помощ за избор на плуг

 • D
  Здравейте колеги искам да си взема плуг, но се чудя какъв да е.Пернат или обикновен, но не знам каква е разликата между тях.Евентуално и към каква марка да се насоча.
 • A
  Купуваш Lemken обръщач с лентови дъски и забравяш за всякакви проблеми.
 • B
  Ставя въпрос за оран 4x35.Почвите при нас са много тежки оказват съпротивление на обработка от и над 0.8 кг /см2 двойно по голяма от черноземните. Това ме притеснява.. Щом са ти много тежки почвите в никакъв случай не си вземай Vogel. При нас земите са чернозем и преди три години си купих Vogel-много прехвален. Там където е по сбита почвата абсолютно не влиза.Задрасква го и толкова. Сега се ползва само за плитка оран,за дълбока оран си купих един турски обръщач.... В дън земя влиза,само да има кой да го дърпа и го прави перфектно. Като го купих 1-2 дни го пристегнах малко и подсилих но върши перфектна работа.
 • G
  Решетъчните плугове са точно за влажни почти, какъв е смисъла иначе от тази решетка? Иначе тежки почви орат всички плугове, не съм чувал плугове за леки и тежки почви, това са търговски карамболи.
 • G
  Според мен основно на тежки и влажни почви орат
 • P
  и в крайна сметка решетъчните плугове орат ли на тежки и влажни почви или не ?
 • S
  При нас почвата е тежка (сиво горска). И аз се колебая какъв плуг да си взема. Насочил съм се към марката KUHN, с цяла дъска, 3x35. Става въпрос за трактор 125 к.с. За решетъчните дъски ме притеснява това, че при по-влажни условия, като тази и миналата година, ще ми създава проблеми. А и не знам на тази тежката почва как ще се представят. Относно за предплужните дъски, тяхната цел е да разрохкват по-добре почвата. Те се представят добре при влажни години. Но не съм обеден колко са добри на тежки условия. Това е от мен. Успех.
 • D
  Някои да даде коментар за плуговете на KUHN и пьотингер, как се представят те, на тежки почви? Каква е разликата между насечените дъски, предплужните и конвенционалните? Искам да чуя коментар за тези две марки!
 • V
  Колега препоръчвам ти RABE 4-ка обръщач с решетъчни дъски.Вече трета година ползвам такъв плуг и да ти кажа доволен съм много от него.Преди това ползвах турски, ама много амортизация, сега с тоя много по-рядко сменям лемежи.И колегата по-горе е много прав Гледай са е с големи отметателни дъски, ще останеш доволен.Незабравяй и от каква стомана са лемежите, не ги прави в БГ, аз лично ги поръчвам от Германия.Малко по-скъпи са но карат много повече
 • P
  аз съм много доволен от този http://fermer.bg/video/1372/1/0/john-deer-6900-dylboka-oran-s-plug-5x35-2011.html
 • N
  Между другото имахме 2 броя на Раломекс 4 корпусен и 5 корпусен, скъсаха се поне 5 пъти за 3 години. Имаме 6 корпусен Фогел 2004 година, пак скъсан, Квернеланд уникален боклук 2003 6 корпусен, телата му се кривят и става една оран, мътна и курвава. За сега само от Лемкен съм доволен, но до кога не знам, а и всичките ни инвентари са Лемкен.
 • N
  Аз залагам за Lemken, лентови дъски, обръщателен. За мене е вечен плуг
 • B
  Решетъчната дъска е само за сухо време.Мисли че ще се и разкаля някога а тогава става като дискова брана.Ще бъхтиш с лоста.
 • P
  конвенционален или реверсивен и колко корпусен? моят съвет е: квернеланд или грегори бесон, по добри няма от тях.
 • P
  Аз няма да говоря много, а ти предлагам да видиш нагледно кой трябва да е твоят плуг, ако можеш да си го позволиш разбира се: http://raymeg.fermer.bg/image/3226/1/0/dvete-bratcheta-v-ataka.html Тук можеш да видиш и други снимки, които съм правил на моите машини - равна угар без растителни остатъци: http://raymeg.fermer.bg/gallery/1/0 Предполагам, че има и доста видеоклипове в интернет за да видиш всяка марка и модел как се представят.
 • L
  Аз имам такъв 5-тица реверсивен с лентови дъски и предплужник.Прави страхотна оран има само един минус,чупи върха на лемежа и пука лемежа,но пък един връх е 18 лв,а лемежа е 75 на Белота,оригиналните не ги знам!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Скорости на мотофреза

Lupo93: На първа фрезоваш, на втора транспорт с ремарке

84 1

Мнения, за мотофреза Belini B-115

Здравейте колеги, Харесал съм, мотофреза Белини модел B-115. За първи път ще закупувам...

219 0

Колеги, как да нстроя руски плетен плуг 4×25?

solun: Здравей. Първото нещо, което се прави е оглед на самия плуг - трупиците да са разположени...

250 2

Запитване за мотофреза

Драгомир: Колега за каква машина става въпрос. Един приятел от Румъния преди 3 години ми прати фреза...

260 1

Мнения за мотофреза Gardenia GD 17-M-MEGA с ремарке

Мишо: Препоръчвам ти мотофреза с марка RURIS или DAC. Двигателите работят много по-добре от тези...

2136 1