Невероятно Красива, Кротка, Спокойна и за всеки двор Птица!

 • P
  Обикновен или Индийски паун (Pavo Cristatus) – най-многочисления вид пауни. Той е монотипен вид, т.е. не се разделя на подвидове, но пък има огромна гама цветови вариации (мутации) развити основно в Съединените Американски Щати. Опитомена от човека птица.\r\nПрекрасната „опашка” на Пауна всъщност са перата над опашката – гръбните пера, самата опашка е от невзрачни сиви пера и тя повдига и поддържа прекрасните гръбни пера!\r\nДължина на тялото 100-125см, от които опашка 40-50см. Удължените, украсени с „очи” надопашни пера достигат до 120-160см. Мъжкия тежи 4-4.25кг.\r\nХрани се основно с растителна храна – зелена и зърно, частично с животинска – насекоми, мекотели, малки гръбначни животни. Издържлив и некапризен към условията. Продължителност на живота 20-25 години!\r\nПолигамна птица – мъжкият живее със 3-5 женски (чувства се добре и със една). Полова зрялост достига на 2-3 години. Сезона на размножавене – април-септември. Снася в ямки в земята 4-6 яйца през ден и ляга да мъти. В неволя, ако взимаме яйцата за инкубатор или пуйка мътачка, това може да се повтори през две седмици до 5 пъти и да получим до 25 яйца от една женска. Инкубационния период е 28 дни.
 • P
  Eто какъв късмет имах аз миналата слънчева неделя! Това е моята първа двойка пауни! Те са вече на 8 години и от 7 живеят в тази неголяма волиера, но пък с прекрасен и само за тях и няколко Серамки двор! През тези години съм изучил всичките им навици и в неделя усетих, че наближава момента в който дългата любовна игра на мъжкия ще завърши с успешно покриване! http://youtu.be/jFF0gXwgUWQ
 • P
  . Моят пъстър Арлекин! www.serama.bg
 • P
  "Опашката" засега е още малка, но все още расте и ухажването започна! Напролет с пълната прелест женските са готови!
 • P
  Белите пауни също се къпят! И накрая - чист като сълза! http://beli-pauni.blogspot.com/
 • P
  Казват се Серама! http://beli-pauni.blogspot.com/p/blog-page_28.html Продавам Да! Ето това е копринена млада Серама!
 • I
  От серанките продаваш ли?
 • P
  Вчера се излюпи първото ми паунче за тази година. За голяма радост бяло - любимите ми пауни! Тази година закъсняват, че пролетта беше - ту лято, ту зима! Следващата събота ще си има приятелчета паунчета, а не такива дребосъци - Серамки!
 • P
  Къде ли наоколо има свободни женски Млад индийски паун, peacock, peafowl! http://beli-pauni.blogspot.com/
 • P
  Прекрасният индийски паун, повел харема си в търсенe на свежа тревичка! ЗАКАЧКА: Къде е ПЕТИЯТ паун? Peacock, Peafowl! http://beli-pauni.blogspot.com/
 • P
  Млади паунчета! Бяло на една седмица и пъстро на един ден! А тук е татко им - Бяла снежинка - http://beli-pauni.blogspot.com/ White peacock, white peafowl!
 • P
  Индийски паун се пери на бял индийски паун! Кой е ПО-ПО-НАЙ white peafowl - india peafowl!
 • P
  Това е една малка снежинка - сина на прекрасния бял паун! Добре се справя с гоненето на младия пъстър натрапник! Никол - ако за теб снежинките са женските - при пауните не е точно така май! Е има една любопитна женска тук!
 • M
  Да ти е жив и здрав,пък ако е рекъл Господ ще те търся на пролет за потомство от него!Обикновени мога да си намеря,но белият е наистина страхотен!
 • N
  Красавец Не виждам обаче снежинките около него [:namigvane:]
 • P
  Поздрави за първия сняг и от мойта снежинка! Прекрасният ми петгодишен бял индийски паун! white peacock - white peafowl!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Изисквания за отваряне на ферма за Пъдпъдъчи яйца

Здравейте,разполагам с една сграда която мога да стегна и да превърна в ферма за пъдпъдъци...

78 0

Помощ за болен пъдпъдък

Здравейте! Моля, ако някой разбира от лечение на болни пъдпъдъци да ми пише. Имаме един б...

52 0

Инвестиция в птицеферма

Екатерина: Не е от най-добрите инвестиции;)

232 1

Болна кокошка

Здравейте! Имам следният проблем - отглеждам 4 кокошки, колкото за домашна консумация, хра...

330 0

В Ферма за гъски 500кв.м-колко птици мога да се гледат?

вячеслав: 1м2 на една гъска от 4 месяца за родителите . а за малките . до 4 месяца може 0...

376 2