскане.

402 1
M

запитване

нямам опит в отжлеждането и грижи за лози - мисля са различни сортове , винен и десертни ....

123 0
V

моля за помощ

fermer123: Добива зависи,както от теб така и от природата, 3 години не чакай добив. Аз бих ти препоръ...

1878 11
K

Лозарски Трактор . Болгар , Т40 , Лтз , Мтз или друг ?

Zevs: Потърси си лозаро-овощарски трактор Pasquali, Antonio Carraro, ISEKI и чак тогава си купи...

2067 2
I

Присаждане на лози

Accord: Института в Плевен

1833 1