регистрация на техниката

 • N
  Здравейте колеги,извинете баналния въпрос-сигурно многократно сте го обсъждали във форума,но все пак ще попитам.Та има ли смисъл да се регистрира прикачна техника в КТИ или целта на бюрокрацията е да се вземат тия 15 лева примерно за пръскачка.какво печелим ние с регистрацията и какви са последствията от нея.Благодаря ви за мненията..
 • W
  Питаш дали е така в белите държави-и там има корупция,кражби,мошеничества и лъжи!Тия неща ги няма само при животните!Има ли хора-има и измами!ЕСТ ЧЕЛОВЕК-ЕСТ ПРОБЛЕМА!!!Ама май до колкото съм запознат в "белите държави" болшинството чиновници и управници гледат ползата за народа пред собствената си такава!аз затова бях написал че искам управниците ни да са като в Холадния!(е съгласен съм и като в Дания или Белгия!)Ама последните 23г. нещо не ни се получава тая фатка!
 • W
  Ами принципа на всеки бюджет по света е да се пълни от данъци,такси,глоби и т.н.Сега друг е въпроса че в закона пише"ос" (поне това което намерих да прочета) а ти искат да регистрираш и такива без "ос"!Досещам се накъде биеш И НА МЕНЕ НЕ МИ Е УГОДНО ДА СИ ДАВАМ ПАРИТЕ (ПОД ФОРМАТА НА ДАНЪЦИ,ГЛОБИ И ТАКСИ) ЗА ДА ХРАНЯ УПРАВЛЕНСКИЯ АПАРАТ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ НЕ ЗАЩИТАВА МОЙТЕ ИЛИ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ,А ГЛЕДА СОБСТВЕНАТА СИ ИЗГОДА ИЛИ НА ОПРЕДЕЛЕН КРЪГ ХОРА ОКОЛО ВЛАСТА!АКО РАБОТЯТ ПОНЕ НАПОЛОВИНА ЗА НАРОДА КОЙТО ГИ Е ИЗБРАЛ МИ ТОГАВА ДА ТИ Е КЕФ ДА СИ ДАДЕШ ПАРИЧКИТЕ ЗА ТИЯ ПРЕГЛЕДИ НАПР. 100-200ЛВ. ЗА ГОДИНА НЕ СА КОЙ ЗНАЕ КАКЪВ ПРОБЛЕМ АКО СИ ПОДРЕДИЛ БИЗНЕСА ДА ТИ ВЪРВИ!АМ ТЕ НЕ ПРАВЯТ НИЩО СМИСЛЕНО ЗА ТЕБЕ И ТО ТИ Е КОФТИ ДА ИМ ПЛАЩАШ НЯКВИ СИ ЛЕВЧЕТА ЗА ДА ИМА С КВО ДА СЕ ХРАНТУТЯТ!А пък не може да движиш и нерегистриран и непроверен технически щот се случват какви ли не пройзшествия дори ти да нямаш никаква вина адвокатите и съдиите само това чакат-да им падне някой в ръчичките!Така че в крайна сметка си е твой личен избор!
 • N
  Вальо,проблемът не е къде аз виждам оста.въпросът е как те,КТИ-разбирай МЗХ да вземат някой лев...Пример-елементарна пръскачка 300 литра струва 12лв за регистрация.Нищо че няма ос!Аз все така недоумявам защо!?Пита се какъв ще е акта ако те пипнат с нерегистрирана...и лично мой интерес-абе така ли е в белите държави?
 • W
  Ами регистрира се техника която има оси(или поне една ос)!На навесната сеялка(румънка) аз не виждам ос,така че не виждам и за какво да я регистрирам!Пръскачка перла например е със ос, тия турските по 200-300 литра навесни къде им виждаш оста незнам!Поне така пише в тоя закон дето намерих от 2008г.Сега ако е изменено може да ти искат и навесната торачка да регистрираш дето е 50-60 кила и може да си я занесеш нагръб до блока!Може сега да е изменено!
 • N
  Става въпрос не само за прикачната техника.регистрират се навесни плугове,пръскачки,косачки и други.за трактор-ясно,но другите защо?!?
 • W
  прикачната ми е само сламопресата!Другата е навесена на трактора!
 • W
  ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!Прегледите ми се разтеглят с по 2-3 месеца на година щото КТИ идват когато.....те си знаят!
 • M
  Предполагам,че за трактора имаш Гражданска отговорност.Регистрация на прикачната техника е задължителна!
 • S
  Колега,по добре е да регистрираш техниката си от гледна точка на твоето лично спокойствие.При недай си боже едно ПТП ,както казва колегата от горният пост,дори да не си виновен-гориш...А и самата КТИ често прави проверки из полетата и пътищата и нямаш ли регистрация при тях-пак акт.То въпроса се свежда до това -да ти вземат парите.Така,че сам решавай има или няма смисъл да си регистрираш машините.
 • W
  Ми кво да ти кажа,да не ти се случва ама тука един приятел има едно владимировче и му прикачва ремарке от кола и преди 2г. се блъснаха в ремаркето по шосе и го изкараха него виновен щот няма регистрация и документи,кой е бил виновен така и не се разбра!Ти си прави извода!ДАНО НЕ ТИ СЕ СЛУЧВА!ТО ПАК 10-15 ЛВ ЗА ПРЕГЛЕД СЕ ЯДВА АМА ДЕ НЕ ИЗМИСЛЯТ ТИЯ ПАРАЗИТИ У НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА ИСКАТ И ГРАЖДАНСКИ.........ЧЕ МАМАТА СИ ТРАКА!ПА МНОГО ТИ ВЗЕМАТ ЗА ПРЕГЛЕД НА МЕНЕ ТУКА ЗА ТРАКТОРА И СЛАМОПРЕСАТА 18 ЛВ. ЗА ДВЕТЕ!ДРУГО НЕ СЪМ РЕГИСТРИРАЛ ЩОТ Е НАВЕСНО НА ТРАКТОРА!И ЗА СЕГА НЕ МИ ПРАВЯТ ПРОБЛЕМ!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

S

Комбайн John Deere 1470 мнение.

ivan ivanov: john deere са добри комбаини но 200 к с не са много

148 1
D

Форшрит е512/514

Здравейте! Искам да попитам за мнение на комбайните е512/14, понеже обмислям покупката на...

236 0
M

Case 2188

Здравейте,обмислям покупка на комбайн Case 2188, като основно ще го ползвам за услуги.Няко...

233 1
М

Съвет за комбайн

Aleksandr Raichev: Case 1680

420 2
К

Вариатор

Здравейте, отскоро моя Клаас Европа започна да чупи външното лагерче на вариаторната шайба...

197 0