Ядем ли отровни зеленчуци?

 • O
  Драги Фермери и Фермерки,rnrnМоля, не използвайте пестициди и други подобни препарати, защото ще си навлечете божият гняв.rnrnrnстандартrnrnПестициди в картофите, доматите и черешите докарват ракrnrnrnВсеки трети картоф е отровен. Проверка на лабораторията за растителна защита е показала, че в 34% от този зеленчук има пестициди. Остатъци от химикала са открити в 15% от доматите, в 12,5% от черешите и в 10 на сто от спанака. Взети са общо 230 проби, каза шефът на Националната служба за защита на растенията Петър Николов. За първи път се откриват толкова високи стойности в картофите, посочи Николов. Според него това се дължи на обилните дъждове през миналата година. Тогава производителите пръскали растенията повече от необходимото, за да ги предпазят.rnПродължителната консумация на храни с пестициди може да доведе до ракови заболявания, обясниха дежурните токсиколози в "Пирогов".rnrnОтравяния обаче настъпват само при поглъщане на голямо количество. Хората да белят краставиците, защото пестицидите са в корите им, и да консумират зеленчуци след месец май. Не бива да се ядат домати и салати от оранжериите, посъветваха от Националната служба за растителна защита."Ние извършваме мониторинг на зеленчуците. Даваме предписания и предупреждения за продукция с завишени показатели на пестициди. За това какво се предлага на пазара отговаря Министерството на здравеопазването", каза Николов. С новите промени в Закона за защита на растенията вредните зеленчуци ще се конфискуват и унищожават.
 • T
  Отче то с фермерките добре, но не се ли събираме за да обменим опит?Освен това цените на Албена може да не са по джоба на всеки фермер.И друго, аз пък и много мои колеги си взимаме слънчевите бани на полето е липсва ни морската вода, но затова пък добре я заместваме с пот, докарва се и на соленост даже.
 • M
  Отче и аз искам да взема от твоя пример, защо не ни поканиш ако не е много нохално, хем да видим 1000 декара, хем растенията на тях.Надявам се сега да не измислиш някоя причина поради която няма да можем да видим таз ,обетована земя.
 • I
  Отче, семейството ми отглежда 2000 дка без торове.Трябва непременно да обменим опит.
 • O
  Ивче, отглеждам 1000декара без торове. Взимайте от личния ми пример! [:dance:]
 • I
  И пропуснах да ти кажа, дядо попе, че Иван Костов е виновен за отровните храни, а не ние фермерите.
 • Попе, вместо да се оплакваш, че ядеш отровни храни, вземи да си произвеждаш сам храната.Така ще си сигурен, че няма торове и препарати и не е отровна.Тъкмо и ти ще бъдеш по-близо до природата и ще дадеш личен пример как трябва да се живее / така, както по твоите думи са живяли старите земеделци /.
 • O
  Пак повтарям, който е чист пред Бога и съвеста си, няма защо да се оправдава тук, във форума.
 • P
  Попе , стига си се заяждал с колегите и си ни изкарвал най-долната паплач в държавата ни. Всичко, което използваме като семена и препарати е одобрено и разрешено от министерството на земеделието и всички там отговорни инстанции. Ние СМЕ ЧИСТИ пред народа и децата ни. Ако имаш претенции, нещо май си объркал адреса. И тъй ли за толкова дни не се усети, че не си интересен, а досаден. Или имаш друг проблем, за който ние неможем да ти помогнем. Просто си сбъркал адреса. Успех Ти желая.
 • M
  И аз тово се опитвам да му обясня, но той едно си знае, едно си бае.Вносните храни са в пъти по опасни от произведените от нас, то именно затова нашата продукция се изкопува и се изнася а са внася на нищожна цена всякакви боклуци и полуфабрикати.
 • Z
  Прав си, че голяма част от заболянанията се дължат на храната. Според мен обаче точното определение е хигиена на храненето, в което се включва и качеството на храната. А качеството на храната се определя не само от качеството на основната суровина а и от останалите подобрители, консерванти и др.,както и от технологията на производството. Незнам какви решения взема човека ти на заплата, но решението ще вземе народа. Когато българите са готови да потребяват екопродукти- например 1 бр. краставица за 2лв., тогава и броя на производителите, занимаващи се с биологично земеделие ще нарастне. Така че думи от рода на ЕКО- И БИО- не са много подходящи за масово приложение в бедна страна като България. По отношение на партиите, то за тях това са модерните думи, които трябва да използват. Когато нашата страна се превърне от поселище в ДЪРЖАВА-тогава и хората ще потърсят качество, а не стремеж за оцеляване. А и преработвателите не се интересуват от качествени домати, а от евтино доматено пюре от Китай, та да докарат цената на кетчупа и лютеницата достъпна за масата.
