Няколко въпроса за старт в селското стопанство

  • P
    Здравейте на всички. Днес се регистрирах в тази фермерска социална мрежа. И имам няколко въпроса.\r\n Първо искам да кажа, че дори не мога да се нарека начинаещ в тази област. Просто имам определено количество декари земи и имам желание да започна да ги обслужвам, обработвам и поддържам. Бих искал да чуя вашите съвети. Вие като сте били начинаещи, как сте започнали да се занимавате например с земеделие или животновъдство ? Кое е било първото нещо, което сте правили с земите си ? Какво бих могъл аз да правя на първо време с моите земи ? Имам желание да отглеждам нещо, като целта ми не е да печеля от това, или поне не в началото . Нямам възможност за голяма инвестиция и закупуване на скъпа техника, но все пак бих вложил определена сума. Благодаря предварително на тези, които ще ми отговорят, и на тези , които са разбрали въпроса ми, въпреки неговата неточност .
  • M
    Най-големия "практик" във форума все ще даде "полезен" съвет [:slap:] Човека съвсем ясно е написал че желае да се занимава със земеделие или животновъдство а не с туризъм. Колко декара имаш, къде са и каква сума пари желаеш да инвестираш-това са неща които ако ги споменеш ще получиш съвети от "не толкова практици" но хора които наистина се занимават с това.
  • I
    Няма да се плашиш, че не разбираш, тука практиците сме малко! А практическия съвет е, видиш ли някъде да се работи се обръщаш и бягаш една седмица, почиваш един ден и бягаш още една седмица. Огледай си земята и виж дали не става за нещо полезно, за й се смени статут, да стане за туризъм, има ли екстри като група дървета, поток, да е в близост до град. Хубаво е ако е равна и има някъде дължина от поне 550-600 м.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

П

Годжи бери

Здравейте на всички! Наскоро ми попадна имот, който е засаден с 50 дка годжи бери и 72 дк...

271 0
D

Въпроси, въпроси, въпроси......

отговор: Наистина не искам да ти чупя хатъра, но ако тръгнеш да се занимаваш с това което си си нау...

299 3
I

Изграждане дестилерия за лавандула

distilleryKK: Проектиране, доставка и монтаж на дестилерии за етерични масла. Моля потърсете ни на 08989...

25514 3
C

мярка 6.3

gonzo79: на 29 07 -1250

1584145 4208
A

Хладилна база за плодове и зеленчуци - заслъжава ли си инвестицията?

izhel: Когато са налице парите, лесно се изгражда. Въпросът е в осигуряването на пазара и качеств...

3944 3