риголване за лозе

 • S
  Здравейте колеги желая да си засея 10 декара лозе, само че не мога да намеря накой в района на Варна който да го реголва. Ако някой от вас може да ми даде телефон на човек извършващ подобни услуги ще ви бъда много благодарна.
 • V
  И ВЕЛИКАТА МОЖЕШ ДА Я ОПАЗИШ, НО БОРДОЛЕЗОВИЯ РАЗТВОР Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.
 • A
  Аз мисля,че Великата е много трудно да я опазите без химикали.Мерлото и кабернето смятам ,че не е проблем стига да пръскаш навреме.Трябва да косиш тревата в междуредието за да влизаш с пръскачка веднага след дъжд или да пръскаш със самолет.Има и друг начин с делтапланер(не се майтапя).Гледам мерло и каберне и смятам ,че са доста издръжливи.
 • V
  сторгозията няма да казвам кой къде да я навира, но е издържлива-освен за продан на гроздето и то не знам като какъв сорт за друго не става от немските сортове регента е с двойна употреба. тоя дето сади лозето до гора направо е фалирал.Колега как изчисляваш карбонатите около гората може би по листата в нея?
 • L
  В Плевен има устойчиви сортове.Цените са 3лв.и 3.50.Бяло "наслада" червено "сторгозия"
 • M
  rigolvaneto e za ovoshnite gradini a za lozeto gledai da e gorska po4vata pokrai nqkoq gora
 • S
  Колега в Образцов Чифлик няма устойчиви винени сортове има само един вид грозде което може да се отглежда по биологичен начин и това е Велика цената на една пръчка е 5.10лв което ми идва малко множко,но за лична консумация ще си взема 10 пръчки.Специално за тези немски сортове не съм проверявала но ще ги разгледам благодаря
 • W
  ВИНПРОМ-Пещера вадят контрабандни цигари!
 • V
  ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ НЕМЦИТЕ ИЗКАРАХА ДОСТА СОРТОВЕ КОИТО СА ПЕРФЕКТНИ ОТКЪМ ВКУСОВИ ЧАЧЕСТВА НА ВИНОТО-СОНИКС,РЕГЕНТ, ДОРФИНГЕР МИСЛЯ, ЧЕ ИМА И ДРУГИ-ВИНПРОМ ПЕЩЕРА ИМАТ МАЛКО ДЕКАРИ,НО НЕ ЗНАМ КАКВО ВАДЯТ. ВАЖНОТО Е ЧЕ СА СЕЛЕКТИРАНИ НА НАШАТА ГОГРАФСКА ШИРИНА И СЕ РАЗВИВАТ ДОБРЕ И У НАС.А ОТКЪМ УСТОЙЧИВИ ДЕСЕРТНИ СОРТОВЕ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ОПЛАЧЕМ ОБЪРНИ СЕ КЪМ ОБРАЗЦОВ ЧИФЛИК И ПЛЕВЕНСКИЯ ИНСТИТУТ.ТАКА, ЧЕ НЕ МИ ИЗЛИЗАЙ С НОМЕРА НЯМА СОРТОВЕ!
 • A
  Пробвал съм лично без пръскане Молдовското чудо(Мисля ,че името му е Кишмиш Молдовски).Изключително силно,родовито и здраво.Без каквото и да е пръскане.Не съм пробвал да направя вино от него въпреки ,че съм чувал ,че правят вино от него.
 • S
  За жалост неможах да намеря устойчиви лозички където и да търсех, навсякаде малко подигравателно ми заявявят че ако искам да направя такова устойчиво лозе трябва да засея липа, зайбер и други такива от сорта.А аз обичам хубаво вино
 • V
  Лозята не са мои.Агроном съм във фирмичката, тракторист, снабдител и каквото се сетиш още.Имам каберне фран, совинйон блан и шардоне. напролет ще засаждам мерло и каберне. Може би малко траминер. посадъчния материал ми го внасят от франция-мерсие, много съм доволен, макар да съм чувал и лоши работи за неговите лози.За новопазарските лози съм чувал нелоши неща, но не съм ги виждал още. Мисля да засаждам 5-6 декара десертно и ще ги търся оттам. Не съм решил още сорт, но ще видим.За биологичното грозде за вино съм песимист, виждал съм го на запад и не ми харесва.Плюс това, в дъждовни години ще береш ядове. Според мен ако ще садиш биологично се хвани с устоичив сорт хем ще спиш спокойно, хем и няма да харчиш пари за препарати и торове. А цената която ще вземеш е все еднаква.
 • S
  Основно съм се спряла на мерло и каберне,но следващата година ще зясея сира и совинйон гри.Посадъчния материал ще взема от Нови Пазар,тъй като наи-много ми допаднаха като цена и гаранция за пръчките.Смятам да го гледам по биологичен начин и за това гледам да спазвам всички изисквания като например относно риголването,торенето и др. Ти какви сортове сееш?
 • V
  моля, все е полезно да обменим малко инфо. ти какви сортове ще садиш? от къде ти е посадъчния материал? [dalavera]
 • S
  Помислих че въпросния човек е от Бяла-Варненско а не от Русенска област. Все пак много благодаря за телефона
 • P
  razbira se che e zadaljitelno no v kraen sluchai po dalboka oran

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

запитване

нямам опит в отжлеждането и грижи за лози - мисля са различни сортове , винен и десертни ....

46 0

моля за помощ

fermer123: Добива зависи,както от теб така и от природата, 3 години не чакай добив. Аз бих ти препоръ...

1664 11

Лозарски Трактор . Болгар , Т40 , Лтз , Мтз или друг ?

Zevs: Потърси си лозаро-овощарски трактор Pasquali, Antonio Carraro, ISEKI и чак тогава си купи...

1704 2

Присаждане на лози

Accord: Института в Плевен

1662 1

Изсъхване на лозовия плод - фаза цъвтеж

syfury: Със снимки трудно може да се определи заболяване с точност, а без е близо до невъзможното....

14320 27