проблем с строителите на магистралата.

 • M
  здравейте колеги .Моля за съвет към кого да се обърна понеже строителната техника на фирмата изпълнител минава и унищожава посетия ечемик.Нивата се намира на 300м от обекта.Не е учуждена и по картата няма път очертана е за субсидия.Как да процедираме и от кого да търсим обещетение.
 • M
  колеги с тия няма оправия най добрия вариант е дисковане и посяване отново докато има време и да пази господ дано сте далеч от магистралата
 • R
  С "магистралоГрадителите" - трудничко ще се оправиш - от собствен опит знаем всички какво е отношението им и към магистралките им , и към сектора ни , затова се насочи към фирмичките им подизпълнители . За целта обаче ти е необходим протокол за нанесените щети с точно отразеното им местонахождение , съставен от ОСЗ / респективно , ако нямате такава от ОД'З' -по местонахождение на имота/ съвместно с представители на отдел 'Екология' в съответната община /протоколи на кметски ,н а м е с т н и ц и, нямат никаква правна стойност/. Ако имаш застраховка - и от застрахователите също. Този протокол ще ти е необходим евентуално и за ДФЗ-РА по-късно. Иска ми се да ти пожелая успех , но зная , че първо ще са ти необходими здрави нерви и биволско търпение . Така че !
 • S
  minalata godina imach saschtiia problem sas stroiteli na magistralata sled jalba v kmetstvoto problema se razreschi dosta barzo imasche i obezschtetenie .
 • I
  Отиваш при адвокат. Това е разпространен казус, случва се често. Това, което трябва да направиш незабавно е да извикаш двама свидетели, най-добре авторитетри хора от селото, да ги заведеш на нивата и да измериш с тях пораженията. Така при едно дело ще имаш доказателства за щетите. Другото ще свърши адвоката, ако го бива естествено.
 • M
  благодаря колега но гредата не върши работа понеже са минавали сверижни булдозери мисля че с прокуратурата ще е по удачно се пак благодаря за съвета.
 • D
  гледаш от къде минават и на пътя заравяш греда 2 метра дълга с шипове и ще ги отучиш
 • P
  Пускате жалба до прокуратурата за самоуправни действия, като описвате подробно ситуацията, включително и това че зем.земя е подадена / очертана/в РА за субсидиране. Описвате също и нанесените щети.Прилагате документи за собственост на земята, или договор за аредна, или наем - какъвто имате. Прокуратурата ще назначи проверка.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

218 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

295 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

145 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

286 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

706 0