Проект и съвети за къща за гости

 • S
  здравейте приятели,искам да ви благодаря за съветите които ми дадохте преди.Сега искам да ви попитам нещо друго.Имам дворно място със стара плевня която вече падна,сега искам на нейно място да направя къща за гости и голям парник в двора,мястото се намира на 1200 надморска височина с две думи искам да затворя цикъла производство с консумация.Вие какво щеме посъветвате?БЛАГОДАРЯ ВИ
 • Т
  Здравейте. Имам стара къща на село. Направихме много добър ремонт и искам да я направя къща за гости. От къде да започна :-) с институции и документи ? Благодаря.
 • Y
  Искам да попитам за някаква мярка по която да кандидатствам за европейско финансиране за къща за гости?
 • W
  Имам стара наследствена къща(на около 90г.е) с двор около 3дк. лице 30м. и дължина 90м. на улица в населено място.Ще се разреши ли строеж на склад за зърно в населено място(в двор)?
 • W
  IVAJLO може ли да ми дадеш информация-грубо пресметната колко ще излезе склад за зърно околко 600-700кв.м. стени-зидария и покрив ламарина с ферми висок около 5м.?И какви документи се изискват за строителство на такава построика?
 • I
  Някои от колегите те подвеждат да строиш без документи. Няма слама, няма бетон. В Закона за устройство на територията /ЗУТ/ има термин строеж - той бива категория от 1-ва до 6-та.Не съществува такова животно като конструктивно разрешение. Има конструктивна експертиза, но тя се прави за стопанска постройка /строежи от 6-та категория/, за която пак се издава Разрешение за строеж. Пиша тези неща в качеството си на бивш инспектор от РДНСК и настоящ проектант по част конструкции. Не си търся клиентела с това си съобщение просто искам да помогна на човек, който предполагам не се занимавал със строителство да сега. Да много хора са си построили незаконни постройки, но мога само да кажа, че не са блъснати защото няма подадени жалби срещу тях - без жалба няма преписка. В този ред на мисли поддържайте добри човешки отношения със съседите си. Отново към автора на темата - дерзайте и не спирайте докато не осъществите мечтата си, нищо на този свят не идва на тепсия. Трудно е, но пък усилията и нервите си заслужават.
 • S
  благодаря Ви приятели за хубавите съвети,ОБЕЩАВАМ като си осъществя мечтите да ви поканя на едно барбекю и .БЛАГОДАРИ ВИ
 • S
  благодаря Ви приятели за хубавите съвети,ОБЕЩАВАМ като си осъществя мечтите да ви поканя на едно барбекю и .БЛАГОДАРИ ВИ
 • N
  При това положение захващай се с къщичките.Като си готова дай 100лв. на ръка на някой репортер от "жълтите" вестници да пише , че при теб е почивал някой депутат или известна фолк певица. Българина умира да спи на леглото на което е спал някоя важна клечка не за друго а за да има с какво да се хвали. .Успех и следвай упорито мечтите си!
 • S
  сагласна съм с вас за документите и разрешителни че е много трудно и чи ще остарея и побелея,но пак щесе повторя искам да няма нищо общо със заведение.искам това което направя да осигури спокойствие на хората които идват да им осигуря забавления сами даси приготвя храната имам и голямо барбекю,в общи линии това са ми идеите
 • S
  Благодаря ви приятели за съветите които ми дадохте досега.Само искам да подчертая че това няма дае ресторант или хотел.размликата между ресторант и къща за гости е огромна,равотила сам в ресторанти и знам за какво става въпрос затова не икам дае заведение.ащо се отнася до къщата това строителство с глина навлиза много на пазара.
 • N
  За жалост колегата Ivanov е много прав ! Ако си решила да осъществяващ и ресторантьорство/по всички изисквания на законите и наредбите/, то просто забрави!Ще остарееш и побелееш и все нещо като документ или определено "изискване" ще ти липсва.Санитарните и ред други изисквания ще те "убият".Направи си няколко глинени къщички, създай условия за барбекю , като имаш желание произвеждай си част от зеленчуците ,създай условия за ползуването им от желаещите гости и за бога остави ги да си почиват .Кото е решил да почива в такава среда ,него не го блазни ресторантския уют .
 • I
