Имам ли право след като придобия земя,да искам рента?

 • M
  Колеги ще копувам земя на която е засята царевица, копувам я от кооперация която не е дала права да се сее на земята и, и не получава никаква рента за това.Идеята ми е като вляза във владение мога ли аз да си искам рента.Земята е 3 та категория и ще я придобия до седмица?
 • M
  Благодаря за мненията, от хора чух че давали 15 лева рента или 40 килограма зърно.Вашите мнения са много ценни за мен.
 • или да ти отделят 30% от земята да си я ожънеш ти.
 • 100 кг. за трета категория 80 кг. за четвърта категория
 • M
  Ако някой ще плаща рента в зърно царевица, моля да ми каже колко дава на декар.
 • M
  Приятелю Aroniev , ти май не ме разбра.Идеята е че земята още не е моя, ако беше моя щях да си я работя-затова си я и копувам.Все си мисля обаче че трябва да се спазват определени принципи.Добре обработва я човека да не пустее, това хубаво, ами ако хвърли пестициди или други там неща а аз искам да правя еко земеделие? Колко години да чакам да се изчисти и защо да чакам, а кой ще ми плати чакането?А относно рентата ще си я искам щом купя земята, защото аз няма да изора и засея постеещия имот до моя ако не съм разбрал на кого е и не сме се договорили.
 • A
  Дреме ми че работил моя земя една две или 5 години,щом на мен не мие необходима- да я работи човека...земята по принцип си е ничия като погледне философски човек на нещата,всички ние просто я ползваме и то ВРЕМЕННО благодарение на нотариален акт,някаква хартийка!!!!!Земята,ако ти е свидна,работия не я дръж да пустее...млад съм,може и да греша,но за сега така мисля
 • M
  Доколкото разбрах аз не съм единствения, имало ощи няколко баби и дядовци, но които също обработва имота без да им даде нищо и те са ми съседи, тоя си е направил цял масив. [:slap:]
 • P
  Колеги, няма значение дали сме закъсали за тея пари или не. Въпроса е да накараме разни селски тарикати да си плащат дължимата рента за периода , в който са работили дадена земя, а не да ти казват, че нямали били договор или нещо подобно. Щом са се самонастанили, ще плащат. И колкото по-навреме си вземе човека парите, толкова по-добре за него, Иначе по-горе пише : ще пие една студена вода, а другия ще се кефи, че го е прекарал с някакви пари.Просто трябва да се оттърсим от авантаджийството, не само в земеделието, нищо че е сладко и се услажда на всеки. Аванта никаква.
 • A
  Стига бе момчета,не сме опряли до тая рента...бъдете широко скроени,нека се работи земята,да не пустее,аз така мисля
 • Ако влезеш без договор в имот на МЗХ или тъй наречените ДПФ,се плаща тойния размер на рентата в района. Тъй, че можеш да ги натискаш от сега да ти платят рентата за годината, защото после ще им дишаш пушека на тези тарикати. Аз не можах да си взема рентата от едни такива селски тарикати по същия начин. В началото казаха че ще се оправим по-нататъка, а после се изметнаха и пих една студена вода. Не ги изпускай докато не са си прибрали стоката.
 • M
  Прав си, но кой закон позволява да се настаняваш в чужди имот и да правиш каквото си искаш?Искам да бъда разбран правилно, естествено че не искам да жъна онова което не съм сял-това няма да стане, но нека и другите хора се научат на отговорност и уважение към чуждия имот.
 • A
  Аз имам подобен случай,да ти кажа. Отидох при хората казах и ,че земята е моя,купил съм я..за сега не я ползвам да я работят да не пустее и се уговорихме да има се обадя когато реша да направя от нея райска градина.Така че рента колега неможеш да искаш докато не подпишеш договор за аренда,такъв е закона,а той трябва да се спазва,че вече на власт е Бойко Борисов !!!!Закано е над всички!
 • M
  Идеята ти е добра, мерси, незнаех че може и така,но все пак ще пробвам да се разберем човешки.
 • Само да добавя, че може да си извадеиш изпълнителен лист и да ожънеш царевицата, а тези дето са я засяли да гледат Това ти е последната мярка. Успех.
 • M
  Благодаря Ви за съветите, ще пробвам с добро и ще Ви пиша какво е станало

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Цветна царевица

Здравейте, Попаднах на една статия - https://spiritell.com/%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80...

28 0

Проблем

Здравейте моля за малко помощ във нашата ферма имаме jonh deere 7710 който остана на неутр...

54 0

сортове

lupo_9: Царевица пионер 9911,8000 на декар

146 2

Сеялка

Колеги каква пролетна сеялка да избера irtem или kurt

109 0

Сеитба на царевица

joker70: когато рече господ да те храни не пита чий син си - ако има влага и торец , няма проблем

442 1