 • M
  Попе напиша нещо и ти после го повториш ама срещо мен, не аз флуудя из темите и аз пръв ти обърнах внимание за това, и не гледам крави ами овце, и като че ли искаше да ме засегниш с това май.Баз държа червен мързелив номенклатурчико че и Библията я знам по добре от теб , както и вярата ми в Бога е в пъти по-чиста от твоята.Ти си си намерил в религията "мекото на хляба"и си се вкопчал в това кото удавник за сламка, защото явно в реалния живот за нищо неставаш.Освен това църквата Ви подсигурява доживотен подслон и храна, един вид Вие приемата божия храм като хотел "он инклузив".Зотова се правиш на много вярващ мързелан такъв.Ако трябва да те опрелича с някоя жива твар, то кърлеж най ти приляга.И друго нещо, тъй като съм завършил психология/освен другите неща/, твоя профил ми е пределно ясен.Ти си доста неоравновесен и буен човек, който го интересува повече какво мислят хората за него а не какво той мисли за света.Падре имаш проблем ,като личност се разпадаш, намери си някаква утеха.защото колкото повече годинки трупаш, толкова ще се задълбочава кризата ти и ще станеш опасен както за околните така и за себе си. И последно,ти към кой синод си?
 • O
  Човек ваште действия са ясни. Като влезнах тук, само за цената на житото се говореше, но и не за нейното качество. Има много причини за заболяванията на хората, и на първите места е храната която ядът.Аз съм разговарял с много мой ученици, които са известни биолози, животновъди, еколози и тн. За хората правя много, най-малкото е че ви просвещавам в екологично земеделие в този форум. Отделно, комуникирам с 3-4 политически партии, по тези въпроси. Натискам и с помоща на Светия Синод, да забраним ГМО, Пестициди, Торове и други боклуци и отрови, които използвате. Имам 1човек на заплата при мен, който изследва проблема и дава решения, за това как да ви откажем да използвате отрови, и да се обърнете към корените си, а именно биологично земеделие.
 • Разликата между теб и нас /повечето фермери/ е че ти май само мислиш за хората ама нищо не предприемаш като действия. А така наречените ПОВЕЧЕ ФЕРМЕРИ, определено се съобразяват какво използват в производството си. А по отношение на все по-често боледуващото население от злокачествени и генетични болести ми се струва че ПЕСТИЦИДИТЕ имат най-малък принос. Какво ще кажеш за стреса, замърсения въздух, хлебо- и месопроизводителите, вноса на некачествени стари дълбокозамразени и т.н. стоки предоставени на обикновения купувач с едни неясни описания на етикетите по отношение на състав и срок на годност?
 • O
  Май отново трябва да започнеш да ходиш на лекар. Разконспирирал ме... Ти ли ще ме съдиш дали пише регистриран или не? Хайде не ме занимавай с глупости, гледай си кравите, и престани да спамиш темите.
 • M
  Ми не четеш ли постовете бе муньо, и добре че след като те разконспирирах си влезе в профила.Ма и ти си един психар.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

P

Дворно насаждение

Здравейте! Преди известно време се сдобих с дворно място в близост до Ловеч. Занимавам с...

159 0
T

Съвет при проектиране на капково напояване

чичи: не съм сигурен, че съм разбрал на 100% въпроса, но ако си вземеш една хидрофорна помпа ще...

447 2
G

РАЗСАД

ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ/КОЛЕЖКИ, ВЪПРОСЪТ МИ КЪМ ВАС Е: КОЯ Е ПО-ПОДХОДЯЩА ТОРНА СМЕС И КОЙ ОТ ПР...

87 0
I

Таблица за препарати

Дайте някоя таблица на български за съвместимост на фунгициди и инсектициди. Бях намерил е...

177 0
F

Микрорастения и регистрация като земеделски прозиводител.

Здрваейте, занимавам се с отглеждането на микрорастения и по-точно на слънчоглед, репички,...

320 0