пустеещи земи

  • M
    моля за съвет.В един физически блок е върнат на 10 собственика част от тях издирех и сключих договори за наем;а другата част се води на мъртви души и немога да издиря наследници земята е пустееща .Ако я изора цялата можели да имам проблем със някой от наследниците след време след като нямам стях договори.
  • B
    Срока за плащане не е до 31 юли, а е до 1 юли. И въобще не е така, както ти го обяснява колегата Григор.Няма никакъв статут да сменяш.Не плащаш нищо, защото нямаш определен масив за ползване. Такъв може да имаш чак през следващата стопанска година, и то ако влезеш в процедура.Ти по-добре разпитай в кметството, не може никой да не знае кои са наследниците. А ако съвсем не намериш никой - здраве да е, работи си, ама си имай едно наум.За да те изгони собственик, или наследник, трябва да са означени границите на имота и той да е сезирал кмета на общината по чл. 34 от ЗСПЗЗ. Най-неприятното, което може да ти се случи, е някой от наследниците на имот да регистрира имота си за плащане по СЕПП, и така да се застъпите.
  • G
    разработваш ги,плащаш за всеки парцел промяна на статута,за парцелите за които нямаш договори ,плащаш до 31 юли средният наем за землището по сметка на общината,това са така наречените бели петна,собствениците си търсят от там парите а тиси получаваш субсидията.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

210 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

290 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

140 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

284 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

700 0