  stefi1104, Сядай си на дирника и не търси бели, те и сами идват. С парите, които имаш не може да купиш обзавеждането на кухнята и заведението. С каква кал ше го мажеш, като се искат специални материали да стените и пода, дето с поставянето са по 40-60 лв.м2. Асвен това нямаш опит в хотелиерството и ресторантьорството, който е най-трудния бранш. Ако ти се занимава с това, отидете в Сл. бряг април-май и потърсете нещо да наемете за сезона, за да видите как е, но ако не сте работили така или иначе ще си загубите парите. Хубавото е, че ще загубите само готовите, а няма да теглите кредит и след това при фалирало заведение да продължите да дължите пари за данъци. На никой не му трябва затворен цикъл в ресторантьорството! От една страна надценките са толкова големи, че е без значение дали си купила доматите на 2 лв. кг. или са ти без пари и след това цената на продуктите е незначителна спрямо другите разходи. За да не ти звучи съвсем песимистично, може да се направят други нещар но трябва да се консултираш, а за да се консултираш се иска много информация, размер на парцела, ток, вода, пътища, големи населени места в близост и т.н.
 • N
  Идеята ти е супер.Не се притеснявай , а я реализирай.Много важен фактор е ,че имаш нужните финанси и няма да направиш някоя банка свой ортак.Разгледай в Гугал - Къща от глина с.Лещен.Ако подобна идея ти допада , развий я по начин който да ти харесва на теб. Избягваш много бюрократщина и пестиш много пари при подготовката на необходимите документи за строителство. При подобен вариант ти е необходимо конструктивно разрешително за дървената -скелетна конструкция , останалото се води паянтово изграждане и не са необходими документи.С едно такова разрешително можеш да си направиш няколко едентични постройки - като мини комплекс в двора. Всички са луднали по "еко" и "био" ти ще ги имаш и двете.На хората им умръзнаха панелките , както бетона и гипскартона.Ако успееш да реализираш в подобен вид строителство твоята мечта, моето мнение е че клиенти ще ти станат не тези които търсят ефтина почивка , а точно обратно - тези които са се наситили на лукс. Да не забравяме , че бройката на еснафите не е никак малка И за финал - най-доброто време за инвестиране и строителство е именно в криза.Успех и като изчетеш всички мнения в крайна сметка направи това което на теб ти харесва.
 • S
  благодаря ви много за подкрепата.Идеятя ми е къщата да я изградим от глина,слама,дървен материал и камъни.имам кеменна основа и върху нея ще надстроявям,но все още проучвам откъде даси набавя глината.цикъла мисля да затворя като направя 2 или 1 по голям парник,в който да засадя всякъкви зеленчуци да отгледам малко пилета и така да предлагам всичко което е домашно.затова се допитвам до вас защото вие разбирате.аз искам дасе възползвам от това което сами оставили старите хора,знам че в тази криза повечето млади хора предпочитат да ядат и пият,но мен това ме влече.Вие какво мислите за глината и за идеите ми?
 • I
  Цена за проектиране по части: Архитектура - 8лв./кв.м. Конструкции - 5лв./кв.м. ВиК - 1лв./кв.м. Електро - 1лв./кв.м. Отопление и вентилация - ? Геодезия - ? План за безопасност и здраве - 100лв. Противопожарна - около 200лв. 1куб.м. бетон Б20 с доставка са около 150лв/ в зависимост от региона/. Желязото е 1,16-1,35лв./кг за дървен материал немога да Ви дам цени.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

How to Get Your Husband Back +91-8437857317 in Moradabad

availble whatsapp number+91-8437857317 world famous astrol in world break wedding brothe...

4 0

Радио комуникация в тракторите

Здравейте колеги! От известно време си мечтая да си обурудвам тракторите с радио станции з...

121 0

Неприятели по люцерната - дайте съвет

elpastuh01: Сложи си електропастир и няма да имаш проблеми.

2897 4

Земя - насъждения и сеитба - въпрос

Здравейте бъдещи колеги. Въпросът ми е с какво да засадя и посея 4.5 декара земя до която...

1631 0

Измръзване на лоза

marinov55: Не се притеснявай градинарю,затова защото ще ти мине! Ако беше сътворена толкова елемента...

2654 1